2013/07/02

Jag har tagit mig ur min Comfort-zon och jag har gjort det med sjumilakliv

Nu jäklar händer här saker. Jag har tagit mig ur min Comfort-zon och jag har gjort det med sjumilakliv känns det som.

Japp, det handlar om träning. Jag råkade bara läsa lite om intervallträning i backe igår och det lät riktigt bra. Antagligen tycker jag det här jag sitter idag för imorgon när jag ska testa det kommer jag troligtvis vara av en helt annan uppfattning. Men det är väl det som är att ta sig ur Comfort-zonen. Att våga sig på saker som är otestade för en själv och inte bara läsa om det och tycka att det är nog för alla andra. Nejdå, sådant är det slut på.

Och när jag sedan letade intervall-app till min telefon. Jag letade efter en som man kan ställa in intervall och vilotid innan så att den sedan piper eller dylikt mellan. Jag har kanske hittat en.

I alla fall, när jag letade efter den där appen så sprang jag på ytterligare en spännande träningsform.

Tabata heter den och jag har aldrig hört talas om den. Eller har jag hört talas om den så har jag definitivt valt att förtränga det.

Det är en intervallträning där passet består av 20 sekunders aktivitet följt av 10 sekunders vila men x8 upprepning så att varje runda blir 4 minuter. Det som är spännande med det är att man kan kombinera olika muskelgrupper. Så vill man tex köra burpees, situps och squat så kör man dessa som en cirkelträning. 20 sek burpees, 10 sek vila, 20 sek situps, 10 sek vila, 20 sek squat, 10 sek vila och sedan börja om för att köra det x8.

Man kan alltså kombinera ihop hur man själv vill ha sina pass/rundor. Ena dagen kanske man kör styrka och andra kondition. Tydligen ska det vara väldigt bra så vad fasen, det är värt ett försök. Det är ju ingen mirakelträning precis där man kan sitta i soffan med en apparat på magen så något bra måste det ju vara.

Jag utmanar mig själv. Kan det vara lagom med två Tabata-pass i veckan förutom min vanliga träning? Jag ska minsann testa. Så vågar jag så vågar du.

HÄR kan du läsa mer om träningsformen.

2 kommentarer:

Viktkamp sa...

Tabata är fantastiskt att träna =) Funderat mer på utmaningen? Såklart du klarar det =) kram

Maggan Andersson sa...

Tabata är skitbra! Du är grym! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails