2011/05/20

Sex är faktiskt en del av det

Man hör och läser väldigt ofta hur svårt det är för småbarnsföräldrar att hinna med sex.

Frågan är väl kanske vad småbarnsföräldrar har för krav. För som småbarnsförälder kan man inte ha samma krav som man hade när man var nyförälskad, om man nu inte hinner med det vill säga. Att ha sex flera gånger om dagen, 7 dagar i veckan är ganska uteslutet för dom flesta. Men att ta tillvara på tillfällena som ges är prio ett. Ena dagen passar det kanske inte med ett långt förspel utan man kanske bara är ute efter den ultimata närheten. Så underskatta inte en skön snabbis någon gång ibland. Att bara för en stund få den där underbara närheten.

Sedan borde det finnas tider på dygnet då man faktiskt hinner vara själva. Efter läggningar, på natten, tidig morgon.
Barn i sängen tänker någon. Men det finns väl fler ställen att ha sex på. Allt behöver inte ske i sängen. Soffa, tv-rum, köket, duschen, ja listan kan göras hur lång som helst.
Orken finns inte tänker nästa. För att klara sig i en relation måste man vårda den. Sex är inte allt för många men för andra är det en viktig del i förhållandet. Att inte orka hela tiden borde också göra att relationen inte vårdas. För vem pratar om maratonsex. Orka en stund tillsammans och bekräfta varandra och sedan kommer sömnen härligt. När man kommit över den tröskel igen så ligger vägen fri igen för att få ett underbart sexliv. Självklart menar jag inte att man ska ställa upp mot sin vilja men har lusten helt försvunnit ska man kanske ta tag i det och försöka komma på varför den försvunnit. Förhållanden är inte på topp hela tiden men är det i botten länge så måste man väl ändå ta tag i och hitta anledningen. Lever man i en tvåsamhet vill man nog få alla delarna av den.

Visst att man kan ha mycket jobb med barn men man får ändå inte ta varandra för givet och glömma bort varandra. Tidigare har jag hört att den högsta seperationsfrekvensen  hos föräldrar ligger innan barn fyllt 2 år. Jag vet inte om det stämmer men glömmer man bort varandra så är det kanske ingen omöjlighet.

Men medans många funderar på hur sexet under småbarnsåren ska hinnas med så har jag börjat fundera på hur man får det att fungera när barnen blir större och kommer upp i tonåren.
En tonåring vill helst slippa höra sina föräldrar ha sex eftersom det egentligen inte är något personer över 30 gör. Och definitivt inte ens föräldrar. Att vänta till efter läggning kan kanske bli lite svårt eftersom tonåringar har en tendens att vända på dygnet. Att smyga ner i källaren var och varannan kväll fungerar ju men det blir lite misstänksamt att mamma och pappa ska fixa tvätt så ofta och så länge dessutom.
Så frågan är hur alla tonårsföräldrar lyckas med sitt sexliv? Men den nöten för vi väl knäcka då om det inte finns någon snäll själ som har några tips. Tänker någon avhållsamhet så svarar jag bara nej. Det måste finnas en lösning. Låter lite desperat att redan försöka lösa det när det är flera år dit men som jag ser det så är det bra att ha framförhållning. Och definitivt när det gäller en sådan viktig sak.

4 kommentarer:

katarina sa...

jag rekommenderar avhållsamhet *skrattar så jag kiknar*
klart det finns lösningar på det också. finns alltid lösningar på det man vill göra .. tyvärr inga patent men det ger sig om viljan finns. o dessutom är ju tonåringar inte hemma hela kvällarna alltid ;)

Nettan sa...

Avhållsamhet :-o? Får ju rysningar i hela kroppen av tanken bara ;-).
Ja viljan lär ju finnas så någon lösning kommer man säkert på som du säger. Och en strimma hopp där med att dom inte är hemma hela kvällarna (gnuggar händerna ;-)).

Trevlig helg. Kram

Emelie sa...

Det är ju ofta så att när vi tonåringar är hemma, så är det inte tyst på rummet, man har ofta musik på eller ser på film/serie, så vi hör inte lika mycket som du tror ;) Och när föräldrarna går och lägger sig så vet vi att det kan pågå något vi inte vill höra och då går vi inte ut från rummet på ett bra tag ;D Precis som Katarina skrev, så är vi inte hemma hela tiden och ni lär få en hel del egentid ;)
kram :)

Nettan sa...

Dina ord är mycket hoppingivande Emelie. Jag ser redan nu en lösning på problemet :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails