2013/05/17

Jag vill förstå och få det att fungera men, ja det går ofta inte så bra om man säger så

Ibland kan det hända att man säger samma sak men på olika sätt. Eller till och med att man tror att man menar samma genom att säga samma sak. Så är tydligen inte alltid fallet.

Tekniska saker får mig som bekant att på något konstigt vis slå lite bakut. Jag vill förstå och få det att fungera men, ja det går ofta inte så bra om man säger så.

Runkeeper är en bra liten sådan där app till telefonen. Den ska man kunna använda med hjälp av GPS när man är ute och går eller springer eller något annat nyttigt får att få tid, längd, medelhastighet och sådant bra att ha statistik. Det är i alla fall tänkt att den ska fungera så i alla fall.

Kära maken har sagt till mig att jag måste vänta till telefonen signalerar att det är ok på GPS. Fråga inte mer om det men det står i alla fall på telefonen. Jag har då väntat på det och tryckt på den där knappen som gör att jag kommer vidare.

Ett litet problem har då uppstått när jag kommit hem och glad i hågen skulle titta på all den där häftiga statistiken som bara en nybliven träningsfreak kan förstå. De första gångerna har jag liksom ingen fullständig runda utan den började inte markera förrän jag kommit en kilometer eller något sådant.

Statistik felaktig och liten sur min måste jag erkänna. Men jag har fortsatt att göra som han har sagt till mig. Och de senaste gångerna har den inte registrerat något alls utan enbart den statiska tiden. Fortfarande sura miner och en stor fundering på att avinstallera skiten. Så drastisk kan jag alltså vara.

Men i morse gav jag den en chans till. Fick upp den där rutan men struntade i att trycka mig vidare. Plopp eller ping, jag vet inte hur det lät för den är på ljudlös, så börjar allt fungera. Nöjd som fasen över min bedrift pinnade jag iväg på min runda och lite småleendes över att jag lyckades med det helt själv.

SC20130517-193735

Så det kära maken antagligen har sagt är att jag ska vänta till att den själv hittar rätt medan jag helt enkelt trodde att jag skulle trycka mig vidare för att den skulle hitta. Nu ska det bli intressant och se om det helt enkelt bara var en engångsgrej eller om det faktiskt fungerar.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails