2011/08/22

Glutenfria vaniljcupecake med blåbär samt citronfrosting och geléhallonfluff

Jag har missat att tala om hur det gick för min beställning på cupecake.

Följande svar fanns i min inbox på facebook dagen efter:

“Jeanette!!! Du fattar inte hur bra dom var! Jisses va goda dom var! :-D. Alla ÄLSKADE dom! Kunde beställt dubbelt så många alla gick åt! Kan inte komma på nåt negativt. Helt ljuvliga. Passade så bra in i hela temat. Delade ut flera lappar o tack för napparna! Hängde dom på dörrhandtaget när dom skulle komma hem hihi! Tusen tack för hjälpen :-D”

Ja, man kan väl säga att jag blev glad och kände mig nöjd. Så nu är det väl bara att hoppas att jag får lite mer beställningar så jag kan dryga ut studiekassan.

Glutenfria vaniljmuffins ( ca 12 normala el ca 45 små)

2 ägg
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas gula)
2 dl socker
50 g smör (jag använde 1/2 dl Milda Culinesse)
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljarom el 1 tsk vaniljsocker
(blåbär)

Ta fram två bunkar och häll äggvitorna i den ena och gulan i den andra. Vispa vitorna till hårt skum. Häll socker i gulorna och rör och till det är sammanrört.
Blanda torra ingredienser och häll sedan ner det i äggblandningen och rör lite lätt. Varva att hälla i mjölk och smör under omrörning. Rör ner vitorna. Häll upp i muffinsformar, fyll ca 3/4 av formen. Använd gärna muffinsplåt med formar i. Har du blåbär så lägg några ovanpå. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen i 200 grader. Gör du små grädda ca 8 min. Känn med sticka.

Jag gjorde hälften med blåbär och hälften med bara vanilj.

005

Citronfrosting

200 g philadelphiaost
75 g smör
2 dl florsocker
ca 1 krm citronarom eller efter smak.
ev. gul karamellfärg

Vispa upp smöret och häll ner osten och vispa samman. Häll i florsocker, lite i taget och vispa till en blank frosting. Spritsa på blåbärsmuffinsen och dekorera.

015

Geléhallonfluff

3 dl grädde
ca 100 g geléhallon

Klipp hallonen i mindre bitar. Värm grädde och häll i hallonen. OBS! Blandningen får absolut inte koka. Rör om till hallonen smällt samman med grädden. Ställ kallt minst 6 timmar. Vispa upp till en fluffig smet och spritsa på vaniljmuffinsen och dekorera.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails