2009/10/14

Bland lövänglar och snoppsvampar

Solen strålar från en klarblå himmel. Det ser helt underbart ut men det blåser och termometern visa på 5 grader. Vi hade bestämt att vi skulle gå en liten runda till skogen. Var i valet och kvalet om jag skulle dra på dom overallerna eller inte. Dom fick dom på sig och jag kan ju säga att det var tur det. Jag drog understället på mig under jeansen och hämtade upp vinterjackan, som jag kom i som tur var;-).
Vinden nere vid sjön har varit riktigt isande. Har letat sig in i minsta öppning. Men det var ändå så skönt att komma ut en runda. Vi hade lite fika med oss som vi dukade upp nere vid kaninhuset i en glänta där solen värmde. Dom har sprungit runt och plockat ekollon, det har smittat till den lilla nu också;-). Men efter 1 1/2 timme kände jag att det fick vara nog. Och det var vindens fel. Så vi var iaf ute 2 timmar så det är alltid något iaf.
Min kära Molly har så söta och knasiga saker för sig. Hon tyckte det var häftigt att få vinterkläderna på sig. Och hon kommer ihåg vad man kan göra ute när det är snö ute också.
-Mamma när man har kläder på sig nu måste man göra en ängel.
Och så lägger hon sig ner bland löven och flaxar på med armar och ben för att få till en fin lövängel:-)

Det syns inte lika bra som i snö men en ängel blev det och stolt var hon:-)
Sen sprang hon och plockade sjögräs. Jag tyckte det såg ut som helt vanligt högt gräs men hon sa att det var sjögräs så det är bäst att hålla med;-). Detta sjögräs la hon sen under en sten så att om det kom någon som var hungrig så kunde dom lyfta på stenen för att äta. Så omtänksamt av henne. Men var får hon allt i från?

Vad hittar era barn på för knasiga saker? För det kan ju omöjligtvis bara vara Mollan även om man undrar ibland.Vi stötte på lite snoppsvampar också;-)
När vi fikat låg dom och tittade på träden.
Det blåste så det var häftigt att ligga och se dom svaja där uppe.
Oops mamman gjorde ingen påklädnadskoll idag;-).
Lite ego får man vara ibland också:-). Börjar väl bli lite blå/lila om läpparna av kylan;-).

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails