2012/10/31

En centimeter är en centimeter. Eller?

En centimeter, I------I, borde vara just en centimeter var man än är i världen. För oavsett vilken enhet man mäter med så återstår det ändå att en centimeter är en centimeter.

Om man översätter dessa centimeter till kläder så borde fortfarande en centimeter vara precis en centimeter lång. Och behöver man många centimetrar för att till exempel kunna göra en byxa så borde det enbart vara att ta antal centimetrar man behöver.

Det borde inte vara så svårt att få till. Centimeter x längden.
Men detta verkar vara en omöjlighet på barnkläder. En byxa i storlek 116 borde just vara en byxa i storlek 116 och därför passa min 114 centimeter långa tjej.

Men se det kan man inte lita på. Den ena byxa passar, nästa är precis för liten och nästa drunknar hon nästan i. Så det där med storlekar kan min inte lite på ett dugg. Hur svårt ska det kunna vara att ha en bestämd beninnerlängd? Storlekar i barnstorlekar har ju inte massa sådana där saker som Gällivarehäng eller nästan-visa-muffen skärning att ta hänsyn till.

Så vad är problemet? En centimeter är fortfarande en centimeter.

I------I

Det där med kvinnogöra och karlgöra

Jag är för jämställdhet men ibland är det faktiskt inte sådär bra som man skulle kunna tro att det är. Vissa saker skulle man helt enkelt kunna lyfta ur det där begreppet och bara ha det som det alltid varit. Vända kappan efter vinden liksom.

Bilbesiktning är en sådan grej (och rensa avlopp). Eftersom jag i en svag sekund självmant erbjöd mig att ta lilla blå och köra in och besiktiga den när jag ändå var i stan och allt var på grund av den där jämställdheten.

Jag avskyr denna sak. Ja, det är enkelt men jag vill helst inte göra det och för att tända några jämställighetseldar så är det ett karlgöra. För när jag väl har hittat stället och parkerat lilla blå på avsatt plats så går jag in i det lilla väntrummet. Kaffeautomaten pyser när farbrorn som redan är där trycker på någon knapp som ger honom lite värmande i det kalla vädret. Det luktar nytt samtidigt som den där lite sexiga verkstadsluten finns där. Inredningen går i grön utom den lilla vissnade växten som börjar anta en brunare nyans. Farbrorn sätter sig med sin kopp med rykande vätska i.

Jag passerar genom väntrummet och sticker in huvudet i hallen och ett vänligt ansikte tittar tillbaka på mig.

-Drop-in? frågar jag.

Han ber mig sätta mig och vänta så tar han mig som nästa, ja bilen alltså. När jag sitter där så börjar jag fundera på vad det är de brukar vilja veta. Registreringsnumret, fasen också. Jag vet naturligtvis vad det är men kommer inte på de där sista siffrorna. Jag lutar mig lite för att kika ut på bilen men den står naturligtvis parkerad med långsidan mot mig. Då kommer det snälla ansiktet, med kropp, in och meddelar att det är min tur. Han kommer titta på mig med en sådan där blick som meddelar att det är typiskt kvinnfolk att inte kunna sådan enkla saker som sitt reg. nummer.

2012-10-31 08.27.08

-Ja, då gäller det “lilla blå” då sa han fast han sa, naturligtvis lilla blås riktiga namn, och hade redan knappat in numret eftersom han såg det från där han stod. Jag andades ut.
Jag såg lilla blå försvinna runt hörnet innan den kom körandes in i hallen. Jag såg först inte men jag hörde hur den stod och pep för att dörren var öppen och jag funderade på hur han kunde jobba i det. Gällt och otroligt enerverande det där jäkla pipandet.

2012-10-31 08.44.10

Sedan rullade lilla blå fram och han hissade upp den. Nyfiken som jag är (kan hända att jag ville ha en cool bild också) gick jag ut från väntrummet och ställde mig bredvid. Han gjorde allt det där som besiktningsmännen (eller kvinnorna eftersom jag nu nämnt jämställdhet) gör. Jag stod väl mest och funderade på att jag tyckte ställningen som bilen stod på såg lite klen ut och var väl lite orolig att den skulle ge med sig medan han var under. Det gick dock bra och på en av grejerna stod där max 2,5 ton så det borde inte vara några problem med tanke på att lilla blå är just liten.

Han skrev ut sin lapp och gav mig tummen upp. Clear for takeoff eller i alla fall att rulla ett år till.

Och efter detta trevliga scenario tycker jag ändå är otroligt tråkigt även om man möter en sådan trevlig person som honom. Karlagöra, japp. Och kappan fladdrar bakom mig.

2012/10/30

Här finns absolut ingen röd tråd

Hoppsan igen liksom. Vi har tydligen en ny dvd-spelare. En sådan, i alla fall för frun, modern sak som har sådan där blueray.

Molly skulle ta ut skivan som var i och hon fick inte ut den där saken som åker ut.
Men, tyckte jag, det har du ju gjort hur många gånger som helst. Den lilla knappen gumman.

Kära maken suckade sitt uppgivna lyssnar-aldrig-frugan-på-mig suckningen.

-Älskling, vi har faktiskt en ny dvd. Så nämnde han det där med blueray och en klocka ringde längt inne i mitt huvud. Det var väl så att den kom med den nya tv:n och nu när jag visste det så undrar jag om det inte är så att det är något mer speciellt med den. Men det berättar jag en annan gång ;-).

Jag suckade lite själv och gick skamset och satt mig vid min dator, som nu är lagad, för att skriva av mig i min förödmjukhet. Det är sådant man inte vill ska komma ut ju.

2012-10-26 17.45.04

Jag blev lite orolig häromdagen när kära maken plockade ner datorn i biståndsdelar. Inte så mycket att han plockade ner den men uppsynen han hade när delarna skulle ihop igen.

Och pratar vi nu om kära maken så fyller han år idag. Han fick naturligtvis önska mat som de andra barnen också får vid födelsedagar. Han ville ha pastasås med kassler. Han är lätt att tillfredsställa, min man.

Så grattis till dig min älskade make. Du betyder så mycket för mig och du håller mitt hjärta så ömt i din hand. Jag älskar dig så mycket.

2012/10/29

Jag gift med en tysk porrstjärna från 70-talet…

Åh, hur kommer det sig att man kommer på de där bra sakerna att säga alldeles försent? När man blivit bemött med snorkighet i andra enda för att man tackat nej och när man trycker in knappen så poppar de där bra sakerna upp.

-Hej vi ringer runt till utvalda som får vara testpiloter och testa den första rakhyveln i världen med 6 blad helt gratis.
-Nej tack jag är inte intresserad.
-Varför inte det?

-Nej se du jag är student vilket innebär att det är lite skralt i kassan. Jag låter därför lurvet växa på benen för att slippa köpa nya långkalsonger. Varmt och gott med en heltäckande matta. Att raka muffen hoppar jag av samma anledning samt att det är dyrt med sittunderlag som man nu behöver när barnen ska ut på lite äventyr i pulkabacken. Varmt och gott om både muffen och ändan när man ska sitta och vänta. Helt perfekt och jäkligt billigt. Sedan är jag gift med en tysk porrstjärna från 70-talet och det vet väl alla vad de tycker om lurviga bävrar Ja och sedan är jag gift så vem behöver raka sig under armhålorna liksom?

Det där kom jag på ungefär i samma stund som jag tryckte av. Och åter igen förbannade jag min icke tillräckligt snabba fyndighet.

Obs! Kära maken är verken tysk eller porrstjärna så inte ryktet börja gå i Hålan nu. 

056

En tolkningsfråga

-En, två, tre.

Jag stod med ryggen mot Lilly så jag vände mig om när jag hörde henne räkna. Mest för att se vad det var hon räknade eftersom hon satt på toaletten.

-Det står att man ska ta tre stycken sa hon och pekade på pappret. Hon hoppade ner från toan och gick fram till påsen som låg bredvid hennes pall.

2012-10-28 20.17.03

-Titta sa hon och pekade på trean. Man ska bara ta tre rutor papper när man ska torka sig.

Jag smälte lite av söthet faktiskt.

2012/10/28

Att njutningsduscha

Molly har blivit en sådan där långduschare. Först får man tjata på henne för att hon ska gå ner och dusch men sedan kommer hon liksom aldrig upp.

Idag kom dock en mycket viktig lärdom. Att först duscha och göra sig färdig och sedan njutningsduscha. Hon gjorde tvärt om, vilket jag tror hon gör varje gång, vilket resulterade i en mycket arg och ledsen tjej med hela håret fullt med balsam när varmvattnet tog slut. Ur duschmunstycket strilade det nu bara kallt vatten och jag hade inget annat val än att hjälpa henne skölja ur det med kallt.

Jag förklarade sedan för henne. Först vanlig duschning sedan njutningsduschning. Jag tror hon förstod när hon frågade om hon fick ta på sig sina nya öronmuffar.

129 
Jag tyckte kanske inte att det passade och hon accepterade detta och kröp i sin badrock istället.

Fototriss ~Jag gillar~

Jag gillar hösten när den är som den är idag. Soligt, hög luft och precis sådär kallt att det känns lite i kinderna. Jag gillar också att fota och efter en runda runt sjön som tar otroligt lång tid när tjejerna är med. Men det gör absolut inget när det är så härligt som idag.

Jag gillar dessutom att tjejerna har fått mitt intresse för att fota. Så när vi gick ut tog jag min kamera och tjejerna fick ta den den lilla kameran. Jag gillar verkligen att titta genom de bilderna som de har tagit. Det är alltid lika spännande att se saker från deras synvinkel och vissa bilder är riktigt bra.

358

111

094

Veckans triss är även tävling och man kan vinna presentkort från Coolstuff.

Fler trissar hittar du HÄR.

Berätta din hemlighet

Det jag kommer att berätta nu kan för många känns som osanningar. Jag är dock ingen person som far med sådana så avslöjandet som kommer är 100 % äkta.

I vår fina hall hänger där nu två fina ljuslampetter. I dessa ljuslampetter satte vi in ljus. Ljus som fladdrar, värmer och om den kommer i närheten av andra material kommer att sluka dessa. Med andra ord äkta saker.

2012-10-26 17.12.27
Dessa ljus tändes häromkvällen. De spred ett vackert sken i vår fina hall och jag kände mig nöjd över mitt inköp. Runt det lilla ljuset var där gott om glas, både på höjden och på bredden, som skyddade den förrädiska lågan att fånga något brännbart.

Sedan blev det problem. Stora problem.

2012-10-27 10.06.52 
Medan ljuset blev mindre och mindre fylldes sakta glaset med vit stearin. Med min bristande erfarenhet av detta fenomen eftersom jag normalt inte eldar stod jag nu handfallen. Glaset var nu fyllt med denna hårda massa som nu satt fast.

Så när jag nu har hittat ljusstakar som jag känner att jag skulle kunna använda riktiga, farliga ljus så fungerar de en gång. Men de var fina den gången i alla fall.

Men är du en van ljuseldare som kanske råkat ut för detta så tala gärna om din hemlighet hur du fick bort ljuset. Går det överhuvudtaget?

2012/10/27

Första gästbloggaren: Molly skriver om sitt kalas

“Hej jag heter molly och jag har fyllt 8 år i gor.

018

Jag har haft pjamas-party och över natning vi har haft

takos till mat.

021

Vi har haft snacks och godis. Dem sjöng för mig.Vi tittade på film i gor.”

Jodå, jag har haft min första gästbloggare i bloggen nu. Molly hade övernattningsparty igår och det gick över förväntan. Några små dispyter har det naturligtvis varit men inget stort.

Klockan 6.11 började det bli rörelse i huset. Klockan 6.32 kom ett gäng skrikande tjejer uppspringandes från källaren. De hade fått besök av mister spindel och de skickade in Lilly till mig för att meddela detta traumat. Jag skickade naturligtvis ärendet vidare till kära maken för jag hade det väldigt skönt under täcket. Det fanns absolut ingen annan orsak till detta vidarebefordrandet.

De verkade tycka att frukosten var väldigt mysig och jag kände mig lite som en hotellpiga när jag gick och passade upp dem med vad de ville ha.

Nu är här åter tyst i huset igen när alla har åkt hem. Vi överlevde detta kalas också och det verkade som om det var väldigt uppskattat av alla tjejerna.

Nu ska snart jag och Molly köra in till stan för lite fördelsedagsshopping, fika och bio. Detta ser hon fram emot lika mycket som hon gjorde med sitt kalas.

2012/10/26

Minfältet exploderar sakta bakom mig

Ibland blir jag lite rädd för vissa föräldrar. Inte för dem personligen men synsättet de har.

Det som skrämmer mig lite är dessa föräldrar som konstant omhuldar sina barn eller små änglar som de säkert kallar dem. Omhuldar dem på så vis att det själva blir helt blinda för hur verkligheten ser ut för barnen utanför hemmet.

Att enbart ta sina barns parti hela tiden är så jäkla fel. Barn gör konstiga saker och får man som förälder reda på att barn gjort något så kan man inte vara så naiv och tro att mina änglar aldrig gör något fel.

Jag är ledsen att behöva vara den som meddelar annorlunda men don´t kill the messenger. Alla barn gör tokiga saker någon gång. ALLA.

Det dessa föräldrar istället borde göra är att ställa sig frågan vad som händer med deras barn när de aldrig behöver ta konsekvenserna för sitt eget handlande. Att aldrig behöva fundera på vad som är rätt och fel eftersom någon förälder alltid säger att det aldrig gör något fel.

Jag anser inte att man hjälper sina barn på detta viset. Inte ett jäkla dugg utan snarare stjälper för sina barn. Vi är här för att hjälpa våra barn att bli bra människor så att de kan växa upp till självständiga individer. Individer som förstår vad som händer och varför det händer när vissa handlingar utförs.

Barn behöver ledsagning och förståelse för hur allt runt omkring fungerar. Jag som förälder ska ge mina barn de verktyg de behöver för detta och det gör jag bäst genom att förklara varför man inte kan göra på vissa sätt. På så vis får det hjälp av mig.

Så helt ärligt har jag väldigt svårt att förstå föräldrar som konstant pekar på att deras barn är änglar medan det är andras barn som gör saker. Snälla ta av er skygglapparna och se vad som händer.

Och nu hör jag hur minfältet jag råkade trampa i sakta börjar explodera bakom mig. Men att vara så fruktansvärt naiv är skrämmande.

2012-10-26 13.42.25

Så var bitterfittans dag räddad

2012-10-26 08.18.08

Jo men det här var ju verkligen toppen. Att har en dator som fungerar men problemet återstår när det inte går att trycka igång den eftersom knappen sitter där den sitter. Och inte är det i sätta-på-läget inte.

Så jag får snällt sitta vid kära makens dator med det knasiga tangentbordet som inte space fungerar som den ska utan att man får i efterhand gå in och dela på orden som sitter i små klungor av obegripligt nyskapande ord. Jag får även gå genom hans bildarkiv och jag säger bara att herregud vilken ordning och reda där är. Kan kanske bero på att han inte har hälften så många objekt som jag har men jag fick fram alla mappar och lösa bilder på en sida. Imponerad. Men så kommer jag då och fyller på lite med lösa bilder så det ska säkert bli oordning på det också ska ni se.

Men det är frustrerande att inte ha tillgång till sitt eget lilla “kryp-in”.

2012-10-26 08.18.58 
Och när frustrationen växer växer också de där hatiska inre demonerna som kräver socker. Och då är det verkligen toppen att ha en liten påse ståendes. Hm, verkligen alltså. Så var bitterfittans dag räddad eller något liknande.

2012/10/25

Nu fick jag med mig hela tidnings-konkarongen

Lite lätt melankolisk just nu.

En av mina favoritbloggar har flyttat. Bara att lägga in den nya adressen tänker ni förstås. I vanliga fall brukar jag, tummen-mitt-i-handen-med-tekniska-grejer, inte ha några problem att bara lägga in den nya adressen eller nya bloggar men se det sket sig. Det sket sig rejält vill jag säga eftersom jag nu fick med mig hela tidnings-konkarongen som hon bloggar på nu istället. Så upp ploppade den ena nya artikeln efter den andra men ingen Tant Skarp.

Nu fick jag dessutom ett nytt projekt eftersom jag nu var tvungen att plocka bort tidningen som favorit. Ja, och hur var det nu man gjorde? Jag klickade rundor lite men ingen redigeringslista eller något liknande kom upp. Jag suckade för mig själv och förbannade åter igen den där tekniska genen som föll bort någonstans på vägen. Hur kunde det bli så fel?

Efter lite mer klickande, suckande och onda ögat mot datorn hittade jag det äntligen och kunde plocka bort sidan.

Ett problem löst men det återstår fortfarande ett. Hur fasen jag får in henne på min favoritlista. Det löser sig säkert hoppas jag men inte kommer det vara jag som hittar lösningen i alla fall. Muttrar lite.

Och på tal om tekniska saker så har min power-knapp på dator stannat i intryckt läge. Den har liksom kilat sig fast under kanten. Jag funderar på hur jag ska få igång den i morgon. Måste ju ha en dator. Muttrar lite till och förlitar mig på kära makens kompetent. Jag har mutat honom med en 2 kilos helgskinka så han har lite att ge igen liksom.

frustrerad

Bilden lånad på Google

2012/10/24

Jag hade visst inget veto

Det fungerade inte.

Morgonen kom ifall någon börjar oroa sig över min frånvaro idag så kan ni vara lugna. Morgonen kom och skrattade mig i ansiktet eller det kan vara så att det var mobilen som ljöd högt och otäckt och meddelade att något veto hade minsann frun inte alls.

Aja, det var värt ett försök. Men nu är det väl dags att krama kudden eftersom det är en morgon i morgon också, tydligen.

klocka

2012/10/23

Ord 3: Frustrerad mamma

Det ska bli intressant att se hur jag ska lösa detta nu då. Det kan vara så att jag var lite förhastad och inte riktigt tänkte på konsekvensen av mitt handlade och inte riktigt på lösningen. Men nu är det gjort och jag får liksom stå mitt kast.

Jag har avskaffat mornar från och med nu. Ja ni förstå mitt dilemma nu när natten närmar sig. Hur löser jag början på morgondagen?

Jag försökte först säga upp mig. Som mamma på morgonen alltså men de förstod inte riktigt varför. De förstod inte heller riktigt varför jag varje morgon, efter minst 15 minuters konstant medlande att de inte ska bråka, plötsligt blir högröd i ansiktet samtidigt som jag utstöter konstiga ljud och börjar slita mitt hår.

-Mamma, varför är du alltid arg på oss?

Jag försöker lugna ner mig och försöker tala om att de första 15 minuterna när jag i lugn och ro med min lenaste stämma försökt att dela på dem inte alls var arg. Men efter de där 15 minuterna tar det liksom slut på mamma-medlings-stämman.

Det sjuka är att jag vet exakt vad som kommer att hända under de olika delarna på mornarna. Jag vet och jag försöker göra annorlunda men inte fasen hjälper det. För på något konstigt vis är det precis som om de dras till varandra för att kunna puckla på varandra. Pucklas det inte så är det väldigt effektivt att larma iväg en sko genom halva hallen så att den andra måste hämta den och den som sedan kommer med skon har nu även ett väldigt bra tillhygge. Eller kanske det kan vara så att det ska kivas om vem som ska öppna dörren så att vi kan komma ut efter att det har pucklats och kanske daskats med en eller kanske till och med två skor.

När vi väl kommer så långt som ut på trappen så ska det gärna bråkas lite vid bilen också och gärna högt så att de sovande grannarna inte blir så mycket sovande längre. Sedan återstår det bara att bälta fast sig och då ska naturligtvis väskorna puttas fram och tillbaka för tydligen måste vi ha en väldigt liten bil när två väskor inte får plats mellan dem. 

Mornar är kaos, mornar är bråk och mornar är ett ont måste. Så därför är de från och med idag avskaffade och jag har vetorätt på det. Jag återkommer i morgon och meddelar hur det gick.

vi

 

2012/10/22

Så var det detta med tuttar

Tuttar finns i diverse storlekar, fastheter, slappheter och utseenden. Lika många kvinnor det finns lika många olika bröst finns det. I alla fall om vi räknar bort de som har likadana men fått dem på konstgjord väg.

Men det finns stora, små, taxöron, läkerol på en strykbräda, uppnosiga, nernosiga, olika storlekar höger-vänster, ständiga helljus, aldrig helljus och så vidare och så vidare. Alla variationer finns här ute.

Så var det detta med bh. Att vara bh-tillverkare kan alltså inte vara det lättaste när det finns en uppsjö med material att arbeta med om man säger så. Men de gör ett bra jobb eftersom det finns något till alla.

För att hitta en bh som sitter bra och skönt i superviktigt. De där tjusiga behagen man har ska alltså bli ännu tjusigare när man stoppar ner dem i en hållare. Och även där har vi olika tycken och smak över vad som är snyggt och bekvämt.

Personligen tycker jag inte det är snyggt när stora tuttar pressas ner i en liten push-up. Det är inte fint någonstans när två tuttar förvandlas till fyra och varje gång personen rör sig är man livrädd att det ska ge med sig och att tuttarna då väller ut. Men många tycker säkert detta är snyggt eftersom det är ganska ofta men ser detta fenomenet. Fyra tuttar är inte bättre än två, i alla fall inte om de inte sitter på två personer.

Men varför väljer man en sådan bh? Tycker man om att visa lite bröst så gör det med stil i så fall. Det är snyggt när man kan skönja “kullar” i kanten på urringningen men absolut inte när man ser nästan hela bröstet i en urringning som sitter mellan brösten.

Men även här verkar många ha missförstått detta med urringat och push-up. Att välja rätt tillfälle. Det passar sig kanske med en rejäl push-up på en fest men det passar kanske inte in i klassrummet eller på arbetet. Nu pratar jag naturligtvis om de som väljer en push-up som passar dem vill säga för en som ger fyra tuttar passar helt enkelt inte vid något tillfälle.

Så med andra ord. Välj rätt storlek på din bh och välj rätt tillfälle när bubsen visas lite mer. Enkelt, eller hur? En snygg urringning kan göra en hel kvinna och jag förstår varför män kan bli så till sig över en för det är jäkligt vackert och sexigt.

Och när jag ändå pratar tuttar så vill jag bara påminna om att du inte får glömma att undersöka dig själv en gång i månaden.

2012/10/21

Jag dammade av sidorna och började läsa…

Åh, herregud hjälp mig. Jag har så ont i min mage av skrattkramper och jag kan inte sluta.

2012-10-21 13.38.39

Anledningen till mitt missöde är att jag öppnade denna lilla goding som legat och samlat damm i många år. Jag läser, ler, skrattar och förfäras över hur jag var. Första “inlägget” att läsa lyder såhär:

“910331 Söndag
Hej Vännen
Jag köpte dig idag. Jag har länge velat ha en sådan här fin dagbok som du är. Jag lovar och svär att du ska få veta alla mina hemligheter. Jag lovar också att jag aldrig ska ljuga för dig. Du ska redan nu få veta en hemlighet som inte någon annan än mina kompisar vet. Jag röker. Det är kanske inte sådana hemligheter du vill veta, men jag skriver det i alla fall. Jag lyckades hålla uppe ett tag, men sedan var det en kompis som bjöd mig på en cigarret. Jag blev åter igen röksugen och köpte egna cigarreter. Så nu är jag i den onda cirklen igen. Jag ångrar att jag inte sa nej när han frågade om jag ville ha. Vill du veta en sak till. Men detta hände i somras. Just nu hade jag kunnat ha en baby, för i somras låg jag med en killa utan skydd. Min mens uteblev i två månader och jag var bombsäker att jag var på smällen. Jag vågade inte gå och testa mig. Men jag fick måntan sen. OM jag hade varit på smällen hade jag inte gjort abort. Jag tycker att det är fel helt enkelt. Kära du jag måste sluta nu. Lova att du håller hemligheterna. Jag litar på dig.

Kram din vän
Jeanette”

Sedan börjar jag mala på om diverse killar i en massa “inlägg”.

“910404 Torsdag
Kära Vännen!
…… Men på måndag och tisdag tänker jag ändå vara sjuk, för vi ska ha läkarundersökning. Jag tänker inte stå naken framför en gammal gubbe som glor ögonen ur sig. Jag får väll köra med det gamla vanliga när jag är “sjuk”. –Oh, mamma jag har sånnnn huvudvärk också fryser jag. ……”

Herregud, jag var minsann lite manipulativ när jag var en liten spoling. Och fast jag inte ville ha en gammal gubbe som glodde på mig träffade jag ändå kära maken senare det året och han var ju sju år äldre ;-).

Jag är så naiv och blåögd i det jag skriver och den där mognaden jag trodde mig ha då är jag väldigt tveksam till nu när jag läser.

“… Han sa att jag hade goa pattar och att jag var härlig att ligga med. Men sådant säger man inte utan att mena det. Eller?”

Åh, du arma lilla flicka vad du är mycket klokare nu. Jag skulle väl tro att det är sådant som vi tjejer levde för i den åldern. Att få den uppmärksamheten och när vi får det är det naturligtvis bara av välmening. Nja, pojkar i den åldern, 14-15, har bara en sak i huvudet och det är att få komma in. Och vi tjejer lät det ske.

Jag hade kunnat bjuda på hur mycket som helst men jag tror jag putsar ut det när jag tycker det passar. Men jag sitter här fortfarande med mitt fåniga leende och funderar på om jag verkligen har skrivit de där sakerna.

Och sedan träffade jag kära maken och har svart på vitt om hur det gick till. Men som sagt, en annan historia. 

Fototriss ~Ett motiv–på tre sätt

Veckans fototriss skulle vara en inspiration till att försöka ta nya bilder då temat är Ett motiv – på tre vis. Men jag kan inte låta bli att visa dessa bilder då de passar in så bra.

Vår vackra slinga har en liten udde som sticker ut i sjön. Denna har jag fångat tre olika mornar när jag varit ute och stavat. Naturligtvis ur olika vinklar och varje med olika mystik. Alla bilderna är tagna under någon vecka och den andra är tagen igår, lördag.

morgonmystik

2012-10-20 08.15.42

2012-10-18 09.15.31

Fler triss hittar du HÄR

2012/10/20

Hoppsan Kerstin

2012-10-20 10.50.13

Spegeluppsättning i vår fina hall.

2012-10-20 10.49.28

Resultat i Lillys rum.

Hoppsan Kerstin. Liten missräkning där tror jag. Låt mig bara säga: It wasént me.

2012/10/19

Han mumsade för fullt

Två tomma lådor stod i hallen. I alla fall tomma på grejer.

Det prasslade lite och det lät som om någon försökte komma in i lådorna. Jag kikade ut.

I den lilla lådan hade doggen begravd sin nos. Han mumsade för fullt och det gnisslade på något konstigt vis om honom när han tuggade för glatta livet. När jag sa till honom lyfte han upp huvudet och där hängde saker i skägget på honom som föll till golvet eftersom han fortfarande tuggade.

2012-10-19 17.19.30

Tycker det skulle var väldigt torrt och segt att tugga i sig. Jag lovar att han får mat varje dag.

Men varför liksom?

Obs. Doggen mår bra.

2012/10/18

Kära maken goes CSI

2012-10-18 16.21.52

Kära maken goes CSI. Men en UV-lampa skannade han golvet efter spår. Lite sexigt måste jag säga att det var när kan satt där på huk och körde lampan fram och tillbaka som någon äkta halvpolis.

-Nej, här syns inget sa han tyst och flyttade sig igen. Han tog upp flaskan och sprayade lite mer på golvet och gjorde samma procedur igen.

2012-10-18 16.21.05

Vi visste båda ett ett brott hade begåtts där så han fortsatte spraya och skanna. Och när han stod där och jobbade sig fram kom plötsligt gärningsmannen gåendes. Spänningen steg men han fick tag på den utan större problem.

Men något synligt brott kunde vi inte upptäcka fast det var utlovat att det skulle synas.

Piss off ville han nog skrika för det var precis vad som stod på flaskan. Mirakelspray mot kattpink var utlovat och lampan skulle visa var fläckarna var. Vi har förhoppningar om sprayet nu då eftersom inte lampan verkade göra sitt jobb. Vi får väl använda den i något roligt rollspel någon lördagskväll istället Blinkar.

2012/10/17

Retro mode

Det är bara att inse att jag troligtvis behöver komma längst ner i receptlådan lite oftare.

katalog

Nu ligger det här och gottar till sig

Jojo, minsann. Efter lite knepande och knåpande så tror jag att det nästan är färdigt.

Efter 17 år inom vården där jag bara bytt arbetsplats inom kommunen och därför inte behövt lägga någon större vikt på CV och personliga brev så är det lite annorlunda nu.

Helt krasst så har jag aldrig skrivit ett CV innan och när jag idag fick upp ett mycket intressant jobb så tyckte jag att det var dags att få ihop ett. Jag tror jag blev lite inspirerad av kära maken när han nu har sökt nytt jobb och precis knåpat ihop ett eget.

Alltså det är inte det lättaste att få ihop. Att hålla det kort men ändå få med den där viktiga informationen som de söker efter. Jag tycker det är extra svårt också eftersom jag inte har någon direkt erfarenhet från branschen mer än LIA:n, som jag förövrigt fick mycket fint omdöme från.

Nu ligger CV:t här och gottar till sig. Jag har redan varit inne och ändra två gånger i det och det lär säkert bli någon gång till. Nu ska jag bara ha tag på några stycken som kan läsa och ge mig lite feedback på det. Sedan när jag har fått det så kommer jag nog slita mitt hår eftersom alla verkar har olika uppfattningar om vad ett CV ska innehålla.

Det är ju fasen lite otäckt samtidigt som det är otroligt eggande att kommit såhär långt. Och när man hittar ett jobb som det står stämplat mitt namn på så går det inte att skjuta upp det längre.

Ett halvår till sedan är jag snart i mål och när jag är det ska jag redan ha hittat det där arbetet. Lite kaxig tycker jag att jag får vara.

2012/10/16

Vem kan motstå en sådan läckerbit?

Kanelbullar från Pressbyrån är bland det godaste som kan köpas i fikaväg.

Stora med mycket klägg i som dessutom smakar massor och doftar lika ljuvligt. En bulle som man kan sitta med länge och sakta vira sig in för att till slut bara ha den där otroligt kläggiga mittbiten kvar.

pressbyrån kanelbulle

När de dessutom är pimpade med rosa pärlsocker så vem skulle kunna motstå det då.

Jo, jag tackade faktiskt nej till en sådan läckerbit idag. Det var lätt att säga nej och sedan tänkte jag inte mer på det faktiskt.

Vi äter med fler sinnen än vår smak. Doft och utseende spelar också en stor roll för oss när vi ska äta. Det sägs ju att man äter med ögat också eller så är det bara något kockarna har kommit på för att kunna göra små, söta men svindyra portioner.

2012-10-16 17.16.00 
Och med tanke på det så är jag glad att jag inte har något spädbarn hemma för då hade jag varit mycket skeptisk till dagens fisk ;-).

2012/10/15

Jag har alltså gått ner en hel Boss(e)

På sju veckor har det hänt lite saker.

Syrran har skaffat ny valp. Boss(e) väger nästan 7 kilo och har framtassar som är stora som dasslock. Han tultar fram och försöker få dessa stora tassar med sig men de glider liksom undan litegrann. Han beter sig inte speciellt valpigt utan gillar mesta att kura upp sig hos en av de andra hundarna.

För sju veckor sedan började jag och kära maken tänka på vad vi åt. Detta har än så länge inte varit några problem alls och jag är så jäkla nöjd över mig själv. På dessa sju veckor har jag minskat sju centimeter kring midjan och tappat 7,5 kilo.

Jag har alltså gått ner en hel Boss(e) och när jag ser det så så blev det genast lite mer greppbart hur mycket 7 kilo är eftersom det inte låter så väldigt mycket. Men tittar man på Boss(e), en stadig bit med dessa dasslock till framtassar, så får man ett annat perspektiv på 7 kilo.

Så fy fasen vad duktig jag är. Kan ju hoppas att jag och Boss(e) kan följas åt fast på ett vars ett håll. Det är så mycket lättare att se hur mycket kilo det egentligen är då.

Boss(e)

2012/10/14

Det tar nog hela kvällen eller tills mamma lackar ur

Igår kände jag att vi behövde göra något trevligt tillsammans på kvällen. Mest för att komma från de här datorerna som vi lätt hamnar framför allihopa.

Så jag kom på idén att vi skulle minsann spela brädspel. Så jag for ner i källaren för att leta upp dem men kom upp tomhänt. Tydligen är det så längesedan vi spelade brädspel att vi har lagt dem på ett sådan där bra att ha ställe som alla vet om. Ja, vi vet alla hur de fungerar. Men till slut föll slanten ner och vi hittade en hög med spel.

Jag peppade mitt tålamod när vi plockade upp det första spelet.

2012-10-14 11.43.57

Peking mysterier dukades upp. Ett spel där man ska lösa ett mysterier med hjälp av olika vittnen och sedan lista ut vilken av brottslingarna som gjort det. Kanske det är We Wan, Ah Tjoo, So Long, Le Lak eller Fel I Yen. Skulle förmoda att detta spel idag klassas lite som Tintin-tidningarna. Men spelet löpte på utan större problem.

Sedan kom jag på den briljanta idén att vi skulle spela Monopol. Kära maken backade sakta undan och jag protesterade inte. Vi spelar inte detta spel tillsammans längre. Planerar ni att leva resten av era liv tillsammans så är min rekommendation att inte skaffa ett Monopol och om det nu mot förmodan finns i hemmet så lägg det på ett sådan där bra ställe som alla vet var det är men att det bara råkar komma ett ton med skräp ovanpå. Bara en lite försäkran, från mig till dig helt i all välmening.

monopol 
Vad som har hänt med Valhallavägen original kommer jag inte ihåg bara. Jag anar men jag vet inte säkert ;-).

Det blev jag och Molly som satt och spelade och jag hade modet uppe. I alla fall några rundor tills pengarna började försvinna framför mig.

För vem fick alla kort med saker som skulle betalas? Jag.
Vem hamnade på alla extraskatter som skulle betalas? Jag.
Vem hamnade i fängelse för jämnan? Jag.
Vem hamnade på fri parkering och fick inkassera allt som jag hade betalat extra hela tiden? Molly.

Så monopol fungerar fortfarande som vanligt. Inga förändringar alls förutom att det nu var avkomman som satt framför mig istället för maken.

Molly frågade i början om vi snart var färdiga. Jag var ärlig och svarade henne:
-Det tar nog hela kvällen eller tills mamma lackar ur.
Jag sa det då på lite skoj trodde jag eftersom jag i min enfald trodde att spelet nuförtiden fungerade annorlunda.

Vem som vann?

2012-10-13 19.58.16  
Mollys sida men jag blev räddad av att kära maken behövde hjälp. Han kände nog att urladdningen närmade sig så han ville nog rädda kvällsfriden.

Dålig förlorare? Vem? Jag? Vet jag ingenting om. Men monopol mot sin snart 8 åriga dotter ska man inte förlora. Eller hur?

 

2012/10/13

“-Det pippar verkligen i munnen”

Någon som minns dessa? Popping Candy, godis som poppar när det kommer i kontakt med munnen.

2012-10-13 12.30.10

Jag föll idag för grupptrycket när vi var på affären. Jag blev brutalt nerröstad, 2 mot 1, och gav med mig. Långt bak i min söta lilla hjärna har jag för mig att dessa var förbjudna men tydligen inte.

När vi kom hem drog Lilly upp sin påse och strödde lite på tungan. Det knastrade och gnisslade i munnen på henne.

-Mamma, det pippar verkligen i munnen sa hon. ‘

Det kändes ganska skönt att de fick vänta att öppna påsen tills de kom hem med tanke på hennes uttalande.

Jag satt här sedan och började bli mer och mer nyfiken på hur de smakade. Men åldern har sådan fallit i glömska och jag kunde inte plocka fram några smakförnimmelser alls. Så jag gjorde misstaget.

Jag tog några korn mellan fingrarna och stoppade i munnen. Med ens blev det party i munnen. Ganska otäckt men jag tänkte att det snart skulle sluta. Så sväljer jag och naturligtvis följer de små kornen med ner och lägger sig nu och poppar omkring mina mandlar. Det kändes som om de hade värsta kurragömmapartyt där för det ville liksom aldrig sluta. Hur har man någon gång kunnat äta något sådant?

2012/10/12

Ord 2: Intrång

Att stå i kö på affären är en sådan där tråkig grej. Tråkig men inte så mycket att göra åt eftersom det tar den tid det tar.

Denna tanke verkar inte alla ha tyvärr. För när man står där snällt och väntar kommer nästa person och ställer sig bakom. Den ställer sig när, så nära att du känner andedräkten i nacken. Plötsligt förvandlas den där platsen i kön till något stressande och det är enbart för att bakomvarande står kloss inpå dig.

När du sedan lägger upp dina varor på bandet så kan man känna hur den som står bakom riktigt vill trycka på och få dig att ta dig fortare fram. Det är som om det finns ett osynligt och väldigt kort stag mellan er eftersom avståndet är konstant mellan er.

Du är vid den tidpunkten livrädd för att tappa pengar eftersom du då hade varit tvungen att böja dig ner och eftersom ni står så när blivit pinsamt påsatt där i kassakön.

Vissa har verkligen ingen känsla för vad “personal space”, personligt utrymme, är för något. Men snälla lär er det och sluta för fasen göra intrång i mitt.

kö

I´ll give you an offer you can´t refuse

I´ll give you an offer you can´t refuse sa hon.

Kanske inte ordagrant men innebörden fanns där samt att det fanns inget sätt för mig att tacka nej.

Jag tittade ner på bordet och den lilla gula lappen.

-Nu är det så sa hon att skulle det bli upp till 120 måste du ta nya. Blir det 10 000 måste du gå i terapi för din flygrädsla och följa med till Kina och blir det mycket mer vill jag inte veta det men lär ana det när du kommer körandes i en ny bil.

Jag tittade ner igen och frågade om hon skojade. Hon riste på huvudet. Och jag antog budet.

Så med en darrande krona mot den gula ytan började jag sakta skrapa bort klöver efter klöver i jakt på min Kina-resa. Men samtidigt som hjärtat slog i rädsla över att vinna mycket med tanke på att jag fått lotten så slog det nog lika mycket för rädslan att vinna mycket pengar och inse att jag måste slutföra budet. Det är riktigt otäckt att tänka så.

2012-10-12 09.30.59

Efter att jag skrapat lotten, som gav mig fyra nya så har det rullat på. Efter 16 lotter, och då är inte första medräknad, lever hoppet fortfarande när jag nu sitter med vinster som kommer att ge mig fem nya igen. Bara detta är lite skrämmande eftersom jag i princip aldrig vinner och nu har nio av sexton gett mig vinst. Finns det en mening med detta eller det är de sista fem jag hämtar ut idag? 21 lotter på en lott måste vara någon slags rekord. Dags att ringa Gillis kanske.

Håll tummarna.

2012/10/11

Ord 1: Gud

Det där kan ju vara ett intressant ämne för många. Inte så mycket för mig kan jag lugnt säga.

Gud finns inte enligt mig. Jag tror inte alls på någon gud eller annat väsen som skulle ha skapat vår värld. Jag är en alldeles för vetenskapligt lagd person för sådant. Jag tror helt enkelt på sådant som man kan ta på och som man kan bevisa. Det finns bevis på evolutionen, det finns bevis på att dinosaurierna vandrat på vår jord för åtskilliga miljoner år sedan.

Många djupt troende anser sig vara lyckliga personer medans vi icke troende inte kan vara lyckliga. Det är denna syn jag har så svårt för. Dels förstår jag faktiskt inte varför man skulle vara lyckligare av att gå och längta till något, paradiset, hela livet istället för att kanske inse att vi är där nu.

Jag hade inte blivit lycklig av att inse att det är “guds vilja” att man inte kan få barn och bara accepterat det. Jag skulle inte klarat av att levt genom någon annan, som dessutom inte finns, så mycket att jag hade lagt bort delar av mig själv för att “han” valt det.

Nej vetenskap är min gud, så enkelt är det. Och jag är en lycklig person för det eftersom vetenskapen har gett mig min äldsta dotter. Vetenskapen har gett oss mediciner och behandlingar för att ta bort det “han” straffar oss med. Snacka om långsint snubbe som fortfarande straffar människan.

Jag blir arg på när vuxna troende försöker tala om för barn om saker som inte stämmer. Att om det regnar så är det för att gud gråter. Sådant gör mig bara förbannad faktiskt och jag var nära att låta Molly sluta på kören för sådan påståenden. När det blir rena lögner till barn som tror på det en vuxen säger blir det ännu mer avståndstagande för min del.

2012-10-11 20.13.20 
Sedan försöker jag att inte fnysa när barnen vill läsa Jesus-boken om kvällen när det går och lägger sig. Hade jag fått välja hade de inte haft den men eftersom jag är en sådan förstående mor så vill jag ändå låta de komma underfund med det själva. Undra hur många djupt troende säger på samma vis till sina barn?

Jag ser inte något bra alls med religion helt enkelt. Den krassa sanningen från mig. Jag ser bara var var religion har gjort med länder och folk i evigheter. Krig hit och krig dit. Det går liksom inte att se mellan fingrarna för att få det att bli till något annat. Allt för att människor tror på gud och att alla dessa människor tolkar det på olika vis. Man skulle vilja tro att det skulle skapa ett tolerant folk för är inte det var det går ut på?

Det är min tanke om Gud en dag som denna.

Tror du?

2012/10/10

Är det nu telefonräkningen skjuta i höjden?

Molly har fått hem telefonkatalogen från skolan idag. Hon norpade telefonen och försvann in på sitt rum.

Hon ringer nu runt till sin kompisar.
-Ring nu inte runt till alla sa jag till henne när jag tittade in.
-Nej mamma, jag ringer inte till alla. Bara mina kompisar. Och kan inte flickorna prata lägger jag på.
Är det nu telefonräkningen börjar skjuta i höjden?

Hon har dessutom 19 dagar till hon fyller år. Hon ska ha pyjamasparty med övernattning. Detta kalaset, förlåt partyt, planeras för full redan. Hon vill redan nu att vi ska redogöra för hur vi ska bädda, hur de ska ligga, vilket snacks de ska ha och vilken film vi ska hyra. Hon är ju snäppet över mig i planering. Det kan bli långa 19 dagar om det ska planeras varje dag.

2012-09-26 10.40.38

Bloggutmaning ~Engagera er~

Jag tycker minsann att det är dags för en ny bloggutmaning igen. En nygammal blir det eftersom jag gillar den. Och jag känner att jag vill ha lite andra ögon på det hela. Så kom igen och utmana mig.

För att bevisa att man (iaf en ordexkrementproducent som jag), kan raljera över precis vad som helst, så gör vi nu så här:
En kommentar från dig kära läsare med ett ämne som jag ska skriva ett inlägg om.
Ju mer kortfattad din beskrivning är, desto bättre. Ett enda ord räcker, exempelvis "Snor" eller varför inte "Makaroner". Jag kommer att välja sju ämnen bland er som kommenterar.”

Tant Skarp briljanta utmaning går ett varv till hos mig. Och får jag många ämnen, vilket jag verkligen hoppas på, så väljer jag kanske mer än de sju hon valde blad i sin första utmaning.

Och du, det är fritt fram att sno utmaningen så utmana på. Men glöm inte att ge mig ett ord eller ämne först.

2012/10/09

Spice Up Your Life

Det sägs ju att man inte ska vara rädd att krydda sitt sexliv.

2012-10-08 20.39.23

Men hur fasen för man in det in sin kaloriplan? 

2012/10/08

Mitt sanna jag

En random person, ta denna till exempel,

2012-10-08 13.53.05

har ett utseende som tydligen osar lite mystik. Anledningen till detta är att denna tjej, kvinna eller dam (kanske inte riktigt dam för vad jag vet så finns det inte mycket damlikt över henne) inte uppfyller sin omgivnings förväntningar.

Omgivningen förväntar sig tydligen inte att hon är som hon är. Hur hon blev det har jag inte en aning om men det är en annan historia. För med hennes skenheliga utseende så väntar sig folk att hon är blyg, försynt, frigid och att hon lyssnar på dansband eller något liknande.

2012-10-08 13.51.02 
Men ack vad fasaden bedrar. Bakom den tråkiga fasaden finns en tiger med extremt snuskig fantasi och som älskar hård musik. Jomen visst, börja andas igen. De som känt mig länge vet detta men de som inte känt mig så länge verkar bli chockade över mitt sanna jag.

Det är lite intressant hur vi förväntar oss att folk ska vara och framförallt vilken musik de lyssnar på. Och har man inte det typiska hårdrocksutseendet med nitar, rockiga kläder och tatueringar så hamnar man inte i det facket. Men denna alldagliga rockbruden är här för att bryta trenderna och fördomarna om hur en rockbrud ser ut. Det visar sig att det kan vara en 36 årig tvåbarnsmamma med man, hus och hund. En rockbrud som lagar mat som serveras klockan 6 och som stavgångar sig fram i spåret. 

2012-10-08 13.56.48 
Fortfarande svårt att få ihop det? Men hallå, låt bilderna tala för sig själv.

Rock on

2012/10/07

De onda blir alltid eliminerade till slut

Där ser man. Det verkar som om Ninja Turtles äntligen har fått tag på Shredder och gjort slut på honom. Sedan har de visst lämnat det som återstod av honom på min vindruta. Det är tur att de är goda för annars hade jag nog fått lite Gudfadern-vibbar.

2012-10-07 12.20.37

Fototriss ~Rosa~

Oktober är en rosa månad eftersom Cancerfonden har sin Rosa Bandet-kampanj. Såhär kan du bidra.

Veckans fototriss är därför rosa och den kan jag inte missa. Dels för att genom mitt inlägg kanske en person hjälper genom att bidra och det är bättre än ingen. Sedan är det så att Lilly har haft prinsesskalas idag, lördag, och det går verkligen i rosa. Rosa kronor, rosa prinsesstårta och rosa kakor. Det kan inte bli så mycket mer passande. 

028

034

023

Fler Rosa trissar hittar du HÄR.

2012/10/06

Laktosfri prinsesstårta till glada prinsar och prinsessor

Lilly har äntligen haft sitt prinsesskalas. Åh, herregud vad söta alla är i sina prinsess – och prinskläder. Sedan är det inte lika sött när ljudnivån är i höjd med Kebnekajse. Det ringer fortfarande sådär otäckt i örat.

017

Men alla verkade nöjda efteråt när saften flödat färdigt och serpentinerna flisats sönder till småbitar som prydde golvet som sågspån på en cirkusmanegen. Och då ställer man sig frågan igen, varför städar man innan ett barnkalas?

Eftersom det var prinsesskalas så hade den lilla prinsessan önskat sig en prinsesstårta. Det är något jag aldrig gjort innan men jag kände mig modig. Jag fick ett recept av min klasskompis (vet ej var hon fått det från så förlåt Leila om det skulle vara något du gjort likadant) så igår skred jag till verket och gjorde bottnen och vaniljkrämen. Jag måste faktiskt rekommendera att göra egen vaniljkräm för det var gott och superenkelt att göra. Dessutom blev hela tårtan laktosfri.

Tårtbotten 005
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Häll i torrvaror och sedan vatten. Rör det sista med slickepott.
Häll i 2 l-form. Grädda i 175 grader i 30 minuter.

Vaniljkräm
3dl mjölk (jag använde laktosfri)
1 msk socker
1 msk potatismjöl
1 ägg eller 2 gulor
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Värm tills krämen tjocknar under konstant omrörning. Undvik att koka. Tillsätt vaniljsockret när krämen är färdig.

040

Fullt nöjd med min första prinsesstårta. Den blev dessutom väldigt god. Mersmak kanske.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails