2014/04/07

Låt mig säga några ord om grus, vatten och en vask

Sand är en finkornig massa som är underbar att sätta ner en naken fot i en varm sommardag. Att ta den i handen och se den försvinna mellan fingrarna, likt tidvatten som söker månens dragningskraft.

Grus är en lite grövre massa. Den finkorniga massan sand med lite små stenar i. Grus är bra att fylla saker med eller lägga som en botten på något man ska bygga. Grus är även en del av byggmaterialet cement som blir mycket hårt när det torkar.

Både sand och grus har i torrt tillstånd en helt ok konsistens. Det är de inte när det är blöta dock.

När vatten tillkommer bildas en tätare massa som kan bli väldigt kompakt. Och om det är så att den lilla telningen, naturligtvis efter att de kloka föräldrarna sagt annat hela helgen, tar in sin spann, som i botten inhyser den där grövre massan grus, och sköljer av den i vasken på toaletten kan det bli lite problem.

Vad händer då?

Jomen, halva vasken blir vattenfylld och vattnen bara står där. Det försvinner inte en millimeter. Varför? Läs ovan vad som händer med en torr grusmassa som blir blöt. Kompakt var ordet.

Vad händer då?

De kloka föräldrarna får lite tuppjuck. De sliter sitt hår och funderera på om de bara lever i en pantomim där deras munnar bara rör sig men inga ljud kommer ut. Fast det är klar, idag har de ju inte sagt till den lilla telningen att hon inte får skölja sin spann inne.

Vad händer då?

Den muttrande fadern få då tömma vaskaskåpet på mammans alla bra att ha attiraljer innan han kan skruva loss röret under vasken.

Vad händer då?

Ingenting.

Vad händer då?

Den nu ännu muttrandes fadern får nu hämta en skruvmejsel för att lyckas slå hål på den kompakta massan som ligger där i hålet. Han hugger en gång, han hugger två gånger.

Vad händer då?

Vattnet börjar sippra ut innan den kompakta massan släpper med en plopp och tömmer vasken på det brunfärgade vattnet.

Vad händer då?

Vi har nu en ren, nyrensad vask. Nu återstår det bara att se om den lilla telningen har gjort någon lärdom om detta.

Men varför är jag inte speciellt förvånad?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails