2009/02/22

Oslotrippen

I´m back:-)
Hemma efter en helt underbar tripp. Resan ner med tåg och buss gick jättebra. Var skönt att kunna göra så faktiskt och bara sätta sig på bussen i Malmö som tog oss ända ner till båten. Nimt:-)
M/s Crown of Skandinavia
Lite svårt att se hur stor hon igentligen är.
Vår lilla hytt. Blev en väldigt liten hytt denna gången. Men det är fönster iaf. Har lite svårt att förstå hur man får plats 4 stycken i hytten. Bordet i mitten är det ända som får plats när man fäller ner sängen som vännen har som ryggstöd.
Har redan börjat gå bärsärk på både lite dricka men framförallt på godis och chips. Fy;-). Men gott var det:-).
Kunde inte sova sen så det blev bara någon timmes sömn allt som allt. Men det klarar men en gång såhär. Gjorde oss iordning och gick upp på cafeét och tog en osffralla, lite yoghurt och en stor kaffe och satt oss och kollade när vi körde in i fjorden. Det är så fint där. På vissa ställen funderar man på hur båten ska klara att gå igenom för man tycker det är riktigt smalt. Men det är faktiskt finare när det är grönt och mysigare när man kan sätta sig på däck och se hur man glider in. Men detta var mysigt ändå.
Rickard försökte agera fotograf. Tyckte det blev riktigt bra
Väl framme i Oslo. det var grymt mycket snö. -5 stod termometern och vi hade laddat med underställ och luvtröjor, hoodtröjor för ungdomarna som läser;-). Men det är en helt annan kyla där uppe. Inte alls den råa, fuktiga kyla som finns här nere i söderna utan det var helt ok fast det var dimmigt och så kallt ute. Vi strosade omkring i 1 1/2 timme innan vi skulle möta Jessica på Akerbrygga. Vi var nog mest uppe på Akerhusfästning och gick runder. Det är riktigt mysigt att vara där och nu på vinterna med all snö var där jättefint. Vi har bara varit där sommartid innan.
Vet inte vad Rickard har emot Oslo eftersom han försöker tända på kanonen som står riktad in mot sta´n;-).
Kära syster yster när vi sitter på Pepes och väntar på vår härligt goda pizza. Måste ha fått hjärnsläpp för den glömde jag fota. Det har alldit varit en av höjdpunkterna när vi är i Oslo. Pepes pizza, mmm vad smarrigt:-). Vi satt en bra stund och bara pratade. Har ju inte träffat henne sedan i somras så det var lite och skvallra om. Hon har ju börjat plugga också så det är ju roligt för henne.
Vi fortsatte att strosa runder efter Pepes. Det behöver man dessutom eftersom man ofta äter mer än vad man borde. Nu gjorde jag inte det denna gången men det är ändå skönt att komma ut lite till. Blev nog 1 1/2 timme till innan det var dags att bege sig bort till båten igen. Går för fort när man väl är där. Vi var grymt trötta på vägen hem sen så vi somnade vi 22-tiden. Sov dåligt även den natten men det var bara att man vaknade varannan timme och kollade klockan och sedan lyckades man somna ganska fort efter ändå.
På morgonen efter packande gick vi upp och åt frukost på cafeét igen. Lite skönt att känna igen sig lite när man crusade förbi Kronborgs slott i Helsingör. Och inte tala om när man såg bron. Då var man snart hemma.
Av båten och på bussen som väntade på terminalen. Till Malmö och liten väntetid på stationen på tågen och sedan var man snart hemma.
Få komma in hos svärmor och se hur glada tjejerna blev och få krama om dom. Det är väl så att det är ganska skönt att komma iväg men det är så himla skönt att komma hem igen och speciellt nu när dom väntade på oss. Vi kom in och prata om dom men jämna mellanrum hela resan. Man saknar dom fort.
Vi funderar faktiskt att nästa gång beställa så tjejerna också får följa med. Finns jättemycket aktiviteter till barnen. Men det dröjer lite till. Nu njuter vi av att vara hemma i vardagen igen:-)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails