2013/07/29

Oumbärlig som hon verkar tro att hon är

Jag förstår om livet känns ledsamt, tomt och allmänt hopplöst för er just nu. Jag vet att det kan känns lönlöst att gå upp om mornarna och att trycka på den där lilla knappen som startar upp livet.

Jag vet att The Bloggerska, som ni har ett sådant craving efter, har varit lite frånvarande.

Jag vill egentligen inte erkänna det men ibland måste man prioritera the real thing så att säga. Det är hårt men ett måste. Men snart, mycket snart, kommer Bloggerskans liv att återgå till det normala och då kommer hon att stilla era begär.

Ja, eller hur? Oumbärlig som hon verkar tro att hon är.

Fotor0729203311  
The real thing…

2013/07/26

Master and Servent?

Vi rollspelar väl alla på våra egna vis.

Vissa drar på sig sjuksköterskedräkten och med ett klatschande ljud drar på sig handskarna för att vara lite omvårdande.

Vissa drar på sig polisuniformen och haffar uslingar och brottslingar som muddras framåtlutande mot en bil.

Vissa leker helt enkelt bara den enkla leken av master and servent. Dominitrixa och slav, så enkelt så.

Vissa tar helt enkelt med sig sina roller hem från sitt faktiskt jobb. Dock borde detta vara lite schizofren kan man tycka. Jag menar, hur läckert skulle det inte vara att få hem Wolverine i sängkammaren? Kanske lite förutsatt att man inte hade haft vattensäng då. Man vill ju liksom bli blöt av rätt anledning.

Men hade man kunnat slappna av?

“Älskling du får gärna pilla men helst inte med händerna. Jag vill ju inte att du ska råka släppa fram vilddjuret i dig just då precis.”

“Kom gärna insmord med dina svällande muskler och pulserande ådror och gärna dina välodlade polisonger men lämna klorna kvar på jobbet. Det är de sista lakanen som är hela.”

Ibland är det till och med så att vaniljsex låter mer praktiskt. Patetiskt men sant.

2013/07/25

Den vilda festen

När katten är borta dansar råttorna på bordet eller något sådant. Dogge doggus har partat loss själv riktigt ordentligt.

Ibland är den tunna linjen mellan att leva i himlen och att vara i himlen nästan osynlig.

Zingo festat loss

 

2013/07/24

När jag slog upp ögonen i morse skulle jag bara stängt dem igen och väntat in torsdagen istället

Vissa dagar är bara så onödiga. När det nästan med en gång så fort man slår upp ögonen känns som om den här onsdagen kan vi hoppa över med en gång. Och gissa om jag har rätt liksom, som alltid.

Vår lilla telning är den envisaste unge som finns. Jag menar inte normalt envis som barn kan vara utan in i helvetets så envis. Har hon sagt nej så är det fasen omöjligt att rucka på det.

Så morgonen började faktiskt bra. Bad henne gå in och städa på sitt rum och det gjorde hon utan några protester. Men sedan bestämde hon då att hon inte alls ville städa sitt rum. Så onödigt liksom eftersom det ändå kommer att bli stökigt igen.

Jag pratade och förklarade varför hon skulle städa sitt rum men se hon hade bestämt sig för att inte lyssna, vilket hon även säger förstås. Ja sedan rullade förmiddagen på och stadiet där man pratar och förklarar övergår i något helt annat där man till slut blir så frustrerad att man inte längre vet vad man ska säga.

Så där sitter jag i köket och försöker skruva ihop lådor samtidigt som hon helt enkelt säger att det är alldeles för tråkigt att städa själv. Till slut tröttnar jag efter alla konsekvenshot, som hon även dem struntar i eftersom hon egentligen ändå inte vill göra de sakerna som jag plockar undan som privilegier.

Det hela slutade idag med att jag tog en påsen och mosade ner allt som låg på golvet samtidigt som hon stod och drog i min arm och sa att hon skulle städa men eftersom jag redan hört det några gånger under förmiddagen så var droppen som fick bägaren att rinna över redan övergått till en stråle av vatten.

Sedan satt jag mig ner och storbölade. Känslorna över att vara den där förbannat usla mamman bara välde över mig samtidigt som hon stod och tjöt över att hon skulle ju städa. Frustrationen över att jag som förälder till mitt barn inte ens lyckas få henne att städa sitt rum utan att det blir bråk, skrik och ännu mer bråk. Jag mår så jäkla dåligt när det blir såhär men samtidigt måste jag visa henne att vissa saker måste man göra även om de är tråkiga. Jag kan väl ändå inte ge efter varje gång hon säger nej?

När jag satt där och storbölade kände jag bara att är det värt att ta denna fighten? Är det värt det när hemmet förvandlas till ett dårhus som det känns? Jag tycker jag gjorde rätt som inte gav med mig men ändå gnager det i mig.

Så idag är en väldigt onödig dag. När jag slog upp ögonen i morse skulle jag bara stängt dem igen och väntat in torsdagen istället. För idag är jag nog världens uslaste mamma, på riktigt, och hela dagen har bara varit piss på grund av vårt bråk. Det har liksom krupit i hela kroppen på mig samtidigt som ögonen känns som om de har ett kilo grus liggandes under ögonlocken efter mitt hysteriskt gråtande.

Så jag radera dagen och hoppas på att jag inte är en sådan usel mamma alltid. Jag välkomnar dig torsdag.

2013/07/23

Det var liksom magiskt

Jag har minsann lagat mat på min nya spishäll idag.

Jag var dock helt oförberedd som som väntade mig. Detta efter att jag i vanliga fall får sätta på grytan med vatten till spagetti minst en kvart innan jag kan börja med köttfärssåsen. Idag gick det liksom lite snabbare. Inte bara lite snabbare heller utan snabbaste snabbast faktiskt. När jag svurit färdigt över att panelen inte ville tändas och den till slut gjorde det så smekte jag de där osynliga knapparna och vips så var där bubblor i vattnet. Kanske inte riktigt så men det var fasen inte långt ifrån. Så när nu spisar är i en ny utvecklingsfasen eller något liknande så hoppar vi på den gamla trenden. Se sådär tio år efter alla andra som vanligt. Men skit samma, det var liksom magiskt för mig.

Och inte nog med att vasken, diskmaskinen och spisen nu fungerar så har vi även den nya side by side-kylen på plats.

cola familjen

Den var jag och familjen snabba på att inviga.

Nu börjar det verkligen se ut som ett kök igen. Sista maskinen kommer troligtvis på plats imorgon då ugnen förhoppningsvis kommer invigas. Kan undra vad jag ska göra för gott då?

2013/07/22

Lite kränkta drog jag och mina naturliga Batman-vingar oss undan

Här är rena disco. Tjejerna har flyttat undan soffbordet och stuffar loss ordentligt till rave-liknande musik, stressiga låtar som den minsta telningen säger.

Jag tyckte att jag kunde också stuffa loss en stund och lyfte armarna mot skyn och startade upp min kropp. Tjejerna tittade lite skeptiskt på mig och den äldsta telningen påpekar förstås det uppenbara för mig:

-När du dansar så mamma så skakar det jättemycket här sa hon och pekade på sina överarmars undersida.

Lite kränkta drog jag och mina naturliga Batman-vingar oss undan och planerar en ensam dans när barnen lagt sig.

2013/07/21

“Vi packar, du muttrar och skruvar”

“Vi packar, du muttrar och skruvar”.

Jomen, det ska gudarna vet att jag gjorde. Ett köksbord, som gick utmärk när jag till slut fattade att det var två olika sorters ben. Fyra stolar som jag trodde skulle gå som en dans att sätta ihop. Detta eftersom den första gick helt enligt planerna. Den andra däremot ville liksom inte som jag ville. Jag sa några meningar, som i filmer mycket väl maskeras med följande #%!¤#&%%*#%/ och så vidare. Kära maken försökte hyscha mig när jag blev som mest uppspelt och irriterad men det fungerade väldigt dåligt. Men plötsligt hände det. Allt gled in och kom på plats och jag var åter igen på god min med IKEA-skruvar och konstiga verktyg. Resterande stolar var inga som helst problem med.

ikeavagnJag vågar knappt nämna det men jag har spenderat några timmar och ett antal tusen kronor på just detta varuhus även idag. Åter igen vågade kära maken släppa lös mig, själv, på detta stället. Men sitt kort dessutom. Jag hade lite bättre koll på hur låd- och skåpsplaneringen skulle se ut sa han. Så jag gick där och tittade och planerade och allt var så solklart när jag såg det. Problemet är nog nu att jag har lite svårt att skilja alla bra idéer och produkter från varandra och jag kommer troligtvis ha lite grejer till lådorna över. Eller så jag det kanske vara så att jag är så flexibel att jag hittar andra andväningsområden till dem. Det löser sig alltid så gubben som sket i vasken eller något liknande.

Men det är inte min vagn på IKEA som jag är mest nöjd över idag. Idag är jag nog mest nöjd med att jag helt impulsivt stannade till på Fröjd af Sverige när jag körde hem och hittade en helt underbar fruktskål. Jag har jagat fruktskål i flera år men inte hittat den där perfekta, både till utseende och pris, men där stod den och bara lockade på mig. Jag är inte den som är den utan jag föll pladask, både för utseendet och priset, och nu står den på mitt nymonterade bord. Det kunde liksom inte bli bättre. Just löving it.

Förövrigt har vi nästan blivit färdiga med matplatsdelen i köket. Jag är riktigt nöjd över resultatet såhär långt. Och nu kan jag visa er den delen av köket så länge. Och skåda lite extra på min fina fruktskål.

Fotor0721201514

2013/07/20

Känns lite overkill även för mig

Är det så att vägen mellan Hålan och Ikea skulle börja kännas lite sliten och guppig så kan det mycket väl vara så att jag har en liten aning om anledning.

ikeaJag erkänner, “viftar lite generat med handen”, att det kan vara den Nettuanska familjens fel helt enkelt. Det är ju så att planeringen har inte varit den bästa för vad som ska inhandlas till det nya köket, fast vi fick färdig planering av kökspersonalen i Kamprardlandet med antal och allt, så vi har redan nu kört några gånger. Fyra gånger för att vara exakt eftersom jag tuffade upp idag för att köpa en upphängning till de nya skåpen.

Fyra gånger på ca en och en halv vecka känns lite overkill även för mig. Fast idag var jag själv och “råkade” ju handla lite mer än bara den där skenan. Lite dumt kan man tycka då det faktiskt är så att vi är väldigt trångbodda nu med grejer i hela huset, utom i köket då där de ska stå sedan. Men vem tänker på det liksom när man är själv och ingen som påpekar detta uppenbara för mig. Aja, det löser sig nog ska ni se.

tre apor

Jag har dessutom fått “flyttstäda” då vi måste lämna tillbaka hus och kök till grannarna som kommer hem idag. Jag är så tacksam att jag haft tillgång till deras hus denna vecka men börjar förstås fundera på hur kommande vecka ska se ut. Men jag har hopp om att det ska lösa sig inom de närmaste dagarna. Kära maken jobbar så det glöder om verktygen. Och glöder det inte om verktygen så ryker det ur öronen på honom när han funderar på hur han ska lösa allt. Han är händig, min man, så jag tror han fixar det alldeles snart.

Sedan längtar jag förstås också att få visa före och efterbilder och få er alla att häpna. “Åh, är det verkligen samma kök liksom?” Jomen kommer jag säga. Så snart ska jag visa.

2013/07/17

Var finns alkolåset?

Alkolås hade suttit fint på mer än bilar kan jag meddela.

Efter två glas vin borde det finnas alkolås på telefonen, helt ärligt. Inte så mycket för att jag är en sådan som ringer och sms:ar gamla ex. Kan kanske vara så att efter 22 år räknas det inte som ex fast i ärlighetens namn har jag väl inte så många äkta ex utan snarare bara en mass gamla ex KK:are. Visst att man skulle kunna skriva till dem men sådan är inte jag.

Jag är däremot en sådan som mycket väl kan lägga upp lite konstiga statusar på facebook, ofta kanske lite väl avslöjande fast vem är prydd liksom. Inte jag men kanske min andra hälft inte alltid tycker det är så roligt när både min och hans vänlista, taggar naturligtvis, får reda på att vi knullat som kaniner, fast skrivet med lite metaforliknande meningar.

Jag är även en sådan som mycket väl bildbombar både facebook och instagram. Glas, flaskor och allt annat som är av totalt ointresse men som ändå av någon anledning fotas kan mycket väl hamna officiellt. En och en annan urringatbild kan också komma med. Fast det är nog snarare så att det är när man är på lite större fester och inte enbart sitter hemma själva med ett glas, eller två, vin.

Jag är även en sådan som mycket väl skriver ett inlägg på bloggen. Mobilblogga är ingen höjdare. Meningar som är helt oförståeliga idag men som troligtvis var solklara när jag skrev dem. När man sitter där och skriver så flyttar bokstäverna dessutom på sig. Man siktar liksom på k:et men lik förbannat är det l:et som hamnar i ordet. Jäkla konstigt fenomen det där. Och eftersom jag i normala fall brukar vara så väldigt duktig att kontrollera, not, när jag skriver med t9 så är det inte bättre då. 

Och detta är efter två glas vin. Jag tål inte mycket även om jag nog skötte mig bra igår.

2013/07/16

Livet är bra hårt nu

Livet är bra hårt nu.

Husvakt vilket innebär vedeldad bastu med tillhörande svalkande i poolen och några sippande på ett glas kallt vitt vin.

Livet är bra hårt nu. Det är väl bara att masa sig in i bastun igen. Det är verkligen hårt att sitta husvakt. Ja det dessutom ha två "fredagskvällar" men lediga onsdagar.

Pust, så jobbigt ;-).

Jag njuter om någon mot förmodan skulle tro något annat.

2013/07/15

Det var ju liksom bara av välmening

Ibland när man gör saker av välmening kan det slå lite fel.

Som när jag i all välmening hann med att ta ett gympass i går. För en och en halv vecka sedan gjorde jag en pass med backintervall. Jag trodde jag skulle avlida eller i alla fall bara falla ihop och kippa efter andan men jag fixade det. Det gjorde inte knät. Så när jag nu då varit stilla under denna tiden så tänkte jag i en solklar välmening att nu skulle minsann fläsket rastas och må bra.

Så jag tänkte att jag klarar nog att köra ett cirkelpass med fyra övningar med Tabata, 20 sekunder aktiv, 10 sekunder vila x 8 rep per övning. Sagt och gjort så drog jag på och det kändes helt ok. Det började bränna lite i fläsket och min välmening var liksom klockren.

Så vad fasen det är väl bara att köra på tänkte jag, fortfarande i välmening. Så jag körde på med cirkelpass med tre nya övningar med Tabata. Alltså nu började det bränna rejält och jag var nära att ge upp efter repetition sex men jag kämpade, pustade, stönade, självklart i välmening. Så jäkla nöjd över mig själv låg jag sedan där på golvet och pustade ut medan varenda muskel i min kropp antog ett lätt skakande läge.

Igår var det av välmening över att jag äntligen skulle få röra på mig och att jag minsann skulle göra det ordentligt. Inga mestag här inte när jag väl kom iväg.

Idag är jag dock av en annan uppfattning av vad det där ordet välmening betyder. Jag kan nog säga att jag har träningsvärk i större delen av kroppen. Ingen sådan där småjobbig utan en sådan där riktigt jäkla jobbig. Jag hade nästan glömt hur det känns att ha sådan träningsvärk för det är riktigt längesedan jag hade det. Kan väl säga att jag bävar lite för morgondagen, eftersom just två dagar efter brukar vara kulmen på träningsvärken. Undra om jag kommer ur sängen då. Hemska men ändå njutningsbart på något vis.

Det var ju liksom bara av välmening.

Mitt liv är så spännande just nu

Mitt liv är så spännande just nu. Jobba,  kolla grejer till köket, laga mat och förhoppningsvis ett litet soffhäng med stumma fötter i högläga innan det är dags att börja ny dag.

Alla skriker ut sin glädje över att de har/ska ha/har haft semester men ja jag knegar på.

Det är fasen inte konstigt att veckorna går fort när jag själv inte ens hinner med dagarna. Men kära maken gör stora framsteg i köket och jag har nästan lite dåligt samvete för att jag i princip verken hinner eller orkar hjälpa till. Men fyra våder tapet blev det igår i alla fall.

Det är hur läget är nu. Jag hinner inte ens skriva från dator utan det blir lite halvdana inlägg från telefonen. Mitt liv är så spännande just nu.

2013/07/13

Fridlysta exemplar?

Vi har ett rikt djurluv i våra hav och sjöar.

Allt från det lilla grodynglet som är en stor kopia av den mänskliga spermien till den gigantiska valen.

Breaking news:

Två av de sällsynta sorterna, som troligtvis är fridlysta eftersom det mycket väl kan vara de enda exemplaren i världen, fångades på bild igår.

2013/07/11

Gourmetmiddagar, virvelvindare och Jack Sparrow?

Det är lite upp och ner här nu.

livning in a box

Vi har grejer lite överallt om man säger så. Diskmaskinen står fortfarande inkopplad, lite lojt på sniskan, och det tar lite tid att tömma den. Tristessen med att tömma maskinen har dubblats nu. Nu staplar man lite glas och balanserar dem mot brösten medan man går in i storarummet för att leta upp en lämplig plats att ställa dem på. Proceduren görs sedan om ett antal gånger. Lite här och lite där. Vi försöker ha någon sorts ordning var vi sätter de så vi slipper leta genom allt varje gång men det är fasen inte lätt.

spis och vask

Några gourmetmiddagar är inte ens att tänka på. Här blir det enkla saker som inte kräver en massa skärande och sköljande. Nästa vecka har vi det riktigt lyxigt då grannarna  åker på semester. Ett helt kök finns då tillgängligt för oss och gissa var jag ska laga mat då. Inte i vårt kök i alla fall. Tänk så underbara grannar vi har som erbjuder oss denna lösning.

Fast idag har vi tagit en paus från köket helt. Årets stora event i Hålan har gått av stapel under gårdagen och dagen. The Big marknad. Djurmarknad, ballonger, sockervadd, peruker, rökta korvar, marknadsgodis och karuseller i överflöde har vi utsatts för.

fake jack sparow

Jack Sparrow-wannabe? Only in Horsewood liksom.

virvelvindare

Ingen marknad utan virvelvinden enligt tjejerna. Det åkte och åkte och åkte lite till medan jag nästan mådde illa bara av att titta på dem.

De är nöjda och vi är nöjda. Idag, efter den obligatoriska torsdagsrundan, har vi spenderat vår eftermiddag i en vars en solstol och bara varit. Vi skulle ha målat en runda men valde att njuta en stund istället. Imorgon är det vardag igen, vilket betyder jobb för mig och köksfixande för kära maken.

Vi har haft två bra marknadsdagar och ser fram emot en vecka med gourmetmiddagar nu.

2013/07/08

Vi blir alla av med oskulden av olika anledningar och vid olika tidpunkter i livet

Vi blir alla av med oskulden av olika anledningar och vid olika tidpunkter i livet. Det finns förstås en uppsjö med anledningar som gör att man väntar.

Av rädsla för vad som väntar en kan man helt enkelt bara försöka att ta sig förbi och smita undan hela tiden. Med ursäkter som att det finns andra sätt att göra det på och andra personer som hellre vill köra på. Av obekvämhet över det okända som finns där precis utanför dörren om man bara vill.

Men på något vis kommer man ändå till tillfället då man inte har något val och då känns det helt ok. Det känns ok att ta sig framåt och glida med. Det gäller förstås att ligga i rätt fil för annars kan det bli en väldigt skakig färd om svängarna inte tas ut ordentligt.

Men så kommer momentet då den andre vill att man ska backa till. Det går liksom inte hur man än vänder och vrider på det. Det blir lite en slank han dit och en slank han hit men inte kommer han rakt på. Det är nästan så den viker sig och då är man lite illa ute.

Efter 15 år har jag idag blivit av med min släp-oskuld. Gud så stolt jag är över det. Jag körde i alla fall tomme på ena hållet. Hem var det precis som det brukade. Kära maken rattade och han gjorde det bra.

kökspaket ikea

En kassörskas våta dröm fem minuter innan stängning?  Det kom dessutom två vagnar till. Så släp-skulden skulle bara ryka.

2013/07/07

Självisk får jag vara en annan gång

Jag har hämtat hem Molly från kollot idag. En sprudlande glad unge, som sken upp som en sol när hon såg mig, slog armarna om mig och vi bara kramades. Jag drog in doften från hennes sommarvarma hår. Hon viskade till mig:

-Jag har saknat dig mamma.

Hjärtat mådde så bra då.

Vi har hört om alla äventyr hon varit med om och hon hoppas verkligen hon kommer med nästa år. För hennes skull gör jag också det. Självisk får jag vara en annan gång.

Ordningen är nu återställd och da family är hel igen.

2013/07/06

Tanken, samvetet och åsikten ligger så djupt rotad i mig

En hel dag på IKEA och rekat kök. Slita och trötta kommer vi hem. Lägger filén i marinad som ska på grillen lite senare och öppnar mig ett vin och häller upp ett glas. Och där kom det.

Tanken, samvetet och åsikten som ligger där djupt rotad i mig. Åsikten som säger att alkohol intar man vid festligheter och inget annat. Alkohol intas inte bara för att.

Jag försöker få bort denna tanke. Det är lördagskväll och det måste väl ändå vara ok att ta ett glas vin eller två bara för att det är gott även om det är en helt vanlig lördag.

Jag har analyserat den tanken så många gånger om varför jag känner så. Jag vet svaret på det eftersom min egen analys inte gav något gjorde kära maken en till mig. En som träffade precis rätt insåg jag när vi diskuterade detta en gång. Frågan jag fick gjorde både ont men var ändå skön att få:

-Är du rädd att du ska hamna i samma sits som din far?

Tankarna bara for genom mig och jag insåg att det var precis det som var mitt svar. Jag är rädd för att hamna i samma beroende som min far. Jag hamnar så lätt i beroende, oavsett om det är mat, godis, rökning och så vidare, så därför är jag rädd för detta. Jag har det runt knuten och det gör mig livrädd eftersom det är en ärftlig sjukdom. Jag vill inte ha den, jag har sett vad den gör.

Så därför tror jag att jag har den inställningen till alkohol som jag har. Att alkohol intas till festliga tillfällen och aldrig ska bli en del av vardagen. Men samtidigt har jag också förstått att det är ok att som ikväll ta ett glas vin, enbart för att det är gott.

Kommer dagen då alkohol behövs för att kunna slappna av efter en hård dag, som en belöning för en hård dag eller på annat sätt för att man söker det lilla ruset det är då man lever på gränsen.

Så den enkla sanningen är helt enkelt att jag är rädd att själv hamna i ett missbruk. Ett glas gör inget missbruk men någonstans börjar det. Det är min rädsla.

Men ikväll ska jag försöka njuta av mitt kalla glas vin, enbart för att det är gott, och inte försöka fundera mer på det.

vin

2013/07/04

Jag säger bara fan, fan, fan

Backintervallträning igår. Ett mycket ont, ej elakt, knä idag.

Jag säger bara fan, fan, fan.

Känner mig tjurig och fåordig.

2013/07/03

Det är jobbigt att inte alltid känna sig så behövd

Så jag saknar Molly. Hon är ju iväg på kollo och åkte i måndagsmorse och vi ska hämta henne på söndag.

Det känns så otroligt konstigt att öppna och stänga hennes dörr men där är ingen Molly.

Jag skulle vilja ringa kollot för att höra att allt är bra med henne och få höra henne. Det hade varit av ren egoism att göra det eftersom jag samtidigt vet att de naturligtvis hade hört av sig om det inte hade varit bra. Men jag hade ändå velat få det bekräftat.

Det kommer att bli jobbigare och jobbigare ju längre veckan går samtidigt som dagen som vi ska hämta henne kommer närmare.

Jag saknar till och med lite bråk. Fast det säger jag nog bara nu för jag kan inte riktigt förstå att jag faktiskt gör det. Ja ni förstår.

Samtidigt som det är spännande när de växer upp och hur varje fas och ålder förändrar dem så är det ändå lite jobbigt. Det är jobbigt att inte alltid känna sig så behövd som man varit tidigare. Det är jobbigt att inse att hon har ett liv bredvid oss, att hon klarar sig utmärkt utan mamma och pappa en hel vecka.

Men jag hoppas att hon har det underbart roligt och att det ska bli ett minne hon har med sig sedan.

004

2013/07/02

Jag har tagit mig ur min Comfort-zon och jag har gjort det med sjumilakliv

Nu jäklar händer här saker. Jag har tagit mig ur min Comfort-zon och jag har gjort det med sjumilakliv känns det som.

Japp, det handlar om träning. Jag råkade bara läsa lite om intervallträning i backe igår och det lät riktigt bra. Antagligen tycker jag det här jag sitter idag för imorgon när jag ska testa det kommer jag troligtvis vara av en helt annan uppfattning. Men det är väl det som är att ta sig ur Comfort-zonen. Att våga sig på saker som är otestade för en själv och inte bara läsa om det och tycka att det är nog för alla andra. Nejdå, sådant är det slut på.

Och när jag sedan letade intervall-app till min telefon. Jag letade efter en som man kan ställa in intervall och vilotid innan så att den sedan piper eller dylikt mellan. Jag har kanske hittat en.

I alla fall, när jag letade efter den där appen så sprang jag på ytterligare en spännande träningsform.

Tabata heter den och jag har aldrig hört talas om den. Eller har jag hört talas om den så har jag definitivt valt att förtränga det.

Det är en intervallträning där passet består av 20 sekunders aktivitet följt av 10 sekunders vila men x8 upprepning så att varje runda blir 4 minuter. Det som är spännande med det är att man kan kombinera olika muskelgrupper. Så vill man tex köra burpees, situps och squat så kör man dessa som en cirkelträning. 20 sek burpees, 10 sek vila, 20 sek situps, 10 sek vila, 20 sek squat, 10 sek vila och sedan börja om för att köra det x8.

Man kan alltså kombinera ihop hur man själv vill ha sina pass/rundor. Ena dagen kanske man kör styrka och andra kondition. Tydligen ska det vara väldigt bra så vad fasen, det är värt ett försök. Det är ju ingen mirakelträning precis där man kan sitta i soffan med en apparat på magen så något bra måste det ju vara.

Jag utmanar mig själv. Kan det vara lagom med två Tabata-pass i veckan förutom min vanliga träning? Jag ska minsann testa. Så vågar jag så vågar du.

HÄR kan du läsa mer om träningsformen.

2013/07/01

Så det känns bra nu. Det känns riktigt bra.

Första dagen gjord på jobbet. Det kändes ungefär som om jag varit ledig över helgen då allt bara flöt på som innan. Viss, jag ska in i lite fler program och jag har inte ett examensarbete att arbeta med när jag inte har några uppgifter. Men det där med uppgifter kommer att lösa sig helt själv skulle jag tro efter att jag och bossen pratat genom mina arbetsuppgifter. Så det känns bra nu. Det känns riktigt bra.

Och det kändes ännu bättre efter att jag fått mail och feedback på mitt examensarbete. Det är nästan så jag blir lite generad så bra recension fick jag. Först går man och oroar sig att man kanske inte har klarat det också får man sådan fina vitsord. Så det känns bra nu. Det känns riktigt bra.

Och det kändes ännu bättre när låneansökan gått genom. Nu ska här rivas kök. In ska ett stilrent vitt kök med luckor utan krusiduller som är lätt att torka av. Vi kommer att ha luckor och lådor som kommer att stanna stängda så vi slipper halvöppna skåp. Rent och fräscht. Så det känns bra nu. Det känns riktigt bra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails