2013/10/12

En moders bekännelse

Jag vill ha en morgonklocka sa den blivande 6-åringen till sin mor.

Modern tyckte det var ett bra önskemål från en blivande 6-åring så hon traskade iväg och köpte en. En rosa liten sak som slogs in i ett paket.

Klockan mottogs med glädje. Stoltheten i den lilla telningens ansikte när hon med sitt rufsiga blonda hår själv kom upp en morgon efter att klockan ringt gick inte att ta fel på. Modern kände att hon gjort ett köp.

Så kom helgen då. Modern var noga med att kolla att klockan var avstängd och det var den. Det var den tydligen inte sedan när hon vaknade till av dess pipande, 6.28. Modern vände sig om och slöt ögonen igen. John Blund hann inte ens besöka henne igen innan den lilla telningen med det blonda rufsiga håret kröp ner vid sidan om henne.

Modern fösökte somna om med den lilla telningen klistrad mot ryggen. Känslan av att ha en gigantisk värmekudde på hela ryggen gjorde det till en omöjlighet.

Så nu ligger modern på soffan i ett svalt storarum med en tunn filt om sig och lyssnar på den lilla telningens lätta andetag där hon ligger i en varm säng med ett fluffigt täcke över sig.

Det kan hända att modern funderar på hur en morgonklocka kan gå sönder.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails