2013/05/28

Kära prasseltidning som gone cyber

Åh, varför har ingen sagt detta till mig innan? Tid är pengar och kanske lite, som i detta fall då, fett. 7 minuter, jag är helt stum.

mirakelcur

Jag kanske ska söka jobb som rubriksättare på någon cybertidning som nästan har lämnat prasselvärlden. För helt ärligt hade jag klarat av det om kraven inte är högre. Jag hade liksom bara klivit över mattkanten också hade jag varit där.

Finns det ingen som ska kolla sådant här? Jag kanske ska söka det jobbet också.

Jag måste säga att det faktiskt är lite pinsamt att det är så ofta som de släpper genom helt misslyckade rubriker. Visst att platsen är liten och det ska fånga läsaren men när det blir totala tolkningsfel så blir jag bara irriterad. Och observera att jag är verkligen ingen språkpolis som kan min svenska grammatik till punkt och prick. Nej inget sådant men ibland blir det bara lite mycket även för mig som normalsvensson.

“Kära prasseltidning som gone cyber. Jag är en kvinna i mina  bästa år som tycker om att skiva lite och för det mesta brukar mina rubrik bli ganska bra. Jag söker därför arbetet som rubriksättare hos er eftersom det verkar som om er gamla har slutat och ni låter någon helt okunnig vikariera. Välj mig liksom.”

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Du får jobbet!
Kram från en annan språkpolis i södra Finland :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails