2013/06/10

Så säg mig nu, hur lyder din Lassie-historia?

Jag har sprungit på en hel del jag mötte Lassie-trådar på sista tiden. Jag hade ingen aning om vad det var när jag först gjorde det men börjar nog få kläm på det. De är riktigt roliga att läsa i alla fall.

En jag mötte Lassie är när man kan berätta hur man på olika vis “känner” eller sprungit på kända personer. Det är i alla fall vad jag har kunnat läsa mig till att det är. Och som sagt så är de riktigt roliga att läsa.

Så jag tänkt jag skulle utmana er och se om ni har några jag mötte Lassie-historier liggandes på lager. Jag har faktiskt några stycken som jag kan dela med mig av innan det är er tur.

1. Min mormor och morfar ägde ett kafé i de norrländska skogarna en gång för länge sedan. Dit kom en 3-årig blivande konung med sitt följe och den där lilla ungen var så bortskämd att han fick springa rundor på borden utan att någon sa något. Min mormor höll på att krevera och kunde inte förstå hur den lilla skitungen fick göra på detta viset. Jag har hört berättelsen några gånger.

2. Jag är släkt med Jussi Björling men dock har jag inte fått hans pipa. Kanske lite men inte är den stämd i alla fall.

3. Min bästa kompis, från högstadiet, mamma hade fistävlingar med Kikki Danielsson när de var mindre.

4. Shanti Roney springer man ofta på när det är marknad i Hålan. Dock är han ofta så jäkla skäggig då så man känner knappt igen honom. Kan kanske vara för att han inte vill vara med i några Lassie-trådar.

5. Min syster har haft en liten fling med ICA-Ulf, way back om man säger så.

6. Eagle Eye Cherry brukar jag köra förbi när han kommer gåendes med sina sopor, mitt ute i de skånka skogarna.

7. Min syster delade en öl med Markoolio och vill inte slänga flaskan på väldigt länge efteråt.

8. Jag gick i skolan som var granne med Kikki Danielssons hus. Dock använde hon det bara som sommarhus då så det var inte ofta man såg henne. Det var på den tiden hon faktiskt var känd för sina sånginsatser och de flesta av oss kunde text och koreografi till Bra Vibrationer.

9. Min syster är barndomskamrat med Anna Sköld, sångerskan i Wizex.

10. Min kusins mans kompis var tillsammans med Frida Snell som vi var på kräftskiva tillsammans på. Hon sjöng inte för oss med drog av ett rejält dragspelssolo.

Så det var några av de jag kunde komma på nu.

Så säg mig nu, hur lyder din Lassie-historia?

1 kommentar:

Martina sa...

Det enda jag kan komma på i farten just nu är att min syster (olika pappor) också är släkt med Jussi Björling haha
Själv är jag släkt med Carl Michael Bellman.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails