2009/02/25

Ironiska generationen

Rickard väckte mig imorse och sa att lillan var vaken. Babycallern hade inte startat så kidsen hade väl lekt med den igen. Dom lyckas dra ner den från väggen och sen stänger dom av den. Jag ville bara vända mig om och gärna dra honom med mig en runda också men han var redo för annat ;-). Han skulle precis ge sig iväg till jobbet. Typiskt.

Efterlyste sol idag också. Tittade ut när jag kom upp. Grått, trist och jäkligt sunkigt ute. Surar;-). Jag som ville ut i skogen med barnen och bara lapa sol samtidigt som dom hade kunnat springa runder. Nåja, solen kommer väl nu torsdag och fredag när jag jobbar. Ja, jag är lite ironisk.

Tydligen är det väl så att 60- och 70-talister räknas till den ironiska generationen. Verken jag eller min kära make kan förstå det för vi är inte alls ironiska;-). Skulle kanske tippa på att 70-talisterna är en aning mer ironiska dessutom. Jag är yngre än gubben;-).
Efter den ironiska generationen kom den förlorade generationen. 80-talisterna som har haft curlande föräldrar. Det var inte ok att skälla eller tillrättavisa sina barn och barn hade en egen vilja som föräldrarna följde. Jo, tjenar vad bra det blev;-). Kan undra om dessa 80-taliste uppfostrar sina barn på samma vis. Då kommer det att bli en ny förlorad generation. Iof så borde även 90-talisterna räknas in lite i den förlorade generationen men det vet jag inte om det stämmer.
Men det är bara att kolla på skolorna idag. Skolan har ingen makt alls över eleverna. Skolungdomar har ingen respekt alls för lärare. Jag skulle bara kunna drömma om att vara uppnosig mot mina lärare när jag gick i skolan. Och jag är inte speciellt lastgammal heller. Ca 15 år sedan jag gick och så mycket har förändrats. Och någonstans måste det ju ha blivit fel. Uppfostran har sitt till det hela kan jag nästan garanter. Visst det finns alltid rötägg som princip är under all räddning men dom är få. Men alla andra som dräller omkring i sina mössor, sms:ande på sina senaste modeller av telefoner och är uppkäftiga. Varför har dom blivit som dom är. Föräldrar som tror att skolan ska uppfostra barnen? Smart val;-). Det är upp till föräldrarna att uppfostra sina egna men jag kan få en känsla ibland att så tycker inte alla föräldrar. Lättare att lägga skulden på skolan. Jag hoppas verkligen att den trenden vänder till mina barn kommer upp i skolan. Tyvärr ser det inte ljust ut för det. Men vi lär våra barn rätt och fel redan nu så jag har förhoppningar att det ska gå bra för dom.

1 kommentar:

Anonym sa...

vi i min klass har sagt att de mindre eleverna som går i typ 3,4,5:an inte har nån respekt alls för oss äldre, och att vi var skit rädda för dem som gick på högstadiet när vi var i deras ålder, vi vågade knappt gå genom kafeterian där alla högstadie eleverna hängde ^^
btw, min klass är nog den klassen som visar mest respekt för lärarna och vi är förmodligen de lugnaste 9orna på Linné nånsin ^^ så de är inte helt ute med 90-talisterna ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails