2012/07/30

Till varma källor och härlig pool

Spa. Smaka på ordet lite och känn njutningen.

Det är dags att bege oss på resande fot igen för en härlig spa-kväll med varma källor och härlig pool samt god mat och lite andningsträning senare. Det ska bli riktigt härligt och gott ska jag säga er.

Så vi ska snart packa väskan för att hinna med. Man vill ju inte glömma något när man kommer iväg själva. Fast ska jag vara ärlig så tror jag inte det gör så mycket om vi skulle glömma något. Det ordnar sig alltid på något vis faktiskt. I alla fall för dagens äventyr.

Sedan tar vi apostlahästarna och beger oss bort till Parkvägens B & B, vilket betyder grannen då. Vi har fått en inbjudan i posten, som jag gärna hade visat er om bara scannern hade varit lite lättförståelig och medgörlig och inte varit så förbannat teknisk. Det är nog inte många som kan skryta med det. Att ha ett spa inpå knutarna. Ah, vad vi är privilegierade.

2012/07/29

Utlottning av smycken

Det är längesedan jag var med i någon utlottning så nu är det dags.

smycke1

smycke2

Jag är med i utlottningen på dessa läckra smycken från PazSmycken hos Tant Skarp.

Jag gillar verkligen alla halsbanden och skulle blivit väldigt glad över att kamma hem en av dem. Så nu håller jag tummarna att det lyckas.

Idag måste man vara mer än bara en god vinkännare

Jag är inte bara mamma, skulle jag mycket väl kunna börja detta inlägg med men det passar faktiskt inte in.

Idag måste man vara mycket mer än bara en god vinkännare när man ska välja tillbehör till köttet. Idag måste man även vara en god potatiskännare fick jag erfara. Hade planerat en god potatisgratäng men några sådan potatisar fanns inte. Så jag planerade in något helt annat.

001

Någon sött liten ruta med information hittade jag på många av påsarna. Jag valde med omsorg där jag stod. Jag försökte hitta smakerna och se vilken som smakade bäst men det är svårt när man inte tidigare ens har tänkt på att potatis smakar väldigt olika. Kan kanske bero på att jag tidigare enbart köpt sådan där plockepotatis och detta är kanske inga delikatesspotatisar precis. Men jag gjorde till sist mitt val.

483 
Det blev riktigt gott att koka dem först och sedan grilla dem med lite flingsalt på. Sedan vet jag ju inte om det hade varit lika gott med någon annan potatis men jag fick för mig att denna var riktigt smarrig för att det var någon sorts delikatess. Det kan vara så att den grillade ytterfilén och tzatzikin gjorde pricken över i:et också. Rap.

Jag vet och jag börjar härmed spridningen

Jag har kommit på mig själv med att jag nu iakttar filmer på ett lite annorlunda sätt och beter mig därefter.

Det är inte att jag vid någon spännande scen sakta vänder bort ansiktet för att istället titta lite i ögonvrån. Jag vet inte vad det skulle hjälpa till men på något vis känns det kanske tryggare eftersom jag kommer längre från tv. Och inte är det heller, i samma scen, att jag högt och ljudligt talar om att jag vet att det snart kommer att hända något. Att jag viftar lite lätt med händerna och gnyr, enbart för att göra mig beredd på den där saken som snart kommer att dyka upp när man tror att det är över. Min förberedelse hjälper dock sällan eftersom jag varje gång blir rädd så jag håller på att skita på mig och jag tror att hjärtat ska stanna. Ja, jag låter också så alla andra blir nog mer rädda över mitt tjut än över den dumma blondinen som borde veta att man inte ska göra vissa saker eftersom det alltid slutar illa. Att de aldrig lär sig liksom.

Det är inte att jag i tid och otid bölar till olika filmer. Det spelar inte så stor roll vad det är för någon eftersom jag nuförtiden kan gråta till det mesta. Jag kan med hulkande snörvlingar och sminket rinnandes titta på Armageddon, någon tecknat, något glatt, något pinsamt. Ja, ni förstår. Det fungerar till det mesta faktiskt.

Men inte heller detta är så irriterande som min nya “last” i filmtittningsvärlden är. Nej, nu är det så att jag under en längre tid numera ser väldigt mycket och jag menar verkligen mycket smygreklam eller produktplaceringar som det så fint heter i filmer. Och detta är väldigt irriterande eftersom jag nu ser detta istället för att koncentrera mig på filmen. Jag menar, var har en stor Shellskylt att göra i en trång gränd i Spanien?shell Man skulle nog kunna säga att det är en ganska misslyckad smygreklam för den kunde nog ingen missa. Och hade någon missat det hade de fått reda på det när jag ifrågasatt det vilket mycket väl kan vara irriterande bara det.

Telefoner, bilar, musikanläggningar och datorer är nog det som är lättast att se. Men eftersom mitt öga för sådana saker numera även blivit helt omedvetet upptränat så finns det saker överallt. Drycker, sprit, matkedjor, tvålar, försäkringsbolag, mackar, väskor, skor, vapen bara för att nämna några saker som brukar vara med och man ser en skymt av. En liten förlupen logotyp någonstans men för det mesta passar de i alla fall in där de är lagda.

Jag vet faktiskt inte riktig varför jag plötsligt börjat lägga märke till detta så mycket. Irriterande är det i alla fall. Men jag skulle tro att det mest går ut över mig även om det händer att jag kommenterar.

Nu känner jag mig nästan som en sådan där filmnörd som till exempel se vissa återkommande sifferkombinationer i olika filmer och dessutom vet innebörden i dessa kodade meddelanden. Men jag behöver ingen avkodningsmaskin för att veta vad mina dolda meddelanden betyder. Att sätta griller i huvudet på oss tittare utan att vi vet om det. Ha, good luck liksom. Jag vet och jag börjar härmed spridningen Blinkar.

2012/07/28

Some hard lovemaking eller lite spasmiska rörelser med handen helt i sin ensamhet

Förr visste man vad en stillastående bil med gung i och immiga rutor berodde på. Troligtvis var det some hard lovemaking som föregick.

Idag kan man inte vara så säker. Idag kan den gungande bilen och de immiga rutorna bero på pengar. Andhämtningar som ökar och rutor som immar igen av förväntningar. Förväntningar på hur mycket pengar som finna på banken och som man med en lätt handskakning kan skaka fram på mobilen.

Denna superapp är kanonbra. Dock ser det lite fånigt ut när folk kommer och skakar till sin mobil ute på parkeringar och i affärer. Och ännu tråkigare är det kanske att man nu vet att det inte försiggår någon älskog i bilarna utan bara en lite spasmiska rörelser med handen helt i sin ensamhet. Det är fasen inte lätt när allt ska gå i rapid speed idag.

Hallau Skåne

Äntligen kom jag hem. Jag ville utbrista ett glatt hejarop när vi kom över gränsen till mitt land:

Hallau Skåne

När man sitter där på bussen så känns det som om resan aldrig tar slut. Man åker mil efter mil och rumpan somnar mer och mer. Landskapet svischar förbi och förändras från berg med tunnlar i till öppna landskap. Motorvägen känns oändlig där den ligger framför en. Men så plötsligt är man ändå framme och kan stiga av den där bussen som varit ens kompanjon i så många timmar.

Muskler och leder protesterar lite när man sakta reser sig. Föregående dagars strapatser gör sig påmind när vader är på gränsen till att krampa. Men det är skönt att få andas annat även om det nu bara var bussgarage.

Jag tror dock inte det är många som kan skryta med att de blivit körda av sångaren i Midnight oil.

2012-07-27 14.41.19midnight oil

Dock hade han lagt från sig sitt “Hello mate” och lagt till med en väldigt göteborgsk dialekt med ändå.

Det är skönt att vara hemma igen. Hur mysigt vi än har haft det så är det inget som slår tjejerna uppsprickande ansikten när de såg mig. Värme i mammabröstet. För at inte tala om känslan att bli omfamnad om sin älskade. Värmen och andetagen. Värmer i fruganhjärtat. Sömnen omfamnade mig när jag la huvudet på kudden igår och den har hållit mig i ett hårt grepp i natt. Det är verkligen som de säger:

Borta bra men hemma bäst

2012/07/26

Så råkade det bli en semesterblogg ett tag

Hej och vælkommen till Nettans nya semesterblogg. Det ær i alla fall vad det kænns som om det blivit. Lite sådant dær tråkigt "Idag har jag/vi gjort blaha, blaha" eller något liknande. Men vad fasen, ibalnd måste man ju tænka lite outside the box eller snarare insid kanske. Så idag har vi varit på æventyr igen. Jag har blivt ækta storstadsturist nær jag blivit invigt i kommunikationsfærdmedel. T-bana ær inte længre en nyhet før mig eftersom jag før førsta gången åkt idag. Stort steg før en lantlolita.
Så 278 meter øver havet møttes vi av denna gigantiska sak. Det ær dock lite svårt att beskriva hur brant den faktiskt ær.
Ett førsøk men ændå inte helt helt riktigt. Jag ær dock imponerad att jag vågade mig fram så pass långt som jag ær. Herregud vad høgt det var och vi står inte ens i hoppbacken utan dær de landar.
Ja, lite polarforskning blev det också. Vi skulle væl egentligen varit færdiga før dagen dær men kom på att vi kunde ta en runda till Vigelandsparken också. Det blir så nær man kan åka så mycket man vill.
Det kændes som om syster hittade något hon tycket om i alla fall.
Skulpturerna ær otroligt vackra och så otroligt detaljerade. Muskler och nyckelben som ær perfekt utskurna. Detta ær en av mina favoriter som speglar så mycket kærlek och sorg på samma gång. Så otroligt vackert.
Den 17 meter høga monoliter med 121 olika figurer på. Jag har lite svårt att førstå hur man klarar av att hugga ut dessa. Ansikten, muskler, ryggrad, tå, brøst och snoppar. Det ær helt otroligt.
Så natruligvis en kopia på kæra maken och min morgonyoga också.
Så den størsta tabben jag gjort på vældigt længe. Jag hade faktiskt glømt att ladda kameran idag men den klarade sig. I alla fall till vi møtte ett otroligt hæftigt skepp som var på væg in i hamn. Det var ett vanligt stort skepp fast det hade segel också och ræknas tydligen som en av værldens størsta segelfartyg. Så nær vi møtte det tog jag på fronten och nær jag skulle ta på hela var batteriet slut. Jag kan væl sæga att jag blev lite sur. Wind surfer heter skeppet om ni vill se det i sin helhet. Det har dock seglat førbi Nesoddenbåten nær vi satt i den och det var riktigt hæftigt. Det seglar till Gøteborg imorgon tydligen. Jag kan se alla intressepilar som kommer flygandes. Nu ær det dags att packa lite før imorgon ær det dags før hemresa, by bus. Kænns verkligen lockande med tanke på att det verkar vara ordentlig høgsommar i Sverige. Men det ska bli skønt att komma hem och kramas med de mina. Hur skønt och trevligt jag æn har haft det så saknar jag dem. Ha de.

2012/07/25

En liten tanke om gæddhæng

Jag hørde någon sæga att gæddhænget blir værre med åren. Jag kan se mig sjælv slænga mig ut før en byggnad och fælla mina vingar, lite som en flygande ekorre eller något liknande. Fæst dem vid høfterna. Jag måste sæga att jag bævar lite infør detta. Højder ær otæckt.

Jag efterlyste lite hajk och jag fick vad jag tålde

Jag efterlyste lite hajk och jag fick vad jag tålde kan man væl lugnt sæga.
Så vi børjade høgt och vandrade neråt. Mina væltrimmade lår børjade redan efter strapatsen neråt gøra sig darrande påminda men vi hajkade vidare.
Så kom vi ner till den førsta bryggan och vi passade på att bevattna våra torra halsar innan vi begav oss vidare. Jag kænde mig væl till mods øver hajken so far men ack vad jag skulle få æta upp det. In i skogen vi gick och ut på klipporna vi kom. Så med en otrolig smidighet tog jag mig från klippa till klippa. Det kan hænda att jag har uppfunnit en helt egen stil vad gæller bestigning av klippor med fram kom jag. Bitvis med gråten i halsen då jag kunde se mig sjælv halka och kænde hur min arm gick av. Men inga benbrott har jag att førmedla.
Så utmed dessa klippor har vi tagit oss fram. Jag har till och med klættrat på en stegliknande trappa. Inte så mycket før att jag ville utan snarer før att vi inte skulle behøva vænda och gøra hela klippbestigningen igen.
Den lilla vita boden i bakgrunden ær den førsta bryggan vi kom till. Jag kan væl sæga att jag kænde mig vældigt stolt att jag faktiskt hade tagit mig genom detta helskinnad. Syster lugnade mig nu att det bara var en vanlig væg uppfør sedan var det bara att vandra hemåt. Vad hon då undanhøll var att denna vanliga væg uppfør var verkligen uppfør. Det var så mycket uppfør och brant att jag inte ens kan komma på något att jæmføra med. Så efter en bit søg det ordentligt i vaderna och jag flåsade som jag vet inte vad. Det dær backen tog liksom aldrig slut och den var lika brant hela vægen. Men nær jag trodde att min sista stund var næra så såg jag ljusningen. Ja, sedan var det bara en halvtimme kvar att vandra længst med landsvægen. Så efter 3 timmars hajk ær jag i alla fall ganksa mør. Jag undra om jag kommer ur sængen i mogon nær vi ska attackera Holmenkollen. Hoppas tricken går enda upp.

Bara en bild b ara før att

Ska vi plocka kørsbær i min trædgård, du och jag?

2012/07/24

Ska man tro på alla rykten?

Jag har hørt rykte om att det ær nærmare 30 grader varmt dær hemma. Jag tror bara att det ær skryt helt enkelt. Lite som att gøra lång næsa bara før att jag ær 55 mil hemifrån. Ja, så måste det vara. Men jag måste sæga att vi har det bra hær bland blåst och moln också.
Så efter några timmar i ett køpcenter a`la USA packade vi fikakorgen och begav oss ner till fjorden.
Det ær otroligt vackert och framførallt fridfullt att bara sitta dær nere och titta ut øver vattnet. Det ær sådan dær fridfullhet som man kan sakna eller før den delen som før syster yster som tar det før givet istællet. Jag hade nog kunnat sitta dær mycket længre æn vi gjorde. Underbart.
Så det behøvs inte 30 grader før att det ska vara underbart.

2012/07/23

Número dos

Vissa saker man skriver om kan bli lite pinsamma. Kanske inte så pinsamma før mig men snarare før den som kanske læser. Så med denna lilla hint så kan det vara læge att hæmta skæmskudden med en gång. Att vara på semester ær deijligt. Det enda som inte ær så værst skønt ær detta med att uppsøka huset. Det dær hemlighuset menar jag nu. Jag kan helt enkelt inte førstå varfør det ska vara så jækla svårt att bara gå in och klæma ut en hallonkabel. Nejdå, då ær det bættre att gå runt och ha ont i magen istællet før att njuta av en stund i avskildhet. Inte ens nær jag ær omkring folk jag kænner ær verkar det vara lætt. Det ær tur jag ska hem redan på fredag då. Får kanske sæga till kæra maken att se till att det finns både katrinplommon, laktolus och ett och ett annat microlax hemma ;-).

Avsaknande av John Blund

Hur mycket man æn længtar efter lite semester så går det inte att komma från att det inte alltid ær så lætt att sova borta i en helt annan sæng. Så sømnen har i natt inte varit den bæsta utan det har varit många avbrott innan John Blund åter tagit mig i besittning. Vaknade av ett smattrande regn men dricker nu kaffe till en himmel som børjar klarna upp. Jag tror det kan blir en bra dag, hær i vårt kæra grannland med min kæra syster och moder. Ha de :-)

2012/07/22

Nettan calling from abroad

Hallo, Nettan calling from abroad.
Jag kan sæga att de har ganska hightech duschar hær i detta landet. Knappar som ska dras ut och vridas och snurras. Det kan hænda att det det var brukaren som inte kunde riktigt heller. Det gjorde i alla fall ont på låret nær det visade sig att det var ganska varmt. Man skulle næstan kunna sæga att jag kænde mig lite norsk ;-). Resan har gått bra i alla fall. Nu væntar vi in det braiga vædret så vi kan hajka lite.

2012/07/21

Jag hade det på känn

Jag åker iväg på roligheter med da family en dag och följer inte med i nyheter. Under denna dag hinner det tydligen hända mycket insåg jag idag. Fasen, jag hade det på känn faktiskt.

image

2012/07/20

Det har varit en lite annorlunda dag idag

Det har varit en lite annorlunda dag på Tosselilla idag.

029

Vi började ganska tidigt med barnarbete. Det är skönt att bara gå och strosa rundor medan barnen får sköta vagnar och fika Blinkar.

033

Vi stötte på en gigantisk tjur av något slag som hade det största klockspel jag någon gång sett. Det är inget jag brukar titta efter med det gick liksom inte att undvika.

042

Urspårat eller bara rälsbrott? Jag skulle våga sätta en rejäl slant på att det inte berodde på solkurvor i alla fall.

049

Ja sen stötte vi på något coolt gäng som hängde i virvelvinden också.

Vi har haft en kanonbra dag trots regnskurar som jagade bort oss från badet. Lite sådär lagom folk vilket innebär en storförlust för parken men mycket åka av för barnen. Härligt.

2012/07/19

Det är dessa stunder man som vuxen saknar

Tänk att vara liten. Att kunna sätta sig på en trappavsats och sticka ut fötterna och låta dem dingla fritt. Och den viktigaste tanken för stunden är om man ska ut och cykla eller om man bara ska sitta där man är och fortsätta att låta fötterna dingla. Det är dessa stunder man som vuxen saknar medan man som som barn inte ens vet om att de finns. Att kunna värdesätta det där lilla. Så underbart.

fötter

2012/07/18

Jag ska bege mig ut på förbjuden mark

Jag skäms. Jag ska bege mig ut på förbjuden mark idag och jag kommer att trippa fram försiktigt, försiktigt. Det kommer vara som att bege sig ut på ett minfält.

Där kommer inte att finnas mycket östrogen där utan allt kommer att osa, och jag menar verkligen osa, testosteron. Testosteronstinna män som strosar omkring som små herrar på täppan. Det är de som äger. De äger varje gång som finns.

Jodå, jag ska bege mig in, helt allena, på Biltema. Detta kommer troligtvis vara som att be sin pojkvän köpa tamponger första gången. Jobbigt med andra ord. Men jag är modig och kommer att klara detta. Med positiva tankar kommer man långt.

Wish me luck

2012/07/17

Jag lyfter armarna mot skyn och prisar semesterlagen

Jag lyfter armarna mot skyn och prisar semesterlagen.

Nu ska jag parkera mina arbetskläder långt in i garderoben och de ska få hänga där och samla damm fram till i höst när jag måste in och göra någon helg mellan alla trevliga böcker som ska plöjas genom i skolan.

Så jag trallar en glad melodi och känner mig sådär härligt upprymd över att jag får vara ledig i två och en halv vecka. Jag tar till och med några danssteg när ingen ser.

099

2012/07/16

Jag beger mig snart till västliga breddgrader

Om en vecka lämnar jag landet och beger mig till västliga breddgrader. Jag ska packa hajk-dojorna, kameran och bekväma kläder för att kunna bege mig ut på några turer.

Jag ska följa med systeryster hem till Norge. Helt själv utan barn och det är det som känns så konstigt. Det är ju så att det inte är ofta jag gör något utan att barnen är med. Inte för att jag inte tycker om att ha dem med mig för det gör jag. Jag älskar att hitta på saker med dem. Men det är också därför som jag längtar till denna minisemester. Samla energi och enbart tänka på sig själv, det är det jag längtar efter. Inte behöva tänka på lunch, middagar, insmörjningar och hitta på saker att göra tillsammans.

Lite sådär egoistisk känner jag mig faktiskt. Det ska jag väl inte egentligen men det är nog oundvikligt känns det som. Men tänk vilken härlig morsa de får tillbaka sedan. Japp, så är det säkert.

009

2012/07/15

Det är vid det tillfället du känner dig totalt grundlurad

Försvarsmekanismer, det är sådan där saker vi har för att kunna försvara oss i stundens hetta. De ligger där utan att vi vet om det och de rycker in när de tycker att vi behöver ett försvar av något slag och det är fara för våra liv. Klokt många gånger. I alla fall om man är människa.

Sedan har vi bi. Sådan där små surrande saker som bor i tätt sammansvetsade samhällen, där alla har sin givna plats. Man skulle kunna säga att de inte är ett dugg lika oss människor eftersom vårt samhälle inte alls har den strukturen som de har. Vi har mer ett flytande sådant.

I alla fall så har de också försvarsmekanismer. Kanske inte så smarta som våra. Tänk dig in i följande scenario, i en frodig trädgård någonstans i vårt avlånga land. Där finns fina blommor så att det ska vara lätt att hämta hem föda och en och en annan människa kommer med lite konstiga dräkter ibland men annars är det lugnt och skönt. Så kommer där en minimänniska och fångar dig. Den håller dig hårt i handen och skakar dig lite maracas-artat. Det är då det händer.

Med fara för livet, för i denna knubbiga lilla hand kan du bli krossad, gäller det att försvara dig. Du fäller snabbt ut din gadd för att med samma snabbhet borra in den i handen. Aha, räddad när minimänniskan med ett gallskrik öppnar sin hand och du är fri.

Då kommer liksom nästa överraskning. Den där försvarsmekanismen som slagit in för att rädda dig från att bli ihjälklämd har en annan överraskning. Den tar verkligen död på dig när du lämnar gadd och lite av innanmätet kvar i handen på minimänniskan. Det är vid det tillfället du känner dig totalt grundlurad. Det finns liksom ingen bra utgång på detta. Men den sista tanken kommer ändå att bli att minimänniskan fick minsann känna på ditt vrede innan du sakta flyger vidare till de sälla jaktmarkerna där floderna består av honung och blomsterängar som ingen någonsin skådat.

Men på något vis kan du inte förstå dig på hur det kan kallas försvarsmekanismer. Bullshit liksom. 

017

2012/07/14

Namngivning a´la france

Det har varit mycket kärlek i luften idag. Bland surrande bin och härliga macroner har jag fotat en namngivning idag. Det var inte det lättaste faktiskt med tanke på min yrsel så tyvärr är det inte min bästa fotografering. Men några bilder blev det ändå och jag bjuder på ett litet smakprov.

171

Huvudpersonen, Viktor, Hugo, som har sin namngivning på Frankrikes nationaldag. Tror det är svårt att få det mer passande än så.

153

195

252

148

133

055

063

Tack för att jag fick komma och fota idag även om jag inte hade riktigt go i mig.

2012/07/12

Här snackar vi mer än 4 sekunders njutning

Ibland är ord överflödiga men vissa är nöjda med 4 sekunder. Jag föredrar i alla fall 2 minuter.

2012-07-12 10.59.16

2012-07-12 10.59.53

2012-07-12 11.00.11

2012-07-12 11.00.31

2012-07-12 11.00.53

2012-07-12 11.01.09

2012-07-12 11.01.27

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails