2014/05/14

My precious

Att vänta är tråkigt. Mycket tråkigt. Så när väntan är slut så känns det extra skönt.

Så där var de. Mina helt nya löpskor. Frugan var nästan i extas kan jag tala om.  Jag tog på mig dem och ja, himlen är nära. Satt som en smäck på min fot. Vackra som tusan var de också. Rosa, orange och lila, kan det blir så mycket finare. 

IMG_20140513_191136

Så när man då sitter där med ett par nya, sköna och fina skor så kan man ju inte bara sitta där. Så invigningen gjordes med en gång, trots att det var en liten vilodag. Ibland är det gött att vara rebellisk, riktigt gött.

Och gött var varvet också. Skorna kändes väldigt lätta på foten och steget kändes lätt. Flåset hjälpte de dock inget mot. Märkligt va?

image

Jag står helt still i tid och i flåset. Jag springer och springer men det händer inte mer än att jag tar mig framåt förstås men på liknande tider hela tiden. Ja, jag gillar ju det naturligtvis men jag skulle vilja göra det lite bättre.

Därför ska jag ge mig på någon slags intervallträning imorgon. Har faktiskt ingen aning om hur jag intervallar på det mest effektivaste viset men jag måste testa. Så imorgon ska jag intervalla mig fram med hjälp av lyktstolparna på slingan.

Ge järnet mellan två och ta det lugnare mellan några stycken. Får väl se hur många stolpar det blir mellan varje intervall. Kan under om det kan vara något. Värt ett försök i alla fall.

Och har ni sett mina nya skor förresten? Fina som attans.

2 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Snygga!

Största anledningen till att man "står still" är för att man springer samma runda, samma längd och samma tempo. Kroppen utmanas inte. Variation är det bästa, så du kan testa att:

1. Springa fartlek. (Som intervaller, men tempoökningarna är inte tidsbestämda. Springa fortare förbi 3 lyktstolpar, eller raca förbi någon som är ute med hunden osv.

2. Ta en längre runda. Kan du inte springa hela rundan är det OK!!! Spring/jogga/gå men utmana kroppen att springa lite längre varje gång, så får man mer uthållighet. (Även om tempo kanske t.o.m. blir lägre).

Kram! :-)

Nettan sa...

Är så glad för dina kommentarer. Alltid så peppande.

Tack för tipsen. Det ska jag definitivt tänka på. Mitt tänkta intervallpass mellan lyktstolparna blev istället ett intervallpass i backe. Jag hittade en backe på ca 200 meter som jag sprang upp för och gick/joggade nerför. Gjorde detta 4 gånger och vilade sedan 2 minuter. Skulle gjort ett pass på 4 gånger till men klarade bara 2. Sprang sedan en runda hem. Kan väl säga Hello glutes nu :-).

Ha en skön helg
Kram Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails