2011/11/30

Hur fasen hinner alla med allt?

Nu börjar jag faktiskt få lite mindervärdeskomplex över alla facebookstatusar.

Det bakas lussekatter, pepparkakor och görs julgodis till höger och vänster. Det pysslas med julkalendrar och julmusik spelas tydligen överallt. Men hur fasen hinner alla med allt? Jag antingen sitter i skolan hela dagarna eller så sitter jag med skolböckerna hela dagarna. Det ska lagas middag när kvällen kommer och sedan blir det att kura upp sig i soffan med tjejerna en stund innan läggdags för dom. Sedan är klockan 8 och då orka inte jag ställa mig och göra något juligt. Och byta ut den lilla mysiga stund jag har med tjejerna på kvällen är inte ens lönt att diskutera för det gör jag inte. Detta är absoluta prio 1 på min kväll.
Helgerna har varit ganska tuffa också. Antingen jobbar jag eller så har vi annat planerat som inte kan flyttas.

För egen del har det inte varit sådär stressande tidigare men Molly har börjar fråga efter när vi ska julpyssla och när vi ska göra pepparkakor och allt sådant roligt. Och helt ärligt kan jag inte få fram när för jag vet inte när jag ska lägga in det. Av någon anledning har dom lagt denna kursens tenta på måndag istället för nu på fredag. Detta gör att hela denna helgen går till plugg också. Det går alldeles för fort just nu för att jag ska hinna med.

004

2011/11/29

-Vad ful han är

Efter en ganska lång men ack så trevlig dag på IKEA, som för övrigt enbart var i utbildningssyfte, kom jag hem till ett råkallt hem. Tänkte få fyr och få upp lite värme innan kära maken kom hem så jag började joxa den där pinnen fram och tillbaka så att ska skulle ramla ner under. Jag tog några tidningar och skrynklade ihop och valde sedan mina pinnar med omsorg. Tände på tidningen som sakta började brinna. Och tidningen brann men inget annat. Jag blängde på kaminen men blicken var nog alldeles för kylig för att tända något just då. Jag ville lyfta ut dom svedda pinnarna för att mata in mer tidning men såg mig redan där besegrad av denna sak som inte går att tända. Det är ju synd att ödsla en massa tidningar för inte fasen ger dom någon värme. Inte ens om jag eldar många. Så som vanligt kom kära maken hem till ett råkallt hem för att den där tråkiga saken inte ville ta fyr.
Sedan går då kära maken in. Drar lite i spaken, prasslar lite med tidningar och vips så sprider det sig ett ljussken genom rummet tätt följt av värmen som sakta sipprar ut. Lite sårad känner jag mig allt.

Så kurar jag och tjejerna upp oss i soffan och drar stora filten över oss. Brasan sprakar inbjudande och vi bara myser framför tv tillsammans när Molly plötsligt säger:

-Vad ful han är.
-Men gumman så säger man inte svarar jag naturligtvis som den ansvarsfulla vuxna som jag är. Du vet att vi prata om att vi alla ser olika ut och så vidare började jag.
-Ja, jag vet mamma svarade hon. Men fin var han inte i alla fall.

Jag lyckades inte säga mer om det för jag försökte bara hålla skrattet inne för den sista meningen hon la av. Inte för det hon sa utan enbart för hur hon sa det.

Nu ska jag försöka krypa ner och försöka kurera mig lite. Jag har fått en näsa som inte är helt fritt blås genom och detta resultera som vanligt i att jag blir fruktansvärt tung i huvudet och bihålorna är alldeles för små. Detta i sin tur gör mig snurrig men det har säkert med att jag svullnar i öronen eftersom näsan svullnar och då ruckar det säkert kristallerna. Men det ska gå över det också. Jag ska inte gnälla för det är riktigt längesedan jag åkte på en förkylning. Var rädda om varandra där ute i cyberrymden.

2011/11/28

Spår efter stormen

Stormen gav oss en barnpool. Den låg snällt vid bilen i morse. Men det var nog det enda som hade hänt här. Ja om man inte räknar enorm smutsiga fönster då. Fönster som kära maken putsade i lördags är idag helt prickiga. Inte lite sådär fluglortiga utan riktiga gigantiska prickar med smuts. Som en arbetskamrat sa ikväll:
-Det ser ut som om någon har lagt en spya på mina fönster.
Ja, jag kan bara hålla med.

2011-11-28 21.03.24

Dock har granen nere i Hålan fått en väldigt annorlunda och ska vi kalla lite originell utseende. Men det är spännande när dom våga tänka lite outside the box Blinkar.

2011/11/27

Det stormar lite

Oj vad det blåser ute. Vi har spenderat eftermiddagen med lite stormsäkring. Värmeljusen är bytta där det behövdes, ved är intagen, ficklampor framtagna och soptunnorna intagna i garaget. Vi har gjort vad vi kunnat för att minimera eventuella avbrott och just soptunnorna, för vem vill jaga sopor i morgon när det ligger tunnor kors och tvärs på vägarna. Inte vi i alla fall. Vi har varit med om några stormar dom senaste åren så man lär sig vad man ska tänka på. Nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir värre än det är nu och att vi får behålla strömmen. Kura upp oss i soffan och titta på film och bara hoppas att vi får se hela.

2011-11-27 19.26.10

Tjejerna tycker det är otäckt med blåsten och då framförallt att det låter så mycket. Bitvis låter det nästan som åska. Så nu har dom krupit ner i Mollys säng och lovat att inte busa. Ja, vi får väl se hur det går med det men jag tycker det skulle vara ganska lockande att få sova tillsammans.

Min kära svärmor

Många söndagsförmiddagar har vi spenderat i grannhålan med simmande tjejer. Timmarna mellan har vi varit hos kära svärmor för lite förmiddagsfika. Så idag när det var sista simningen innan avslutningen nästa vecka var hon inte hemma. Men hon hade hängt ut nyckel till oss samt ordnat gott bröd till oss. Allt för att vi skulle få ha det som vi brukade. Detta tycker jag var så otroligt gulligt gjort.

Rött hjärta

2011/11/26

Varför blir det så mycket av så lite

Att halvfulla saker innehåller så mycket. Man kan tycka att eftersom dom är halvfulla borde det inte vara så mycket men som så många gånger innan blir man snabbt varse om att detta inte alls stämmer. Tappas en halv lingonburk i golvet och landar på botten för att sedan studsa upp på något akrobatiskt vis och sedan landa på kanten på botten för att slutligen lägga sig på sidan. Jag kan tala om att det var lingon upp på halva kylskåpet, både på sidan och på framsida. Det var lingon på ena sidan av doggen som även denna gång råkade stå i vägen. Fast är man dogg så är det nog deras jobba också för jag tror inte jag varit med om att doggen inte varit i vägen någon gång. Sedan såg golvet ut som om vi haft en massaker eller något liknande för där var röda pölar med krafs i på halva golvet. Man hade säkert kunnat csi:at spåren och kommit fram till någon spännande vinkel eller propphastighet men nja, jag kände väl mest för att få bort det. Men jag lovar att jag kommer att hitta lingon den närmaste tiden på lite undangömda skrymslen. Och jag förstår inte varför det ska bli så mycket av så lite.

007

OBS. Det var mycket värre än vad det ser ut att vara här.

Så skulle det adventspyntas

Försöker adventspynta lite och jag hittade röda röda fina gardiner som vi skulle ha i storarummet. Äntligen skulle här bli julgardiner och riktigt julfint även i detta rummet. Så efter några timmars gästspel på jobbet, som dessutom blev lite längre på grund av att jag blev ståendes efter en trafikolycka, så ställde jag mig för att stryka dom.

004

Och visst blev det lilla fönstret fint. Jag fortsatte att stryka och när dom 5 andra var färdiga och påsatta på stången var det tyvärr inte lika fint. Dom var sneda och olika långa så snacka om antiklimax. Så det var bara att dra ner dom igen och sätta upp dom gamla vanliga. Jag har köpt gardiner där innan och det har inte varit några problem men nu blir det att lämna tillbaka 3 av 4 paket. Några nya vill jag nog inte ha av den sorten när oddsen är så dåliga. Så typiskt.

2011/11/25

Bä, bä vita lamm, gick på restaurang

Lilly har idag sjungit en omgjord Bä, bä vita lamm. Hon har upprepat den ungefär 2 gånger i minuten.

“Bä, bä vita lamm
gick på restaurang
titta under bordet
då kom polisen
luktade på fisen”

Frågade om hon lärt sig den på dagis.
-Nej, Bertil har sjungit den. Fast nu är han ledig med sin mamma och pappa för han har fått en lillebror.
Så jag har inte en aning om när hon hört denna dänga som upprepats otaliga gånger sedan hon kom hem i eftermiddags. Men nu sitter den hos mig också så risken är väl stor att jag börjar nynna på den hos mina gamlingar i morgon på jobbet. Kan undra hur det hade mottagits.

 

Som en blixt från klar himmel

Det är ganska irriterande när man i lugn och ro sitter och pluggar och plötsligt blir man attackerad. Låter farligt men det var det inte utan just enbart irriterande.

Sitter där och benar ut olika begrepp om olika saker och känner mig ganska tillfreds med mitt arbete. Och det är då, när jag arbetar som bäst som det händer.

Som en blixt från klar himmel attackerar en låtrad mig. Jag har inte en aning om varför den bara kom för jag kan inte associera den med något som jag läste.

“If you need a friend don't look to a stranger”

Jag försökte läsa vidare men den låg där och pockade på min uppmärksamhet. Jag hade den nästan på tungan hela tiden men till slut fick den som den vill när jag i ren nyfikenhet var tvungen att ta leta upp vad det var. Så när jag väl hittade den, vilket inte var så svårt får jag väl tillägga, så har jag suttit här med det där nördiga nostalgileendet. Så nu kan jag kanske få den ur huvudet och återgå till viktiga saker. Skolböckerna.

2011/11/24

Jag behöver ställa in julen

Fy fasen säger jag bara. Jag behöver ställer in julen eller det är väl snarare så att vi inte har så mycket val. Räkningarna har bara hopat sig, igen, och nu börjar det kännas att jag inte får så mycket som jag fått tidigare. Men jag vet faktiskt inte hur jag ska orka jobba mer än jag gör men det finns väl inget val. Jag vill fasen inte bli tvungen att hoppa av skolan för att vi har det kärvt. Men just denna månaden vill jag verkligen inte behöva tänka på det men med 14 stycken att handla julklappar till plus våra egna tjejer är det inte så lätt.  Julen förlorar sin charm när det blir såhär, att det bara blir ett tvång att handla samtidigt som man får dra in på till våra egna tjejer som tillslut knappt får något av oss för att alla andra ska ha. Så nu blir det en ont i magen månad enbart över hur allt ska gå ihop. Fy fasen vad jag blir ledsen på sådant här.

2011/11/23

Offrar mig på lagerrensning

Nu när jag inser vad det kostar att hålla lager så finns det bara en sak att göra. Det är helt enkelt bättre att hålla lite rest så jag tar one for the team så att säga. Jag minskar min kapitalbindning och offrar mig helt enkelt på den punsch-russin glass som fanns i frysen. Jag lär mig saker och sakerna är ju bra fast det bara är förmiddag. Så nu när den lagerrensningen snart är gjort ska jag gå och lära mig ännu mer Ler.

2011/11/22

Så blev det ytterligare en sexspalt

OBS! Gillar du inte sexprat hoppar du över detta inlägg för det råkade bli ett sådant.

Ibland, vad ska jag kalla det, råkar jag hamna på lite forum som inte är så rumsrena. Man skulle kanske kalla dom “amatör-sex-forum” eller något liknande. Familjeliv har ett sådant forum och som sagt så hamnar jag där ibland. Och det är ganska roligt att läsa vissa trådar. Visst att vissa trådar kan kännas allvarliga men jag måste nog säga att dom flesta enbart känns dumma.

Som alla dessa trådar med kvinnor som har förbjudit sina män att runka och sedan beklagar sig över att han ändå gör det. Att det är respektlöst mot henne att han gör det men det sägs inget om respekten gentemot honom. Att han har en egen vilja över sin kropp eller att hon inte har någon lust och aldrig vill ha sex. Vill inte jag njuta så får inte han? Jäkla trams säger jag bara. Gör han det istället för sex när det erbjuds så finns det kanske problem som måste pratas om men görs det för att det inte finns någon sex i en relation så vad är det att gnälla på. Förmodligen, ja nu klyschar jag, har dessa stackars kvinnor vars män runkar för att dom själva inte har någon lust aldrig själva upplevt orgasmen. Jag ser absolut inget fel i att tillfredsställa sig själv för att må bra. Och så länge det inte på något vis går ut över gemensamma samlivet så finns det inget fult alls, alltså onanera mera.

Sedan finns det också väldigt många trådar skrivna av män som ifrågasätter varför kvinnor inte tar satsen i munnen. Som helt allvarligt nästan verkar kränkta över detta. Verkar inte kunna vända på det att det inte är ok att göra sådant som man inte vill i sexväg. Att inte ens se den kränkning som det faktiskt hade varit mot tjejen att bli tvingad till en sådan sak som inte är önskad. Boho, sådana här saker är enbart egoistiska när bara ser till sin egen njutning och tvingar någon annan. Väx upp och inse hur det fungerar i en tvåsamhet.

Dessa två sakerna är väl bara irritationsmoment över att folk är egoistiska och inte tänker på någon annan än sig själva. Men det finns faktiskt trådar eller jag ska kanske säga forumsdeltagare som känns lite konstigt. Jag tänker framför allt på dom som har sig själva tillsammans med sina barn som avatar och samtidigt diskuterar hur ofta hon och maken har analsex eller vilka dom har haft trekant med i helgen. Jag tycker faktiskt det ser riktigt illa ut när dom har sina barn i gulliga familjeposer och diskuterar på dessa forum. Detta gillar jag inte. Men annars är jag naturligtvis för att kunna ventilera sina funderingar även om det många gånger nog hade hjälpt att stanna upp och tänka lite logiskt. Ja menar man ska inte ifrågasätta saker som någon annan inte vill fast man själv vill. Självklart ska man söka hjälp om det är helt vanlig vaniljsex vi pratar om, att man inte har någon lust alls i ett förhållande. Sex är det mest intima och den ultimata närheten och har man inte lust att få detta med den personen man lever ihop med och älskar så bör man ta reda på varför. Men man ska inte tvingas till att göra något, vaniljsex som avancerat. Och det är detta som många inte verkar fatta.

Jaha, så blev det ytterligare en sexspalt.

2011/11/21

Bara lite Sisters of Mercy till

Måste bara dela med mig av några bilder till från i lördags. Fortfarande usel kvalitet men så speciella att jag måste visa. Säkert bara jag som ser tjusningen men so be it.

2011-11-19 21.31.52

2011-11-19 21.33.04

2011-11-19 21.43.31

2011-11-19 21.55.19

2011-11-19 22.18.10

Jag vet inte riktigt varför jag gillar dessa bilder så mycket men jag tycker det är lite mystiskt när man har det otroligt motljuset så man bara får “skuggfigurer”. Speciellt dom två översta bilderna. Jaja, nu har jag fåt njuta en stund i dag också med färska, härliga minnen. Det kommer jag göra länge känns det som.

Försöker komma på bra LIA-plats

Jag har börjat fundera ganska mycket på LIA, vår “praktikperiod”. Jag har lite svårt att komma fram till var jag vill vara. Jag har flera företag som jag tänkt på men jag vill ha klart för mig vad jag skulle vilja göra där. Jag har ett förslag som har vuxit dom senaste dagarna som jag nog måste prata med Fredrik, vår utbildningsansvarige, för att höra om det ens är realistiskt. Som jag har målat upp det i huvudet så är det ett mycket spännande projekt som hade varit helt i min smak. Blir till att slänga iväg ett mail till honom i morgon kanske.

2011/11/20

I was there

Ja jäklar vilken bra helg det varit.

Tåget ner till Lund i går middags, incheckning på hotellet och sedan ut och letade matställe som var något att ha. Mätta och belåtna var det tillbaka till hotellet för att intaga några öl. En snabb dusch, lite smink och tillpiffning av håret samt några oanständiga mms till kära maken, ja sedan var vi ganska klara att bege oss. Vi hade fått reda på att Mr Eldrich bodde på vårt hotell så jag var snabb att ordna mitt frikort för kvällen Blinkar.

Vilket mysigt stället det där Mejeriet var. Gick in hyfsat mycket folk men ändå fick man en liten klubbkänsla. Folk överallt men enbart mycket trevliga folk. Det är ganska roligt att titta rundor på folket för det var en enorm blandning. Allt från dom typiska depprockarna till propra medelålders män med skjorta. Och det roliga var att det spelade ingen roll för alla vara hur trevliga som helst mot alla.

Jag lyckades få en riktigt bra plats på en av balkongerna där jag såg kanonbra. Sedan är det inte det bästa bandet att försöka fota. Jag fotade mobilt första timmen och bara matade in bilderna. Blev nästan 500 bilder men där är inte många som är något att ha. Dom använder ganska mycket rök så dom försvinner i ett rökhav samtidigt som dom har ett enormt motljus. Men jag är glad att jag fick någon bild som ändå går att urskilja vad det är även om det är usel kvalitet.

Men jäkla vilken underbar konsert. Mycket blandat men där var 2 stycken som jag inte ens kände igen. Så härligt att bara släppa loss och verkligen njuta. Sådan här konserter gör att man nästan känner sig hög. Man bara följer med musiken och bryr sig inte om hur man rör sig eller hur mycket man sjunger. Man bara är ett med musiken, ett med Sisters of Mercy. Så underbart.

2011-11-19 21.35.08

2011-11-19 22.06.51

2011-11-19 22.08.24

2011-11-19 22.30.34

Men om nu lördagen var underbar så kan jag lugnt säga att idag har varit en mycket kämpigare dag. Jag har varit riktigt jäkla kass och det är dagar som idag som gör att jag förstå varför jag dricker så sällan som jag gör. Hotellfrukostar brukar vara det som man ser fram emot men jag fick sitta länge innan jag lyckades få ner lite. Jag tror inte ens jag har gått på halv låga idag. Men när vi väl var tillbaka i stan strax efter lunch så var jag faktiskt hungrig så vi hann ta en pizza innan bussen gick hem. Väl hemma bäddade jag ner mig och lyckades sova några timmar. Det är väl dags för det nu också känns det som.

Tack älskade vänner för denna underbara helg.

Ps. Jag fick inte användning för mitt frikort heller Blinkar

2011/11/19

Äntligen

Laddar för en helkväll. Kära maken ska snart hämta svärmor som ska vara här med barnen och vi ska om någon timme bege oss till tåget. Tåget ska sedan ta oss ner till Lund medans apostlahästarna tar oss till hotellet från stationen.
Så ladda med lite spa, lite gott att äta och dricka och sedan skulle jag tro att det kanske är dags.

Sisters of Mercy på Mejeriet klockan 20:00, pip.

Oj vad jag har längtat efter denna dag. Av någon konstig anledning känner jag mig inte stressad fast jag fortfarande bara har nått morgonrocksstadiet. Den där resestressen som jag alltid har haft finns nästan inte längre. Det känns nästan som om det har blivit lite för mycket på andra hållet istället. Fast jag tror nog att om någon timme när vi ska bege oss så kommer det nog vara lite nerver. Kanske.

Så nu får jag kanske gå och börja packa lite och kanske gör ett snabbt besök i duschen. Ha en underbar kväll all där ute i cyberrymden. Det ska jag, kära maken och våra älskade grannar ha i alla fall.

2011/11/18

Vad smart jag kan vara

Igår gick faktiskt lite i mitt tecken. Ett bra tecken för det var en riktigt bra dag.

image

Detta underbara meddelande möttes jag av när vi kom till skolan. Vi fick tillbaka tentorna och när han sa att dom var färdiga var jag riktigt nervös. Så får man ett sådant här svar och jag kände i samma stund för att dansa rundor av glädje för helt ärligt hade jag inte väntat mig detta. Jag hade som mål att bli godkänd eftersom jag tyckte det var svårt. Dagen kunde helt enkelt inte börjat bättre. Fy fasen vad jag känner mig smart nu Blinkar.

Så när dagen övergick till kväll blev det en kväll på Harry´s som skolan ordnat både för Älvorna, vi, och tiorna. Lite för att vi skulle träffas tror jag men det blev inte mycket av det eftersom dom satt på ena änden och vi i andra. Men det gjorde inte så mycket för jag hade så jäkla roligt. Det enda som fattades var att ha möjligheten att ta bussen istället för bilen. Blev en alkoholfri kväll men med ett sådant härligt gäng så kan man ha roligt utan sprit. Herregud vilken klyscha men ack så sann. Jag har under kvällen lärt känna några av mina klasskompisar ännu mer och fått en lite annan bild av dom. Och en dag kommer dom att få träffa party-Nettan och då kommer bilden av mig också att ändras. Fast det tror jag att den gjorde redan i går. Jag var så uppåt att jag inte ens släppte ut den där dåliga förloraren som jag är känd för att vara. Musicquiz, det ska jag vara bra på men det gick inget vidare för vårt lag. Det blev en lång kväll och jag var inte hemma förrän vid 12 så jag måste erkänna att det var lite segt i morse när klockan ringde.

Nej nu blir det läsande så jag fixar denna kursen också.

2011/11/16

Minne? Vad?

001

Ja i brist på minne får man minnas på bästa sätt. Så det var dags att åter igen börja kryssa på handen. Trodde mitt minne var ungt och purt nu när man går i skolan igen men icke. Efter att kära maken bett mig handla i stan och jag glömt det, igen, så var det dags att dra fram det tunga artilleriet som man alltid kan lite på. Bläckpennan. Kommer snart se ut som ett luffarschackspel igen med alla ringar och kryss. Men jag kom ihåg att handla i alla fall.

2011/11/15

Trotsar kvinnligheten

Oj, oj, oj om bara Anna Anka hade vetat hur jag beter mig här hemma. Hon hade skrikit åt mig och säkerligen sagt att jag inte respekterar min man. Japp, det är mysbyxedags här hemma. Finns det något skönare än att dra av sig byxorna man haft hela dagen och bara få kliva i ett par mjukbrallor? Ja, jag vet att det finns skönare saker men det är kanske bara det också som slår det.

Så nu är det slut med raffset, högklackat och 2 timmars makeup. Ja ni vet det där som vi kvinnor måste göra för att tillfredsställa våra män, förutom den dagliga avsugning då. Nu är det mjukbyxornas tid när det är ruggigt både inne och ute. Men jag lovar att både jag och kära maken kommer att bli lika tillfredsställda som innan, detta trots min trots att bete mig på detta okvinnliga sätt. För tro det eller ej så älskar han mig och vill ha mig och inte någon tillgjort sak som inte är sig själv.

2011/11/14

Delikatessvecka mitt i månaden

Dags för en frysrensning. Som vanligt har vi sparat många godbitar till tillfällen som inte kommit. Så nu är det dags att ta tag i det som ligger där för att slippa slänga det. Jag vet inte hur många gånger jag köpt filé när den är billig och lagt i frysen och sedan glömt den. Ska bli spännande och se vad vi får för lyxig matvecka såhär mitt i månaden. Jag vet att där är laxfiléer men även en hel lax också. Och helstekt lax i folie i ugnen med dill, citron, salt och smör inuti är så gott. Den blir så mör att det bara smälter i munnen och såsen man gör på skyn är inte helt fel den heller. Det är synd att kära maken inte är så förtjust i fisk. Jag får se vad det kan bli av det men jag ser fram emot denna vecka matmässigt. Nu gäller det bara att hinna med att göra alla delikatesser också.

001

Denna sexiga röst

Hoppas verkligen jag får höra denna på lördag. Love this Song. Han har sexig röst i vanliga fall men just i denna är den snäppet värre. Mmm, får nästan lite rysningar av vällust. 

2011/11/13

Så jäkla förnedrande

Fy fan vad jag hatar alla mina fobier. Jag hatar verkligen att vara så jäkla svag som fobierna får mig att känna mig. Jag vill också vara en som rycker på axlarna åt allting och bara kan genomföra precis allt utan några problem. Men nej då, här ska man få panikångest över vissa saker och sedan kan man ändå inte göra det eller möta saken.

Jag har klarat mig ganska hyfsat ändå. Jag har klarat mitt jobb med snälla arbetskamrater som har bytt och gjort vissa saker som jag inte klarat av. Men idag gick det inte. Och helt ärligt känner jag mig fruktansvärt förnedrad. Vi har fått ett uppdrag som innefattar både källare och pannrum och detta är två av dom värsta fobier jag har. Jag har stått på toppen av många källartrappor och försökt peppa mig själv men det tar stopp. Hjärtat rusar, andning förändras till väldigt ytligt fast jag försöker djupandas, svetten börjar rinna längst ryggen, jag känner mig illamående, darrig, yr och många gånger så börjar jag faktiskt gråta. Detta är bara att ta mig ner i källaren, vilket för det mesta misslyckat totalt. Att sedan lägga till ett pannrum till hela ekvationen för att jag bara genom att skriva ner det känner hur hjärtat börjar slå på mig. Så idag är alltså första gången på 9 år som jag inte klarat av mitt jobb. Och detta är förnedrande att med den erfarenheten och kunnigheten jag annars har i mitt jobb inte klara en sådan simpel sak. Jag har alltid varit en plikttrogen person som alltid tar mina uppdrag på allvar. Jag är där för mina gamla, för att dom ska ha det bra och så kan jag plötsligt inte utföra ett uppdrag. Och att inte kunna utföra sina uppdrag är arbetsvägran. Mår illa av det.

Som tur är har jag en helt underbar make som hjälpt mig. Han har satt lillan i vår privata bil och kört x antal mil för att hjälpa mig med detta. Det fungerar kanske att göra det en gång men att göra det fler gånger går ju inte. Jag insåg idag att mina jäkla fobier gör att jag hädanefter kommer att fundera på om jag ska tacka ja till extraarbete för att må såhär som jag gör nu så är det frågan om det är värt det. Men sedan måste jag jobba för att få det att gå ihop nu när jag studerar. Det kanske är dags att verkligen ta tag i att leta annat extrajobb. Usch vad jag är pinsam.

Som små svampar

Ibland inser man att man inte är så ung som man vill tro att man är. Speciellt när barnen lär sig saker mycket fortare än en själv, just då inser man detta faktum.

Lilly har fått lite datortid nu också. Hon har pratat länge om det och för ca en månad sedan fick hon då äntligen lite tid att prova. Första gångerna gick det väldigt knackligt och muspekaren for över hela skärmen. Detta är sådan saker som för oss lite äldre som det hade tagit lite tid att komma på, men inte för dom små. Hon kom och fråga för en stund sedan om hon fick spela och jag sa ja. Hon satt sig vid kära makens dator och satt på sig lurarna.

-Jag vill spela Friv sa hon. Jag vill sätta på det själv fortsatte hon medans hon startade upp internet, klickade in sig i favoriter och klickade på Friv-knappen. Det är lite högt sa hon sedan och klickade upp volymknappen för att sänka. Bredvid satt en gapande mamma och det var då det slog mig. Herregud vad dom snappar upp allt fort. Dom är som små svampar som suger åt sig allt som dom har nytta av. Jag önskar verkligen att jag själv hade haft lite “svampfasoner” kvar. Det hade suttit fint nu när man studerar.

002

Sedan kan det förstås vara gott med tumme även när man spelar och är koncentrerad.

2011/11/12

Molly “cupat”

004

Nu har man blivit en äkta “soccermum”. Molly har spelat cup för första gången.
022Jag måste säga att dom är det mest söta spelare jag sett. Matchstället var ganska stort till henne. Shortsen slutade strax under knäna och strumporna går som bekant upp till knäna. Det var det första som är så sött med dessa små spelare. Det andra är att dom inte har en aning om hur man spelar fotboll. Det har varit ett lite lämmeltåg som kommit tuffandes i maklig takt efter bollen. Molly har nog snarare försökt komma undan situationerna med boll genom att ducka eller att helt enkelt bege sig på motsatta håll. Man får dock tänka på att dom spelat i 4 veckor så det där spelet som ska spelas har inte riktigt ännu infunnit sig. Men dom flesta verkar ha haft väldigt roligt idag och det är väl det som är meningen när dom är såhär små. Inte som en ledare i ett annat lag som konstant skrek på sina spelarna och sprang rundor och gestikulerade. Lite trist faktiskt. Låt kidsen ha roligt så länge det går inom sporten innan allt ska bli så allvarligt.

040  
Alla fick medalj och jag önskar att alla såg så nöjda ut över sin som Molly gjorde. Detta fast hon inte vann en enda match men ändå så nöjd.

Så nu väntar väl fler tillfällen att agera “soccermum” skulle jag tro.

2011/11/11

Music from the past

Åh vad jag längtar till nästa helg. Att släppa loss lite till härlig musik from the past, umgås med underbara vänner och sova på hotell. Att låta musiken strömma genom mig så att det pulserar i hela kroppen. Att somna framåt småtimmarna efter en härlig natt med kära maken och vakna några timmar senare för att fortsätta där vi slutade. Att få känna mig som en tonåring igen där allt kretsar kring mig. Just den där känslan vill jag ha fram till nästa lördag.

Denna vill jag höra.

Men så smyger sig de där tråkiga tankarna in. Dom där som talar om att jag är 30+ och småbarnsmamma. Att det inte är ok att få bete sig så. Att det känns som om jag försakar barnen. Att dom är så mycket på fritids/dagis för att jag valt att plugga och nu lämnar jag dom lördag-söndag hos farmor också. Jag vill verkligen inte ha dessa tankarna. Jag vill verkligen enbart ha dom härliga tankarna. Jag blir så trött på mig själv ibland. 

2011/11/10

Gör dig synlig, använd reflex

Hösten och mörkret är här. Redan klockan 5 är det mörkt i Skåneland och jag har fortfarande inte riktigt koll på vad klockan är på kvällen. Vid middagen känns det som om vi sitter och äter vid 8 eller något sådant eftersom det är riktigt kvällsmörkt tidigt.

Men mörkret för med sig väldigt många vuxna som inte tänker speciellt mycket. För i mörkret ser ingen dig. Och om ingen ser dig så är det ingen som kan bromsa för dig heller.
Det är skrämmande vad oförsiktiga många är. Utan reflexer syns man inte och jag kan inte förstå hur inte folk inser detta. Hur folk ger sig ut i mörkret och gärna har mörka kläder gör att allt bara flyter ihop i ett vanligt mörker. Jag ser inte om du går där eller inte. Det spelar inte så stor roll om där är lite upplyst för där är konstanta skuggor. Jag har med hjärtat i halsgropen många gånger fått svänga ut i vägen akut för att där plötsligt har dykt upp en person framför mig. På kanten men vad hjälper det eftersom det är där man kör. Varför ska det vara så svårt att sätta på sig lite reflexer? Dessa är nog dom billigaste livräddare som finns.

Så snälla, det finns många som är rädda om er där ute så varför utmana ödet, använd reflex.

2011/11/09

Pimpat pärlsocker

Här fortsätter pimpandet, fast denna gången helt frivilligt. Pimpade fötter och pimpade dammsugare är dock inte lika trevligt. Säkert väldigt fint men jag håller mig till pimpade saker som är lite ment to be.

Chokladbollar ser många gånger ganska tråkiga ut med sitt vita pärlsocker. Så när tjejerna stod där och rullade dom små bruna sakerna skred jag till verket.

001005

Pärlsockret förvandlades till härligt rosa med hjälp av lite röd karamellfärg. Ibland förundras jag över min otroliga kreativitet Blinkar. Andra blir stolta över scrappade saker medans jag inte är fullt så krävande och för mig behövs det bara lite färgat pärlsocker för att jag ska känna mig stolt och pysslig.

010 
Och visst ser dom trevligare ut? Det tyckte både jag och tjejerna i alla fall. Och goda var dom också. Hittade ett lite annorlunda, tror jag i alla fall eftersom det inte är sådär ofta jag kladdar med sådant här, recept. HÄR är det.

2011/11/08

Man tager vad man haver

Man tager vad man haver, brukar man väl säga ibland. Och jag tror jag garvar ihjäl mig. Snacka om sur Signe.

013

Hon har haft ett sår bakom ena örat som läkt och sedan har doggen kommit och tvättat och dragit upp det eller så har hon själv klia. Så nu tröttnade vi och ikväll finns liksom inga apotek eller djuraffärer öppna. Därav denna antika prästliknande katt. Och ja, hon är verkligen så sur som hon ser ut.

“Kallskriva”

-Några avsnitt Eureka frågade kära maken.
-Ja, men jag måste skriva lite först svarade frugan. Så nu sitter hon här och skulle skriva. Problemet är att hon inte har något vettigt att skriva om. Detta, när man är väldigt sugen på att skriva, är ett stort problem. Så därför blev det bara lite “kallskriv” som nu så det är lika bra att ta et par inspelade Eureka istället.

011 (2)

Bara för att jag känner för det så bjuder jag på en väldigt ung herr och fru. Innan det ens var tanke på herr och fru skulle jag kunna tänka mig för jag har minsann inte riktigt koll på när det är taget. Kära maken är i alla fall fortfarande brun i skägget mot väldigt grå nu.

2011/11/07

Det könsneutrala

I duschen skriver jag många bra inlägg. När man står där och slappnar av i det varma, strilande vattnet så poppar tankarna upp och inlägg efter inlägg skapas. Tyvärr rinner många direkt ner i avloppet redan när jag kliver utanför duschen men ibland stannar något litet kvar. Så idag ger jag mig ut på väldigt djupt vatten. Mest för att det varit ett sådan litet fragment som stannat kvar efter min varma dusch men även för att jag blivit väldigt nyfiken på att få svar.

Jag har haft det uppe tidigare detta med att många väljer att uppfostra sina barn, ska jag kalla det könslösa. Jag kan förstå att man väljer att uteslut det typiska för just det könet men jag har ändå lite svårt att förstå helheten. Jag stötte i helgen på en mamma som gett sin flicka ett väldigt pojkigt namn. Om jag förstod det rätt så försöker hon utesluta allt som är väldigt flickigt. Men, här kommer mitt obligatoriska men, det jag har lite svårt att förstå är följande. Man väljer bort det faktiskt könet på sitt barn men istället ger man pojknamn samt att kläderna är typiskt tuffa pojkkläder. Så jag kan inte riktigt förstå varför man väljer helt andra sidan på skalan. Inget neutralt utan istället pojkigt. Någon som förstår var jag menar? Det hade varit roligt om någon hade kunnat ge mig ett svar, någon som väljer att uppfostra sina barn könsneutralt.

När jag sedan stod och funderade på denna mamma bara slog det mig om det varit tvärt om. Om det var en son, hade han då fått ett väldigt flickigt namn samt fått mer flickkläder? För jag har nog aldrig varit med om just på detta hållet utan det är ofta flickor som inte ska uppfostras till “prinsessor”.

Det är ganska intressant när man börjar fundera i dessa banor. Jag försökte själv vara neutral med Molly så länge det gick men inte hjälpte det. Hon är väldigt flickig och älskar allt rosa och prinsessigt. Så hur mycket man än försöker så tror jag ändå att klyschan “pojkar är pojkar och flickor är flickor” stämmer till slut.

Hjälpa eller stjälpa?

Jag har lite svårt att förstå mig på vissa politiska ledare. Ledare som ska finnas till för att leda sitt parti eller land för den saken till det bättre. En ledare som med ett stort förtroende ska göra det som är bäst för sitt parti vilket i sin tur ska vara bäst för sitt land.

Att prång anse att man har ett förtroende fast partiet tappar mängder med procent och i princip rasar i tabeller anser inte jag är för det bästa för sitt parti. Att själv vara så blind och inte se vad som hände och kunna koppla ihop ett och annat gör det ännu mer tragiskt. För hur ska man som ledare kunna leda ett land framåt när man inte ens kan avväga vad som är rätt för partiet? Det känns lite som om alla ledare är så förbannat mediakåta att dom för den sakens skull klamrar sig fast för att få visa upp sina “intelligenta” nunor i tv och tidningar. Detta gäller alla partiledare.

Jag är inte på något vis blå i min politiska läggning, som snart inte finns helt ärligt. Jag har väldigt svårt för hur dessa blå rika knösar behandlar andra människor som inte har det lika bra ställt. Hur det sparkas på dom som är sjuka och arbetslösa. Hur dessa grupper inte blir trodda utan allt ska ske efter schabloner. Jag gillar verkligen inte när man inte på något vis kan ha en sund människosyn på andra människor. Att dom rika blir rikare och dom fattiga blir ännu fattigare enbart för att det finns giriga människor som bestämmer att detta är helt ok. Att man får mer i plånboken känns kanske inte så rätt när det är från dom som knappt har något alls som det plockas. Att skyddsnätet i en rasande fart har monterats ner för oss vanligt dödliga utan fallskärmar på miljontalskronor eller enbart en fungerande sjuklön. Nej jag är verkligen inte blå.

Jag vill vara röd. Röd och verkligen dela med mig och inte slänga ut någon på gatan för att denne råkar bli sjuk. Men jag hittar inget rött heller för tillfället. Så frågan är fortfarande varför vissa ledare envisas att tro att deras parti inte klarar sig utan dom. Det är verkligen dags att kliva ner från den höga piedestalen och inse att det skadar mer än att göra nytta. Det som förvånar mig är nog att dom aldrig lär sig. Partiledare klarar sig inte genom när det hänt något som skadar deras förtroende. Enbart för att deras närmaste partivänner har förtroende hjälper inte ett dugg när det i slutänden ändå är vi, som slåss mot den mäktiga Prins John och hejar på Robin Hood, som ska ha förtroendet. Det är vi som gör att staplar på olika mätinstitut ändras. Så det kanske är bäst att sätta sig ner och fundera över om det som hände verkligen hjälper eller stjälpa av att vara kvar. Jag har i alla fall helt klart för mig på vilket håll det är.

2011/11/06

Borde jag bli orolig?

004

Hmm, borde jag bli orolig? Blinkar

Hotshot a´la Josse

image

Hotshot är så jäkla gott och så jäkla 90-tal. Helt enkelt mycket nostalgi och nostalgi har jag väldigt lätt för av någon anledning. Dock har jag aldrig druckit hotshot a´la Josse. En hotshot gjord i ett väldigt smalt snapsglas där grädden fick ha hjälp på vägen för att komma ner till kaffet. Fast den var säkert god den med. Jag smakade inte den eftersom jag fick helt vanliga i helt vanliga snapsglas. Oavsett så är det gött.  

2011/11/05

Ett ljudlöst larm

När man går in på toaletten, oavsett anledning, och behöver vara ifred en stund verkar det vara någon slags magnet. Man skulle kunna tro att här ljuder ett larm som bara tre av familjemedlemmarna hör, jag hör dock inget så vilka dom andra tre är är kanske inte så svårt att lista ut. Jag hinner inte mer än sätta mig, om det nu är det som ska göras, så har jag två barn som springer in och ut för att fråga saker och givit vis behöver dom också gå. Det händer också att kära maken står och pratar i dörrhålet. Dom gånger jag låser så står tjejerna och bankar på dörren för att dom av någon anledning måste hämta saker på toa eller fråga saker eller berätta saker. Helt ärligt förstår jag inte detta fenomenet. Det är alltid så och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra åt det. Jag kanske ska ta och leta upp det där ljudlösa larmet först och sedan kanske jag måste leta upp den där jäkla magneten jag verkar ha aktiverad så fort jag kommer innanför toadörren. Finns det möjligtvis fler som har detta väldigt konstiga problem? Jäkla konstigt i alla fall.

2011/11/04

Sexhämnden?

Ett par går i terapi för att rädda sitt äktenskap efter makens snedsteg. Det låter väl väldigt bra att man tar tag i saker och verkligen vill rädda det.

I nästa rad kan man läsa, ja det är ett känt par naturligtvis, att hon sexhämnas genom att ha sex med hans bästa vän.

Alltså hur gamla är dom. Jäkligt gamla faktiskt, i alla fall den ena parten. Men om man nu vill rädda sitt äktenskap känns det då så smart att gå och ha sex med någon annan för att hämnas. Har man inte kommit längre än till hämnden så ska man nog fundera på om där är något att rädda. Känns väldigt fjortis faktiskt. Gör du så, så gör jag såhär för att såra dig tillbaka. Antingen eller kan man tycka. Släpp taget och sexa runt som du vill eller stanna och förlåt och bearbeta det som hänt med den du är gift med.

Jag tycker det känns så jäkla b att använda sex som hämnd. Sex är bland det bästa som finns men man använder det inte som hämnd eller vapen som man ser en hel del av. Kvinnor som går i sexstrejk för att mannen inte plockar efter sig. Väldigt moget måste jag säga. Och inte fasen hade jag gått i sexstrejk, det hade ju drabbat mig själv också och det vill man ju inte. 

Håll tummarna

Kom hem med en sprängandes huvudvärk idag. Men anledningen är ganska solklar.

Jag har skrivit min andra tenta idag. Har varit fruktansvärt nervös och kände mig nästan illamående i morse när jag satt upp alla mina saker på bordet och bara väntade på att få tentan framför mig. Jag har inte alls full kläm på det på samma vis som på förra kursen även om det kändes ganska hyfsat när jag tittade genom det. Men sedan började jag skriva och jag vet inte riktigt var min säkerhet tog vägen. Där var en räkneuppgift men den hoppade jag över och tog sist så jag inte skulle bli sittandes med den och missa en massa annat. Jag skrev på allt och jag hoppas jag fick med det väsentligaste också. Räkneuppgiften var en stor fråga så där kan hela 10 % försvinna om jag har fått det helt tokigt. Men nu är det gjort och nu väntar några veckors bävan innan resultatet kommer. Det enda jag kräver av mig själv på denna kurs, som med alla andra kurser också förstås, är att jag ska klara det. Jag vill verkligen inte ha en tenta hängandes som man behöver fundera på samtidigt som man får ny information. Usch vilken hemsk tanke.

Efter var vi några som gick ut och åt. Riktigt mysigt att bara sätta sig ner och slappna av och kallprata lite. Vi är en bra klass med härliga människor som verkar acceptera varandra för vad vi är. Som nu när vi gick ut var vi några som brukar umgås och några som jag inte brukar umgås med. Och det var när vi satt där och hade det trevlig som min huvudvärk började komma smygandes. När jag körde hem hade jag så ont att det snurrade till och jag var på väg att stanna vid kanten men som tur var så släppte yrseln. Så det var bara hem och stoppa i sig lite tabletter och krypa ner under täcket en stund. Nu mår jag bättre men jag känner mig tung i huvudet. Så ikväll händer det inte mycket i frugans liv.

Håll tummarna nu att jag klarat det.

2011/11/03

Något gick fel

Jag kom hem och drog av mig jeansen. Tittar ner på mina fötter och plötsligt kände jag mig väldigt schizofren.

004

Något gick väldigt fel, denna torsdagsmorgon.

2011/11/02

Oj vad många

003

Undra om det bara är jag som blir överlycklig över att hittat ett 100 pack med vinylhandskar? Inget mer kladd om fingrarna. Fast det är klart, jag har ju faktiskt undvikit att göra dom sakerna som är kladdiga och äckliga nu när jag helt enkelt glömt bort att handla nya. Men nu jäklar finns det gott om dom och dom borde nog räcka fram till jul i alla fall Blinkar.
Firade idag med att kladda ihop en köttfärslimpa med kladdfria händer. Vilken njutning. Men annars är jag fullt normal.

Knullrufset är tillbaka

En trasig plattång, en dålig ny plattång och ett växande hår. En liten combo som nu gör att jag ser knullrufsig ut i håret hela tiden även om det inte är äkta rufs hela tiden.
Att det kan vara sådan skillnad på plattänger. Nu har jag bara haft billiga saker men min gamla fungerade utmärkt för det. Men den nya händer det ingenting med mer än att det ser lite bättre ut precis när jag gör det. Med sedan är rufset tillbaka. Kanske dags att lägga lite pengar på mig själv och försöka få till en klippning. Hmm, knullrufs eller klippning? 

2011/11/01

Ja se det glittrar, ja se det glittrar

Låt mig förtälja en liten sak om glitter.

Glitter är glittrigt och kommer det löst i små rör kan det se väldigt säkert ut. Detta är bara falsk trygghet kan jag tala om.030
I detta lilla rör, som ryms mellan tumme och pekfinger, får det plats väldigt mycket glitter. Jag menar verkligen mycket glitter. Och detta är ett rör. Har man dessutom mer än ett rör så blir det väldigt mycket mer. Har man sedan olika färger så kan det kanske vara snyggt att hälla samman alla i en burk för att få en fin melerad färgkombination som dessutom glittrar. Har man sedan tejpbitar som man doppar i denna glitterblandning så har man väldigt fina glitterremsor. Men här slutar allt det roliga kan jag tala om för går man sedan rundor med dessa fina tejpremsor så glittrar dom av sig. Sedan är det glitter överallt.025 På golven, på bord, i alla möjliga små skålar, på händer, på hela barnen, på mig, på doggen, i sängar, i soffor och listan bara växer och växer. Nu finns det även på dammsugaren eftersom jag försökte dammsuga glittret från golvet. Det värsta försvann men det glittrar fortfarande som en diamantgruva på golven plus att dammsugaren nu är pimpad. Så nu fattas det bara att den sprutar ut glitter i bakänden nästa gång den startas och då är det bara att börja om igen.

Lärdom av detta? Som icke vårdnadshavare till barnen borde det finnas text på sådan här saker:

“Förbjudet att ge andras barn om du inte själv kan tänka dig att ge dina egna barn sådant eller kanske inte ens då”

Men tjejerna har haft roligt ikväll i alla fall.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails