2012/06/05

Tanken är god

Vissa saker gör man om och om igen utan att ha lärt sig någonting. Med en tanke att denna gången ska det bli annorlunda så gör man naturligtvis misstaget åter igen för inte blir det bättre bara för att man tänker tanken. Tanken är god heter det väl men hallå, vad hjälper det egentligen. Inte ett dugg när det blir som det bli.

Visst, tanken är god när jag åter igen köper hem hel ananas. Tanken på att få sätta tänderna i en färsk ananasbit gör att det vattnas i munnen. Men tydligen är det en bit från tanke till handling, i alla fall när det gäller ananaser. För tanken igår när jag köpte den var att nu ska jag minsann inte låta den ligga där i kylen utan nu ska jag minsann förtära den. Kanske skära upp den och ha som lite gottigt till Csi. Tjo flöjt liksom. Den ligger naturligtvis kvar i kylen. Så påminn mig gärna om en vecka eller två när kära maken slänger den och muttrar lite över varför jag nu köpt ananas igen och att han åter får slänga den.

-Jo se du kära make. Tanken var god när jag köpte den. Den var god och den smakade gudomligt. 
-Och varför slänger jag den då?
-Tanken, älskling, tanken.

Fungerar inte så bra kanske. Men tanken är god att jag tänker så ändå. För nu har jag en saftig och fin ananas liggandes om tanken mot förmodan skulle övergå i handling. Och skulle den det så är det ju himla dumt att inte haft en god tanke och köpt hem från början. Så enkelt. Case closed. 

IMG_20120605_082930

 

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Haha! Exakt sådär gjorde jag med en vattenmelon... Möglande vattenmeloner är INTE trevliga! ;-)

Nettan sa...

Jag skulle tro att det skulle fungera med de flesta "exotiska" frukter här hemma. För de är så goda :-). / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails