2012/06/24

Den exotiska älgen

Hålan har nu börjat invaderas av tyskar och danskar. Inget fel alls utan bara trevligt när riktiga utslockningar visar Hålan uppskattning.

Det jag tycker är speciellt roligt är att i år har jag stött på en massa tyskregistrerade bilar som faktiskt har en älg som märke bak på bilen. Inte någon b-dekal utan det ser ut som en liten upphöjd silvrig älg. Och det som är ännu roligare att se är att det är hur många som helst som har kommit i mossgröna t-tröjor med en stor svart älg på bröstet. Först trodde jag att det var någon svensk tröja tills jag häromdagen faktiskt såg att det stod något på tyska på ryggen. Jag kan ju inte skryta med min tyska kunskap så jag vet inte vad det stod men jag anar att det är något älglikt.

Jag har lite svårt att först fascinationen över älgar, varför dessa har blivit till sådana gudliknande varelser som dyrkas. Inte en aning. Jag vet inte om det är lite som när vi svenskar bli till oss över att det öppnas en billighetskedja från Tyskland här. Lite exotiskt kanske. Fast jag vet inte om de där gråa korvarna som finns är så exotiskt. Jag har funderat på att köpa och prova men jag vet liksom inte vad man gör med dem. För inte ser de särskilt aptitliga ut när de har den färgen i alla fall. Köttmängden ska vara hög i dem också och det är kanske det som är kopplingen. För jag tror minsann att kötthalten i vår älg är något liknade.

älg

1 kommentar:

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Hahahaha ja dessa älgtokiga tyskar :) Tänk att de aldrig får nog av älgar :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails