2013/06/07

Det svenskaste av svenskast just nu, det fick vi uppleva

Joho, jag är här. Jag överlevde.

Det var en solig dag när vi satt oss i bilen. Klockan visade på 06.30 när vi rullade ut från uppfarten och barnen i baksätet satt snällt och pratade och frågade om allt som skulle hända.

Exakt två timmar senare rullade vi in på den stora parkeringen. Det var bara för oss att köra ner på den parkeringen närmast och välja en lämplig parkering. Fjärilarna som börjat flaxa två kilometer innan landade fint när jag såg med glesa parkeringen.

2013-06-06 08.45.47

Så med en kundvagn, puttandes framför oss, gled vi raka vägen i och kunde sedan förlusta oss på dess innehåll.

Alla hittade väldigt mycket, utom jag som verkligen behöver det då de flesta kläder jag nu har hänger lite som de själva vill på mig. Det visade sig nu att jag fortfarande är för stor för vanlig avdelning men nästan för liten för stora avdelningen. Där fanns förstås några tröjor med ärm som slutade precis under axeln, jag förbannar fortfarande sadisten som envisas med att göra tjockiskläder utan någon ärm, med de är förstås inget för mig. Med tro det eller ej så köpte jag två stycken klänningsliknande tunikor med sådan där brett, skrynkligt gummibandsliknande över brösten. Behöver förstås kofta till dessa då de är med tunna band över axeln bara men jag kände mig riktigt järv. Får väl se om jag kommer att använda dem. Ja, så hittade jag lite träningskläder förstås. Så nästa gång så kanske det blir vanlig avdelning.

Rädslan över att tjejerna skulle löpa amok var helt obefogad. De skötte sig otroligt bra med enbart lite tjat. Den lilla lämnade dessutom små, stora som fan, stinkbomber med jämna mellanrum. Vi gick där i sakta mak när den där odören nådde oss utan förvarning och när man tittade på henne och fråga henne nickade hon glatt.

-Mamma, jag kan faktiskt inte hålla den inne så den bara kommer ut. Man ska faktiskt inte hålla sig för då kan man få ont i magen.

Jo, kloka ord från en klok liten dam men herregud vad de luktade. Det är lite roligt att se personer runt omkring när de nervöst börjar skruva på sig i rädsla över att andra ska tro det är de som har förorsakat den där hemska odören. De liksom tittar sig runt, lite diskret, med jagad blick innan de avlägsnar sig lite snabbt. Det var väl det enda som var trevligt med de “marlörerna”.

Tjejerna är supernöjda. Mycket kläder, baddräkter och bikinis, Monster High-dockor, Barbie med häst-docka, godis och glass. Jag tror de hade kunnat byta bort julafton för ytterligare en dag på ICA, enligt Lilly, och Ullaveda, enligt Molly.

Nationaldagen i det gula och blå varuhuset mitt i skogen. Det svenskaste av svenskast just nu. Vi hade en bra dag.

3 kommentarer:

katarina sa...

får jag rekommendera en liten bolero i sommarvärmen ist för kofta kanske?
håller med dig om sadisterna men inte mycket att göra tyvärr :(
skönt att Gekås inte blev av med er iaf :D

Anonym sa...

Håller fullständigt med dej gällande stora storlekar, dessutom tror de att alla tjockisar är två meter långa/Ellinor N

Viktkamp sa...

Vi var oxå i Ullared för några veckor sedan =) Gillar det, men hittade förvånansvärt lite kläder =) Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails