2011/06/29

Han suckade lätt…

Han suckade lite lätt och muttrade lite när han  satt upp boken på hyllan i skåpet.
-Behöver du verkligen denna sa han till henne.
-Ja, jag tycker jag gör det för att kunna variera lite mer svarade hon glatt.
-Men det behövs bara en sort så jag tycker ändå detta var lite onödigt fortsatte han när han stängde skåpet.

Jag vet inte riktigt vad han pratar om. Det kan aldrig bli för mycket. Och för att fylla på alla 28 828 objekten som ligger i bildmappen så kommer här en bild.

006

Erkänna att det vattnas lite i munnen av denna läckra bild. Nu ska jag nog få lite nya tips och idéer på nya goda smaker.

2011/06/28

Onani i duschen

Visste ni att över hälften av svenska folket onanerar i duschen? Resterande brukar sjunga. Bara något jag har hört någonstans. Vet ni vad dom brukar sjunga då? Tänk nu riktigt efter så det blir rätt. Viktig fråga detta.

Vet du inte? Då vet vi vad du gör i duschen då. Vilken sång? Inte en aning Blinkar. (Verkligen moget frun).

Skitdåligt, ja vet. Jag vet inte vad jag ska skylla på. Värmen eller bara uttråkad. Ja något är det i alla fall. Det är nog lika bra att jag intar ett härligt ryggläge tillsammans med Roland. Jag måste snart bli färdig med Det mörka tornet. Den är så bra men jag orkar ju bara läsa några sidor innan jag somnar. Lite dött läge där. Men lägger jag mig redan och kurar ner mig kanske Roland kan ta mig framåt till outforskade höjder. Kanske lite som onani i duschen. Eller vad det som att sjunga en trudelutt?

Ett löst Nettuanskt mysterie

Jag tror minsann jag fått svar på ett av dom Nettuanska mysterier idag. Varför blommor inte tycker om denna annars så trevliga tant. Längts in i städskrubben, under ett berg med hopknutna plastpåsar hittade jag en plastig liten kanna. Den var grön med en lång pip och jag tror att den kallas vattenkanna. Så ja, det kan ju vara därför blommorna inte gillar mig. I ren självbevarelsedrift. Så denna kanna fylldes med vatten, den krackelerade inte efter att ha legat undangömd, och tjejernas fina planteringar vattnades. Även en liten midsommarblomma på altanen fick en skvätt. Fast dom såg nog lite rädda ut Blinkar.

Vissen ros

2011/06/27

Varför kan inte vissa inse att ALLA har samma värde?

Jag kan inte förstå vad vissa människor får ut av att se ner på alla andra.

Jodå jag har varit ute på Familjeliv igen och där är alltid något som man bara blir så irriterad på. Men idag var det så himla mycket.

Favoritordet på fl är White trash.
Jag har inte riktigt fått kläm på vilka som innefattas av detta begrepp eftersom det används så fort det inte är något som passar en lite större hord.
Men tydligen är det lågutbildade, feta, rökande, drickande, tatuerade, dåligt sminkade mammor som väljer namn som Kevin och namn som man satt ihop typ Novali och andra nya hippa namn. Så som lågutbildad ska man sedan förutom att ha sitt eget samvete att dras med eftersom man kanske inte kan göra allt som man vill nu även ha en hord av andra vuxenmobbare efter sig. Att det finns överklass och underklassnamn, om jag nu får använda dessa ord, är ingen nyhet. Men att automatiskt se ner på underklassen och kalla dom vi namn som White trash är helt jäkla sjukt.

Hur kommer det sig att det alltid verkar vara legitimt att se ner på dom som har det sämre? Mår man bättre av att ständigt se ner och trycka ner andra människor som redan är långt ner i den samhälliga hierarkin?
Är jag White trash för att jag jobbar i vården och tar hand om andra. Att jag har empati för andra människor, bryr mig om andra samt hjälper andra. Att jag sedan är tjock skulle ju spä på det ännu mer. Men varför gör det mig till en sämre människa än andra? Att jag tar på mig mitt morgonansikte på 5 minuter istället för 2 timmar. Vad är det för White trash med att lägga tid på andra också och inte bara sig själv? Att jag anses vara mindre allmänbildad och att jag inte intresserar mig för samhällsfrågor? Jag kan upplysa om att jag inte är mindre allmänbildad än någon med högre utbildning än mig och jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor eftersom jag anser det vara viktigt för det är där mina barn kommer att växa upp.

Det vissa inte verkar inse är att det ALLTID måste finnas människor som jobbar med sådan arbeten som så många ser ner på. Finns inte vi så vem ska ta hand om ditt barn när du jobbar om inte dagisfröken. Vem ska lära ditt barn saker om inte läraren. Vem ska städa efter alla andra om inte lokalvårdaren. Vem ska ta hand om din gamla mamma eller pappa om inte undersköterskan. Vem ska köra dig till jobbet om inte busschauffören eller tunnelbaneföraren. Vem ska sälja mat till dig om inte ditt butiksbiträde. 
Jag är inte mindre värd för att jag städar på ett kontor eller skola än den som jobbar på kontoret. För om nu inte städaren finns där hur ska då den som sitter på kontoret kunna vara där när golven är smutsiga, dammet växer sig tjockare och papperskorgar blir överfulla. Hur skulle allt sett ut om alla skulle jobba i “toppskiktet”? Så inse någon gång att vi alla behövs och vi är alla av samma värde.

Så sluta kalla andra White trash. Det är fruktansvärt nedlåtande och egentligen säger det bara en hel del av hur du själv är som människa som måste se ner på andra. Inse att vi har så mycket att lära av varandra istället. Jodå jag lovar att jag har mycket att lära andra som anser sig ligga över alla andra.

Men som vanligt drömmer jag om en utopi som känns helt hopplös när människor inte ens kan vara trevliga och respektera varandra. Att det ska vara så svårt för vissa. Så jäkla tråkigt.

White trash i ursprunglig betydelse.      

2011/06/26

20 år tillsammans

Jag var så uppe i att få skriva om midsommar och att hitta rätt bilder till inlägget, bland 250 tagna, att jag fullständigt glömde bort att nämna att det var en mycket speciell dag igår. Så låt mig berätta om det idag istället.

För tjugo år (och en dag) sedan var jag en tjej på 15 år och 6 dagar. Och denna lilla snärta träffade då en 7 år äldre kille. Dom träffades hos en gemensam vän som lyckats smussla ihop dom, fast det var sådan stor skillnad på dom.

Hur allt började tvistas det fortfarande om även om la féminine vet exakt hur det gick till. Låt mig berätta.

Vi träffade på varandra första gången hos Mia, en kompis till mig som var tillsammans med en kompis till vännen. Hon ordnade så vi skulle följa med denna äldre kille hem och jag tror hon hade en baktanke med det redan från början.
Första gången vi såg varandra stod jag i bh och bytte om och han kikade in. Det var kanske ett omen redan där, att han snart skulle se mer av mig. Men han stack in näsan och lika fort drog han ut den och ursäktade sig på ett väldigt sött sätt. När jag var färdig gick jag ner och där fick jag en första ordentlig blick på honom. Jag tyckte att han såg ut som en Jakob Hellman kopia. Ett par militärglasögon, ett par glasögon som jag med jämna mellanrum såg dom första åren på grund av bortslarvade vanliga, och en vit tröja med svara ränder. Det är mitt första minne av min blivande make.

Vi följde med honom hem, till den stora Metropolen, till hans lilla lägenhet. Lite party, party och någon film som jag inte kan komma ihåg vilken det var. Vi satt där i hans soffa som hade sånt där tyg som kliar, och jag “råkade somna och gjorde det mot hans arm”. Fasen jag var inte gammal men jag visste hur man skulle fixa till saker. Sedan kommer momentet som fortfarande tvistas om. Men jag “sov” och råkade glida ner i hans knä med huvudet. Nej jag gjorde inget där nere om någon tänkte tanken även om det hade varit klart och klappat med allting då. Enligt min version, den riktiga, lutade han sig ner och kysste mig, medan i hans kysste jag honom först men jag har inte riktigt kläm på hur eftersom jag låg i hans knä. Men detta moment lär tvistas om i minst 20 år till och det är väl lite av vårt olösta mysterium.
Ja resten är väl historia även om det var lite ovisst för mig att veta hur det var första tiden. Han tyckte nog det var jobbigt att jag var så ung och tyckte kanske därför det var bättre att han inte sa att vi var tillsammans. Till andra sa han nog att vi bara var vänner och kk och jag förstod inte heller om vi var tillsammans eller inte. Att vi sedan träffades så fort vi kunde och hade sex hela nätterna och dagarna spelade inte så stor roll om man inte vet om man är tillsammans.
Det var först efter att jag var med en annan som han insåg att han ville vara med mig, mer är bara i sängen. Jag törstade efter kärlek vid det tillfället efter allt som hänt hemma så när den andra visade mig riktig uppmärksamhet med känslor sög jag i mig detta. Jag tyckte väldigt mycket om den andra också men inte riktigt lika mycket som vännen. Men när jag sedan berättade det bröt min blivande ihop. Orden som kom från honom värmde och skrämde mig för det var första gängen någon sagt det till mig:
-Men Nettan jag älskar ju dig.

Sedan började vår riktiga väg tillsammans. Och tänk så mycket vi har varit med om under 20 års tid. Ibland när man tänker på hur lång tid det är är det lite svårt att tänka sig det. Låter väldigt konstigt men så är det. Det är mer än halva mitt liv som vi har varit tillsammans.

Älskar dig så jäkla mycket kära make Rött hjärta

Så nu vet ni början på vårt liv. Hur träffades ni?  

Fototriss ~Gissa temat~

Låt se om ni kan RÄKNA ut min triss.

226

186

008

Inte tjuvkika men svaret står i kommentaren. Fick du rätt?

Fler trissar hittar du HÄR

2011/06/25

En helt underbar midsommar

Låt mig berätta om en lite annorlunda midsommar. En midsommar som jag var lite oroligt över att jag skulle tycka synd om oss för att vi var själva. Jag kan avslöja att det blev en av dom bästa midsomrar jag har varit med om. Helt underbart.

052068

Som vanligt, helt enligt gällande tradition, var vi och reste stången och dansade. Fast det var ju tjejerna som dansade och jag fotade. Ibland har man tur att man är fotograf. Molly och Julia var väldigt måna om att dom hade Lilly med sig. När dom lämnade ringen glömde dom henne och Julia blev väldigt oroligt över att Lilly dansade med en dam och dom drog in i ringen för att komma till undsättning. Molly kikade upp och hör henne säga samtidigt som hon tar upp sin hand i en litet stopptecken:
-Nej, nej det är ingen fara. Det är bara farmor svarade hon innan dom sprang iväg på andra hållet. Lättade över att Lilly var i tryckt förvar.

130

Kristallglasen och finporslinet. Både väntar på något gott.

135

Och äntligen var allt färdigt. Äntligen var det bara att hugga in på den svenskaste av svenska maträtter. Och till detta blev det en snaps bestående av Läckö aquavit, rumstempererade så alla goda smaker kommer fram. Ja jäklar vad gott det var. Så under några veckors tid kommer jag troligtvis äta päror och sill 2-3 gånger i veckan innan jag börjar tröttna lite och det bara blir en gång i veckan i resterande sommarveckor eller till familjen tröttnar på sina köttbullar. Behöver kanske inte säga att jag upplever denna mat som väldigt som en av dom bästa sommarsakerna.

Och där satt vi sedan en stund för att smälta maten. Satt och njöt ute på altanen när det började knäppa lite lätt i altantaken. Ett knäppande som sakta övergick till ett smattrande. Dom mörka molen hade sakta rullat in över oss och släppte nu sitt innehåll på oss. Under en timmes tid var här lite turbulent och oroligt över hur vårt slut på danen skulle bli. Vi hade verkligen inte beställt något regn.
147

Men så såg vi några blå, molnfria fläckar på himlen. Snabbt på med kläderna och så packade vi ut allt i den lånade skrindan. Lilly fick det bra för vi valde att ta vagnen i alla fall eftersom klockan ändå hade tickat iväg lite och det tar lite tid att gå ner. När vi närmade oss hörde vi massa vrål från det hållet vi skulle. Nojiga mamman såg genast en hord med stupfulla ungdomar som tog upp hela stranden. Men så var naturligtvis inte fallet utan på fotbollsplanen pågick en nog så spännande brännbollsmatch. Men denna visade vi inget större intresse av utan gick ner till stranden och hittade en fin plats.

159

163

175

Lite foto på bryggan innan dom trotsade den något kalla vinden och doppade sig. Molly gillade inte alls att ligga ute på bryggan för den rörde sig och Lilly hade inte tid för hon skulle bada. Men det blev hyffsade kort ändå. Tåprovet i vattnet var inte många grader enligt en säker källa, moi. Men tjejerna badade en stund i alla fall.

205

Sedan satt vi där i den härliga kvällssolen, klockan halv nio, och åt jordgubbar och gräddmjölk. Helt underbart mysigt att bara sitta där och njuta av vågornas kluckande och solens något värmande strålar som glittrade på sjön. Att sitta där på stranden som var helt tom förutom lite folk som kom gåendes förbi och bara njuta var en underbar upplevelse. Att ha en hel strand själva var ganska häftigt.

197216

Men med stora, tunga moln som sakta tog sig inåt land fick vi börjar röra på oss igen fast vi egentligen kanske hade velat sitta kvar en stund till. Visst att vi bara skulle gå hem men vi kände kanske inte för att hamna i ett väldigt oväder. Det visade sig att det inte blev något oväder utan vi blev ärade med enbart några stänk när vi gick hem.

231

264

Solen började sänka sig vi horisonten och vi var på väg hem. Nöjda över en helt underbar dag. En midsommar som jag skulle kunna tänka mig att göra om och om igen. För hur rädd jag än var att det skulle kännas väldigt ensamt så vad kan vara bättre än att få spendera en sådan dag med dom tre bästa personerna som finns. Det är nog inte mycket som slår det faktiskt.

Rött hjärta

2011/06/24

En lite annorlunda midsommar

Då var det åter igen midsommar. Den där tiden som man för ett halvår sedan, när snön och kylan höll oss i ett stadigt tag, skojade och sa att det snart var. Och som vanligt har det gått fort hit.

Denna midsommar kommer att vara lite annorlunda för vår del. Efter att alltid haft folk runt oss så kommer vi i år att vara själva. Detta har faktiskt aldrig tidigare hänt. Inte ens mina barndomars midsommar, ser ni den svartvita filmen som knastrar lite och där människorna går väldigt fort, kan jag påminna mig om att vi hade en enda midsommar själva. Dom midsomrarna jag kommer mest ihåg är när vi var hos min syster i södra Småland, i en Håla mindre än vår. Där var vi några midsomrar och vi var alltid iväg i någon park med dansbana där det var dans runt stången och en massa vuxna som var alldeles för berusade. Riktigt många sådan där medelålders män som knappt kunde stå på benen. Men det är framförallt dessa jag kan minnas.

Men i år blir vi själva. Och detta ger mig lite tudelade känslor
faktiskt. Vi har planerat en mysig midsommar som kommer att bli bra. Först ner och klä stången och dans i hembygdsparken. Detta har blivit en tradition sedan barnen kommit och jag gillar att vara där nere och strosa i vår fina park. Det kan bli väldigt fina bilder därifrån om ljuset är på rätt ställe. Hem och äta den efterlängtade sill och päror, som jag i år inte tjuvstartat med en enda gång. Längtar i att få ta första tuggan och känna dom härliga smakerna blandas i munnen. Luta mig tillbaka och njuta av den pikanta sammansättningen. Mumma.
Sedan kommer dagen kritiska moment. Vi ska packa ner jordgubbar med tillbehör samt kanske lite badkläder och bege oss ner till sjön för lite bad och att äta lite härliga jordgubbar. Vi har lånat en skrinda så vi ska slippa bära allt samt att lillan säkert blir trött efteråt. Detta moment är i stort behov av att vädergudarna är med oss. Det behöver inte vara varmt och gassande sol men bara det är uppehåll. Detta moment är även lite kritiskt eftersom jag aldrig varit vi sjön en midsommar och har inte en aning om det är ett tillhåll för överförfriskade ungdomar eller något liknande.

Jag ser fram emot vår mysiga midsommar men ändå kan jag inte hjälpa att jag på något vis känner mig ganska ensam. En känsla av att man inte har några vänner som vill vara med oss. Visst kan man vara lite konstig ibland när man ser fram emot något med ändå har motsatta känslor. Inte att jag inte ser fram emot det utan det är den där ensamhetskänslan som spökar tror jag. Vi kommer att få en kanonbra dag. Kanske så bra att det blir tradition, vem vet?

Passar på att önska alla där ute i cyberrymden en trevlig midsommar. Samtidigt påminna om att vara rädda om varandra för det kommer en morgondag också och vi vill alla ha våra nära och kära här då.

Puss och kram Cyberspöket

2011/06/23

-Den var inte pin, mamma

-Nej, den kan jag inte ha, den är inte pin, det är en pojktröja, den är för liten, den är för stor. Men mamma, den var inte pin alls.

Fick en hel sopsäck med kläder och har gått genom dom. Resulterade i att modelejonet Lilly stod vid sidan om och talade om vilka som var ok och vilka som skulle läggas tillbaka. Slutresultatet blev några klänningar som hade rätt färg, en kjol med glitter på, några enstaka tröjor med blommor eller dylikt på och några jeans. Så min 3 1/2 åring vet redan vad som är inne och ute verkar det som. Och inte har hon fått det intresset från mor sin i alla fall.

Så nu står jag här med en nästan full sopsäck med helt ok kläder som jag inte vet vad jag ska göra av. Funderar på att ringa Röda Korset i Hålan och fråga om dom har intresse av det. Annars får jag väl lämna dom till någon insamling för dom kan helt klart fungera ett varv till.

ÄNTLIGEN

Öppnade postlådan och såg en hel hög med brev. Jaha, det börjar närma sig slutet av månaden. Bläddrade genom dom medans jag gick. Och där låg det. Hjärtat skuttade i bröstet på mig innan jag fick upp kuvertet. Äntligen, svart på vitt det inte varit någon missuppfattning från min sida. JAG ÄR VERKLIGEN INNE.

002

Nu kan jag ha en skön och avslappnad midsommar.

Rött hjärta

2011/06/22

Vad betyder ditt namn?

Kan ett namn spegla vem man är. Kanske, vil kollar.

Molly
Betydelse / ursprung: Bitter, den trotsiga, morska
engelska smeknamnsformer av Mary och Maria.

Kan väl inte säga att hon är speciellt bitter. Men jag skriver under på att hon är den trotsiga, fast det har nog mer att göra med hennes ålder än hennes namn tror jag.

Lilly
Betydelse / ursprung: Lilja
Troligen brittiskt ursprung ur ordet lilja, kan dock även vara en förkortning av Elisabeth. Började användas i Sverige på 1800-talet

Min egen lilla blomma som började gro helt utan hjälp.

Jeanette
Betydelse / ursprung: Gud är nådig
Har använts i Sverige sedan 1680-talet och har betydelsen lilla Jeanne, alltså en diminutiv form av Jeanne, som är en fransk form av Johanna.

Ja, vad ska man säga om mitt namns betydelse. Gud finns ju inte med någon har varit världen nådig som satte en sådan här underbar människa till världen. Är lite blygsam en onsdag som denna.

Rickard
Betydelse / ursprung: Mäktig, stark, rik
Från Richard Lejonhjärta, en av Englands ryktbaraste och tappraste kungar, dödades av en bågskyttepil 1199.

Min kära make som är stark och öppnar burkar till mig. Och rik är han också fast inte på pengar utan på sin familjs kärlek.

Nu för tiden har man knappt en aning om vad namn betyder men jag kan tänka mig att man förr valde mycket av namnen efter dess betydelse. Speciellt om det var något namn med någon gudomlig betydelse. Kan tänka mig att det var dom finaste namnen då, när människor var förtryckta från kyrkan. Men det är ändå lite roligt att kolla betydelse.

HÄR kan du själv göra en sökning för att se vad ditt namn betyder

Gamnacke

Reste mig från stolen och sträckte på mig. Först höger arm upp och sedan vänster. När vänsterarmen var där upp så lyckas jag på något vis sträcka, inte på ett skönt vis, även nacken. Så där stod jag med vänster arm upp och för en bråkdel av en sekund funderade jag på hur jag skulle få ner min arm. Jag lyckade i alla fall att sänka armen sakta i en mysko rörelse samtidigt som nacken drogs neråt med armen. Det känns som om vänster sida på nacken har låst sig i ett brännande läge. Så här sitter jag nu med ordentlig gamnacke känns det som. Ni vet en sådan där nacke med en jättepuckel för att huvudet är en halv meter framför kroppen. Ungefär i alla fall. Värmekudden nästa.

2011/06/21

Vardagshjältar

Jag läste för en stund sedan en artikel som var otroligt vacker men samtidigt väldigt gripande.

Om ett par där mannen blivit sjuk i en demenssjukdom. Kanske inte något ovanligt kan man tycka om man som jag arbetar i äldreomsorgen. Men denna man hade börjat insjukna enbart 56 år gammal.

Jag kan inte tänka mig hur känslan är över att förlora den man älskar på detta viset. Att han finns där fysiskt men ändå är det inte samma man. Att bara kunna stå vid sidan om och inte kunna hjälpa sin älskade på något vis. Att orka kämpa både för hans välbefinnande och samtidigt för sitt eget. Att behöva ta beslut som för en annan känns helt overkliga. Människor som klarar sig igenom sådana orättvisor som det ändå är när man är “mitt i livet”, måste vara starka. Att sedan vara så stark så att hon går ut och håller föredrag om det. Men det är säkert ett sätt att visa att det även finns unga anhöriga, att demens inte bara handlar om gamla människor. Fast det är kanske bara att visa att man finns för andra, oavsett åldrar, för att gemensamt kunna stötta. Det är sådan människor som denna kvinna som räknas till vardagshjältar.

Läs artikel och titta på bilderna. Kärleken som utstrålas är fantastisk. Hela artikel och bilderna griper tag i mig. För bilderna talar verkligen sitt eget språk. Så vackert.

Detta är en historia som verkligen får en att stanna upp. Tänka efter och vara rädd om det man har. Att sätta värde på varandra.
Jag undrar hur många sådan här historier som finns i vårt land.

Sanningen om att vara mamma

Dina kläder:

Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.
Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:

Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga...

Förberedelser inför förlossningen

Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder

Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för

Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter

Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut

Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma

Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

Handen på hjärtat nu. Jag tror inte jag skulle våga ett tredje barn efter detta avslöjandet.

2011/06/20

Chefsstolen uppvärmd

Då har semestrarna börjat. Och jag har intagit min lilla “chefs” possession. Lite synd att man inte kan kalla sig det ännu bara. Kommer att ha 3 dagar i veckan som jag kommer att sitta på kontoret och ha koll på kontorliga saker. Sådant jag gillar att göra. Papper och planering. Fast det är mycket data också men jag kan ju alltid skriva ut det för att få min lust att sortera papper tillgodosedd.  
Total kaos i morse och jag kunde inte rycka in för det var ganska mycket för mig att få ordning på. Men nu kan det bara bli bättre.
Fördel är helt klart att där finns egen toalett på kontoret. Riktigt lyxigt och det kan också innebära ingen ond mage när man kommer hem. Jag är nämligen en sådan där som inte kan, hur ska jag lägga fram det på ett fint vi, göra 2:an någon annan stans än hemma. Men under några dagar i veckan under 4 veckors tid finns det hopp även för mig.

Vilket skitinlägg det blev Blinkar.

2011/06/19

Modellande

Kom precis på vad man kan använda en web-kamera till.

Picture 7

Picture 6

Sa ju att jag inte känner mig som 35.

Den ständiga 29-åringen fyller i år också

För 35 år sedan kom ett litet flickebarn med en kolsvart kalufs till världen. Ett mycket snällt flickebarn visade det sig när hon växte. Och denna snällhet verkar hålla i sig till vuxen ålder.
Men detta snälla lilla flickebarn var otroligt rädd för allt som fanns att vara rädd för. Även den omtänksamma mamman verkade tycka det var lite jobbigt när det gallskreks över lite myror eller något flygfä. Men flickebarnet överlevde dessa otäcka små djur och växte ut till ett trevligt litet barn. Kanske inte alltid trevlig eftersom hon 2 år gammal höll på att bita av sin kompis finger eftersom hon inte fick stå bredvid honom och titta ut genom fönstret. Men annars var hon nog ganska lugn.

5 år gammal fick hon en ny cykel som blev ståendes i många månader. Allt på grund av att hon cyklade och ramlade på sin provtur. Och gjorde man det så var det mycket otäckt och då var det lika bra att låta den vara. Så där stod den och samlade damm i garaget innan modet hade samlats för att åter igen provas.

80-talet passerade med den ena frisyren värre än den andra. Hon hade inte dom snygga, tuperade permanentade frisyrerna utan drogs med en väldigt ful, rak hockeyfrilla. Men som den pojkflicka, en feg sådan som inte vågade klättra i träd men ändå, hon var under mitten av detta årtionde gillade hon det även om hon kunde slänga avundsjuka blickar på tjejerna med halvmetersluggarna.
I slutet av detta årtionde kom det härliga tonåren. Dom var härliga för henne i alla fall men kanske inte så härliga för hennes föräldrar. Nu var det den tuffa tjejen som kom fram, tjejen som plötsligt skulle göra revolt. Rökte cigaretter till hon kräktes, cigaretter som dessutom på ett fint vis hade manövrerats in under jackan på den lokala affären. Så det röktes, söps och diverse vuxna handlingar utfördes hej vilt. Den nu vuxna kvinnan kan förfäras över vad som gjordes då. Hon var faktiskt bara barnet som längtade efter att bli vuxen. Varför hade man så bråttom när man var ung?

Så i början av 90-talet träffade hon en lite äldre kille. Dom fastnade för varandra även om det tog några turer innan båda förstod det. Så under 20 års tid har hon varit hos honom och det har varit både upp och ner. Längtan efter barn som uteblev under 9 långa år innan dom med hjälp lyckades få ett eget litet flickebarn. Ett litet flickebarn som 3 år senare blev storasyster lite spontant.

Under 35 år hinner man med en hel del. Vägen hit har inte alltid varit så spikrak och fläckfri men jag och även när kära maken kom in i bilden har tagit oss igenom allt. Det låter så fruktansvärt gammalt med 35 men det är jag inte. Jag vill verkligen inte bli äldre utan jag vill stanna här. Jag skräms över att tiden går så fort. För den bara rusar iväg och jag hinner faktiskt inte med. Skulle mycket väl kunnat stoppa pressarna för min egen del. Men, men vi får väl se vem som lyckas uppfinna den där tidsmaskinen.

Ja vi firar ju stålbröllopsdag också idag. Så grattis till dig kära make som haft sådan tur att hittat en fru som mig. Älskar dig.

Fototriss ~Skir~

Skir, då tänker jag på blommor. Finns säkert annat också men så får det bli. Eftersom jag håller födelsedag idag får det bli bilder från arkivet. Dom är 1 år gamla och det var då jag på riktigt började experimentera med foto. Jag tror jag har utvecklats lite under denna tiden om dock på ett amatörmässigt plan. Har gått från min lilla kamera, som dessa är tagna med, till min systemkamera också. 

Glada amatören Nettan

018

020

022

Fler skira bilder hittar du HÄR

2011/06/18

Kära broders student

Vaknade av ett lugn i huset i går morse. Tittade på klockan och den visade på 09.07. Kände solen värma utanför fönstret och hoppades att det skulle vara så.
När jag vaknat till riktigt hörde jag tjejerna. Dom hade stängt in sig på Mollys rum och jag hörde bara ett lätt sorl. Alltså helt läge att kolla vad dom gjorde eftersom stängda dörrar när dom verkligen vill vara tysta och själva inte brukar vara någon bra kombination.
Klev upp, klädd i min naturliga skrud, och drog min stora tröja över huvudet och gick sedan mot den stängda dörren. Jag öppnade:

-Gomorron hörde jag tjejerna säga. Vi bygger koja fortsatte dom.
-Godmorgon svarade jag och kände en lättnade över att det bara var kojbygge på gång.
-Jag väckte Lilly sa Molly.
-Men det var väl inte snällt svarade jag henne.
-Men mamma, jag väckte inte henne så. Jag gick bara in och sa godmorgon till henne också vaknade hon.
Jag gick leendes in på toaletten. Så kan man med tolka det och det är väl ok så länge inte kära maken kommer på samma taktik. Till frugan då.

002Kära broder Kalle tog studenten igår. Och med tanken på att vi skulle ner till honom och att hans far skulle vara med var det allt med en klump i magen jag körde ner där. Men jag ville ju absolut inte missa hans student så det var bara att bita ihop. Nu blev det väldigt lyckat. Det var ändå för Kalles skulle jag var där. Mamma verkade väldigt nöjd också över att hon kunde bjuda oss på kalas på hemmaplan. På grund av alla omständigheter så har det bara hänt en gång innan och det var när Kalle konfirmerades. Men nu är det gjort och det blev nog bara en eller två blickar som skulle kunna tyda på vad jag kände inombords, sådan där “om blickar kunde döda” ungefär. Även om jag ville springa fram till honom och skrika “ditt fega, lögnaktiga äckel”. Förlåt kära broder för att du kanske läser detta men just nu måste jag bara få det ur mig och jag tror du vet även om jag inte satt ord på det innan. Men jag är så glad att jag har varit en del av din dag.

023 Barnen var fullt sysselsatta med att rita. Ockuperade hela hallen och låg precis innanför dörren. Men dom lyckades roa sig bra även om dom var lugna här. Fanns en ganska lång korridor som dom kunde springa fram och tillbaka i. Dom väsnades rejält, precis som barn kan göra, och jag kan tänka mig att det kröp lite i den där.
Lilly var överlycklig att Engla skulle vara där och leka också.
-JA mamma, kommer hon Englabus också sa hon i bilen.
Nu har hon rört ihop Engla och ett av dagisen som finns här i Hålan. Så fort vi pratar om Änglabus tror hon vi menar Engla. Men det är så gulligt när hon frågar om hon inte kan leka med Englabus. Dom leker väldigt bra ihop och det är synd att vi har så svårt att få ihop dagar som vi kan träffas, kusin och jag.

007 
En varm och glad broder.

Rött hjärta

Vad gör man med en WEB-kamera?

Vad använder man en web-kamera till?

Jag har fått en web-kamera, en riktigt modern sak tror jag som verkar ta kanonbra bilder. Men vad använder man en cam till? Jag är ju som jag är och jag kan bara tänka på snuskiga saker som den kan användas till. Som när man lägger ut sig själv på diverse sidor eller där finns någon i andra änden som tar på sig själv. Men detta känns kanske inte som prio 1 att göra med den. Den sitter på min dator som är i sovrummet och har vår säng bakom sig. Lär säkert vinkla bort den när vi går och lägger oss om kvällarna. Är dumt om den på något vis skulle starta. Ni vet AI, Artificiell intelligens. Vi börjar närma oss dom årtal nu som många filmer handlar om. Där maskiner börjar leva ett eget liv på grund av någon sorts intelligens som dom lyckats få med sig på vägen. Ja man kan aldrig vara för säker.

Men man skulle kunna använda sig av Skype, vilket innebär att man ska kunna prata över cam med andra gratis. Det hade kanske varit något när man har syster yster i Oslo. Kan bli lite dyrt när hon bara har mobil dessutom. Någon som har erfarenhet av Skype och hur det fungerar?
Fast jag måste erkänna att även Skype låter som något nät taget från någon Terminator-film. Något som strävar efter att få eget liv.

Så vad gör man men en Web-kamera?

2011/06/17

Detta med dialekter

Dialekter är jäkligt spännande saker faktiskt. Att vi i värt avlånga land kan låta så totalt olika beroende på var vi kommer ifrån. Sedan finns det naturligtvis mer eller mindre, ska jag kalla det smickrande, dialekter enligt mig.

Personligen tycker jag skånskan är en av dom finaste dialekter vi har i vårt land och även en del av norrländskan också. Detta beror säkert på att det är dialekter som har funnits runt mig hela livet. Men just skånskan har vuxit med mig för när jag var yngre gillade jag inte den. Men nu är jag stolt över min dialekt och att det är en av dom finaste.

Därför har jag väldigt svårt för hur man väljer att träna bort sin dialekt. Att man självmant väljer stockholmska framför skånskan är helt otroligt. Att man som skådis gör det för en roll är väl sin sak eftersom det kanske krävs en viss dialekt för en viss roll men att man sedan håller fast vid den. Det är ju faktiskt så att stockholmare säger att det är rikssvenska men då skulle vi få ett helt nytt skriftspråk också. För det är faktiskt så att många stockholmska dialekter pratar inte som står. Fast det är fler dialekter som har det så också.
Ta till exempel ord med ä i. Dessa ä blir automatiskt uttalade som e. Det Är fint blir Det Er fint.
Sedan har jag personligen svårt för värmländskan och blekingskan också. Och en riktigt grov småländska är inte heller att för ljuv musik i mina öron.

Men sedan är det ändå så att det är lite spännande med dialekter hur mycket eller lite man gillar dom. Det skulle faktiskt varit intressant att läst på lite mer om det för att få reda på varför dialekter låter som dom gör just på det stället. Nu pratar jag om dom stora dialekterna för sedan finns det en uppsjö av lokala dialekter på dom stora dialekterna också. Känner mig plötsligt lite nördig när jag skriver. Jaja, strunt samma.

Sifo gjorde en undersökning tidigare i vår om vilken dialekt som var sexigast. Roligt att det blev dom riktigt utpräglade dialekterna som ligger i topp även om jag bara kan hålla med om 2 och 3. 

Sexigaste dialekterna enligt Sifos undersökning
1. Göteborgska (18 procent)
2. Norrländska (17 procent)
3. Skånska (16 procent)
4. Värmländska (15 procent)
5. Dalmål (9 procent)
6. Gotländska (8 procent)
7. Stockholmska (7 procent)
8. Småländska (5 procent)
9. Västgötska (4 procent)
10. Halländska (1 procent)

Vilken dialekt tycker du är sexigast?

2011/06/16

Rökare, hur tänker ni?

Ibland förstår jag faktiskt inte hur en del vuxna människor tänker.

055

På en lekplats verkar detta vara mer en regel än undantag. Att vuxna människor förpestar världen för alla andra med sin rök är väl inte det värsta. Men när fimpar bara slängs direkt ner i sanden där barn sedan ska leka är få jäkla respektlöst och rent IQ-befriat. Jag har aldrig förstått varför man är så totalt tom i skallen att man gör en sådan sak. På en plats där barn ska leka och gräva. Där ett litet barn på ett ögonblick stoppar en äcklig fimp i munnen. Tittar man sedan runt på lekplatsen så står där många soptunnor att slänga i men ändå bara slängs dom rätt ner. Varför måste jag fråga er som gör det? Hur tänker ni?

056Jag förstår inte heller hur man väljer att låta sitt skräp bara ligga slängt på backen. Åter igen finns det soptunnor runt hela lekplatsen så det är inte många steg som behövs för att komma till en sådan. Det låg säkert tio sugrör slängda runt vårt bord. Som förälder lär man väl ändå sina barn att man inte slänger sitt skräp på marken utan att man tar det med sig. Har man fick med sig kan man lika gärna plocka ner en extra påse också som är lätt att slänga skräpet i. Eller det är för jobbigt?

Det är inte så konstigt, men väldigt onödigt, att polisen måste lägga resurser på sådant här jäkla trams när vuxna människor inte verkar förstå hur man ska bete sig. Det är väl inte så jäkla svårt att plocka med sig det man hade med sig. Undra om den nya lagen även gäller fimpar och snusbläddor. Det borde det väl vara eftersom det är nedsmutsning även det.

Som före detta rökare har jag också slängt fimpar lite här och var. Men inte fasen för att jag skulle slänga dom där barn vistas. Som före detta rökare har jag också varit otroligt egoistisk. För många rökare är fruktansvärt egoistiska. Som rökare väljer du att röka och då kan du ändå göra det så jag som valt att inte röka och utsätts för detta. Det är fruktansvärt äckligt att komma ut från en affär och behöva sicksacka genom en hord av bolmande människor. För tro inte att dom flyttar sig. Nej då dom står där i ett blågrått rökmoln som alla andra också behöver gå genom. Det är väl ändå inte för mycket begärt att kunna tänka på att andra inte är intresserade eller kanske inte ens tål denna vidriga rök. Men det verkar som att är man rökare så måste man hävda sin rätt att få röka och då gör man det där man tycker. Att man kanske hade kunnat gå fem meter åt sidan för att inte stå precis utanför utgången vekar inte finnas i tanken hos många.

Detta är väl en sådan där sak som kan ältas i oändlighet. Men det går inte att komma ifrån att många rökare är egoister. Jag har själv varit där men jag är glad att jag lämnat det. Så enkelt är det.

Bitterfittan Nettan  

2011/06/15

Sex nyanser av rött

Låt mig berätta lite om färger.

Färger finns i många olika nyanser. Och om jag bara tar en färg  såhär rätt ut i luften, röd, så ska jag förklara.
Den röda färgen kan börja i en lite skär ton. Denna ton kan kallas grisskär och denna är en relativt ljus ton i den röda nyansen.
Denna grisskära kan sedan gå över i en nyans kallas skavsårsröd. Denna nyans är graden mörkare än grisskär men lite mer åt det röda hållet.
Sedan har vi röd, som vi kan jämföra med tomat om jag ska prata klarspråk. Bara så alla är med. Helt vanlig röd alltså.
Denna röda övergår sedan i stoppljusröd. Och detta säger sig själv att den är ganska röd för att alla ska se att man ska stoppa.
Den sista dokumenterade röda färgen är kräftröd. En mörk, illröd färg som passar på borden runt om i landet någon gång i augusti.
Det finns faktiskt en röd till men den är ovanlig. Det blir om man lägger ihop stoppljusröd och kräftröd. Denna färg, kallad signalkräftröd, är mycket röd.

Nu när jag bara råkade ta just röd färg så kan jag då berätta att vi har varit nere i Grannhålan på stora lekplatsen. Molnigt och lite lätt blåst. Men det molniga har under dagen skingrats så under 3 timmar har solen tittat fram mer och mer men fortfarande med en skön bris. Så skönt att sitta och lapa sol. Då i alla fall.

Årets första misstag. Den obligatoriska grisskära färgen som i början av sommaren brukar pryda min hud hoppar jag över i år tydligen. Vi har alla nyanserna färska i minnet väl? Ni förstår att jag, helt ovetande, har bestämt mig för att gå på den kräftröda färgen med en gång. Mina underarmar pryds av denna väldigt klara färg. Men inte nog med det. Jag har fått den mycket ovanliga nyans av signalkräftröd i min panna. Denna stackars panna som alla andra år haft lite skydd av min lugg. Men eftersom jag nuförtiden har bestämt mig för att låta den växa har jag nu en fin liten klämma som håller undan den. Kanske inte så smart idag kan man tycka. Det spänner och drar rejält i pannan. Kanske lite hetta med.

Vilken tur att jag valde just röd att förklara nyanser om. Det hade jag ingen aning om att det skulle bli såhär.

Sol

065

Det är ändå så många som bryter mot lagen så vi ändrar den???

Jag kan inte riktigt sluta fundera på detta med att göra det lagligt att bryta mot lagen.

Anledningen är, som många säkert har läst om, att i 08-land vill man göra det lagligt för cyklister att cykla mot rött samt att cykla mot enkelriktat.
Att cykla mot rött innebär högersväng när det är säkert. Frågan är bara när man anser det är säkert att svänga höger. För det räcker att köra ner i vår lilla Håla så kan man se cyklister svänga ut på en större väg utan att så mycket som att lyfta blicken för att titta om där kommer någon bil. Och en och en annan bil finns här ändå. Så jag som bilist måste slänga mig ut lite mot mitten för att cyklisten kommer i hög fart och tar ut svängen rejält. Och vi har inte ett enda rödljus i vår lilla Håla. Jag vet faktiskt inte om det skulle bli så mycket säkrare för någon. Ändras lagen så att det skulle vara tillåtet är väl risken att dom blir ännu mer nonchalanta eftersom dom nu helt plötsligt har lagen på sin sida.

Men det är inte så mycket att dom vill ändra på lagen som jag reagerar på utan anledningen. När en politiker går ut och säger att “det är ändå många som redan bryter mot reglerna så det är bättre att göra det under ordnade former”. Då blir jag allt lite fundersam.
Man kan inte gå ut och säga att det är ändå så många som bryter mot reglerna så då är det bäst att ändra. Signalerna i detta uttalande skulle mycket väl kunna tolkas, och tolkas, som att bryt regler så ändra vi lagar. Ska vi plötsligt börja ändra på lagar för att dom bryts. Hela tanken är ganska sjuk.

*Det är väldigt många som kör över 30 km/t på denna sträcka utanför skolan så det är bästa att ändra det till 50.
*Alltså på lördagar har vi väldigt många slagsmål och misshandel här men eftersom det är så många så får vi nog ändra reglerna att det är ok.
*Det är så många kvinnor som säljer sig själva över nätet för att få vardagen att gå ihop. Klart dom ska få göra det, dom har ju barn att tänka på.
*Många dagen-efter-bilister åker fast i kontroller. Men det är nog bäst att ändra på detta så dom får köra vidare.

Jag vet att det inte är samma saker som att cykla mot rött men det är själva tanken jag vill åt. Är det ok att ändra lagar för att många bryter mot dom? Absolut inte enligt mig. Inte enbart med ett sådant uttalande. Sedan kan man ändra på grund av andra anledningar men inte för att det “ändå är så många som bryter mot dom”.  Japp, bara en liten onsdagsfundering för att väcka en onsdagstanke. 

2011/06/14

Ett helt annorlunda besök hos den rälige

Jag är från och med nu en förespråkare för Stesolid. Jäkla vad en liten vit tablett kan göra underverk som jag faktiskt inte trodde på.

Klockan halv 6 ringde mobilen av en påminnelse. Tablett, skrek den ut. Denna tablett har jag varit väldigt nervös över idag. Jag är inte alls så förtjust i att stoppa i mig tabletter bara sådär men jag ansåg att detta var inte bara sådär. Detta var för att kanske klara mig igenom det där besöket hos den rälige som jag inte fixade förra gången.
Så jag gick ut till medicinskåpet och låste ute min lilla burk.003 Med ett diskret ploppande ljud gick locket upp och tabletten låg blottad. Utan att tänka vidare svalde jag den. Efter en stund började jag känna mig lite matt i musklerna men intalade mig att det säkert bara var en placeboeffekt för att jag väntade mig att något skulle hända. Men, nej då. Fler effekter började smyga sig på mig. Mycket härliga sådana för jag mådde riktigt bra i kroppen vilket gjorde att jag kände mig mycket leendes. Men om det berodde på tabletten vet jag inte.

Så lastade kära maken in barnen i bilen och körde mig upp till den rälige. När jag gick där på infarten för att komma till den bruna dörren väntade jag mig att klumpen i magen skulle komma smygandes. Men jag kände inget. Dörren gick upp med ett litet sug och jag var åter inne i det heligast. Lukten och ljuden påminde mig om min totala ångestattack förra gången jag var där. Jag satt mig i soffan och tog tidningen. Inte en enda hjärtklappning. Jag kände efter lite extra men nej då, hjärtat slog lugnt i mitt bröst.

Så stod han där, den rälige. Fortfarande ingen reaktion från verken min mage eller hjärta. Gick in och jag tror minsann att jag log när jag satt mig.
Salva, spruta, borr, tvinn, klet och ett stadigt handslag. Så jag har idag tagit mig igenom en lagning utan minsta ångest. Inga tårar, inga hjärtklappningar och ingen klump i magen. Detta kan jag fortfarande inte riktigt smällt att jag har gjort. Och jag har svårt att fatta att en liten tablett kan göra sådana underverk. Och jag känner mig helt upprymd av vad jag faktiskt har lyckats med. Duktiga jag.

Jag kommer aldrig mer tacka nej till en tablett bara för att jag känner mig dum av anledningen jag tar den.
Så mer Stesolid åt svenska folket. Helt klart.

Muterade flugor?

Jag är helt säker på att flugorna i detta hus under några år har muterat till djungeltelegraferande varelser.

Här är så jäkla mycket äckliga flugor. Och tar man fram flugsmällaren så försvinner dom illa kvickt. Härav min mutantfilosofi. Ta fram en flugsmällare och nuförtiden vet dom vad det är. I generationer tillbaka verkar detta ha blivit inpräntat i deras arvsmassa. Ses en lång sak med en bred platt sak framtill så fly, fly för era liv så ni kan fortsätta att irritera dom stackars tvåbenta varelserna med ert surrande.
Nu får jag avslöja att denna mutation även har spridit sig till kladdiga flugfångar-spiraler som hängs i taket. Sitter där några flugor i dom. Nopp inte en enda har behagat att utforska denna sak närmare. Så telegrafen har nog gått här: “Låt bli hängande saker som ser bruna och ser mysko ut. Dom är farliga. Tänk på att ni måste överleva så att ni kan fortsätta att irritera dom tvåbenta varelserna”.

Japp, jag är helt säker på att dom har muterat och vet vad dessa två saker är.

2011/06/13

Den kända mannen

Den stora silvriga bussen med hans kända namn, skrivit i svara stora bokstäver på sidan, krängde till när föraren lutade sig framåt för att komma åt chokladbiten som låg där. Samtidigt drog han lätt i ratten och bussen följde med ett ryck efter hans kommando. Men föraren rättade snabbt till sig och bussen kom på rätt köl igen. Så framför den stora rutan såg föraren en ändlös dammig väg som slutade någonstans där framme i horisonten. En och en annan mack dundrade dom fort förbi. Han gäspade lätt med piggnade till när han slängde en blick i backspegeln.

Längst bak i bussen på den stora sängen som täckte hela bakre delen av den stora bussen låg mannen med det kända namnet. Under honom låg en kvinna med benen brett isär samtidigt som mannen låg ovanpå. Han var djupt begravd i hennes varma fuktiga väta samtidigt som hon stönade lätt och sakta mötte hans rörelse. Hon låste benen på hans rygg för att låta honom komma djupare och han lutade sig ner mot henne för att kyssa henne. Han viskade ord i hennes öra, ord som någon älskare aldrig hade sagt till henne och detta gjorde henne ännu mer villig. Bussens rytmiska vibrerande förde dom närmare den där punkten som var så nära. Andhämtningar blev till flämtningar. Han reste sig upp på armarna för att kunna se henne i ögonen. Hon såg lusten i ögonen och när dom nådde klimax höll dom fortfarande fast varandras blickar. Blickar som gjorde att den sköna känslan drogs ut eftersom den speglades i den andras ögon.
-Du är så jävla vacker viskade han fram medan hans andetag lugnade sig. Hon log mot honom.

Föraren var inte trött längre utan kände sig upprymd av det han sett. Sakta började bussen fyllas med folk som inte varit med innan. Men bussen körde fortfarande så folket som kom var som spöken som plötsligt materialiserades. Bussen fylldes med tyst viskande innan det utvecklades till fullt prat. Bussen hade för några minuter sedan varit tom, förutom det älskande paret, och nu var det fullt liv.
Kvinnan och den kända mannen fanns inte kvar i bussen längre. En buss som hade förvandlats till en helt vanlig silvrig buss, utan något känt namn skrivit i svart på utsidan.

På en mack stor en kvinna och en man. Dom tittade ut på den dammiga vägen utanför när en silvrig buss dundrade förbi och lämnade kvar ett stråk av damm efter sig. Mannen, som var känd, tog kvinnan i handen och dom öppnade dörren till den lilla macken. Dom gick sakta in och den uttråkade expediten tittade upp. Han kände igen den kända mannen men trodde bara att det var någon som var lik honom. Han nickade till honom och den kända mannen nickade tillbaka innan dom försvann bakom en hylla. Dom öppnade dörren ut till lagret men istället för att komma till ett lager öppnade sig en scen, en liten intim scen. Och framför scenen stor ett litet hav av människor. Han vände sig till kvinnan och kysste henne lätt.
-Du väntar väl på mig frågade han och hon nickade till svar. Så försvann han ut och för några sekunder stod hon kvar, där på gränsen mellan macken och scenen.

Så kände hon havet av människor runt sig och hon stod nu nere på golvet tillsammans med alla andra. På scenen stod en känd man. En man som det kändes som om hon varit mycket nära en gång i en annan värld. Känslan av detta ville inte släppa, att hon kände honom och att han var hennes. Men från en liten dörr på scenen kom en kvinna ut. Hon gick över scenen för att slutligen omfamna den kända mannen. Kvinnan på scenen hade lika gärna kunnat vara kvinnan i havet av människor. Och tittade man riktigt noga kunde man se den trötta expediten bakom disken innan den lilla dörren stängdes. Minnet på kvinnan i havet av människor suddades sakta ut tills hon nu bara var en av många som kommit för att lyssna på den underbara kända mannen.

2011/06/12

Rasta fingrarna

Så har jag åter igen hamnat i en sådan där tråkigt svacka, om man nu kan kalla en dags frånvaro för en svacka. Det kliar i fingrarna att skriva men jag kommer inte på något vettigt alls att printa ner. Jag tänker och tänker och inga bra idéer ploppar upp. Sitter och kollar runt lite i tidningarna för att kanske hamna på någon intressant debatt som får igång mig men inte ens detta fungerar idag. Sex, orättvisor och sådana andra ämnen tänder mig inte heller Så nu är det väl mest för att få rasta fingrarna lite gran. Det är riktigt jobbigt att vilja skriva men inte komma på vad.

Min icke temperamentsfulla dotter, den stora, har idag blivit så arg att hon spräckte sin cykelhjälm. Enbart genom att drämma den i golvet. Hon ville sedan ut och cykla men se det gick inte så min nu ännu argare dotter tyckte att jag skulle köpa ny med en gång. Jag talade då om för henne att det kunde jag inte alls göra för vi skulle inte ner till stan utan hon fick snällt vara utan att cykla nu ett tag. Kände faktiskt att jag måste visa att det inte är ok att ta sönder saker för att få nya med en gång. Så det kommer dröja någon vecka innan en ny hjälm inhandlas samt att hon inte kommer att få veckopeng på två veckor heller.
Och nu sitter jag och har dåligt samvete för att kanske varit för hård. För det känns nästan så. Fasen vad det är svårt att vara förälder ibland.

2011/06/10

Det var en gång…

En gång för länge sedan när människor var lite mer, hmm vad ska jag säga, pastelliga kanske och håren hade antagit höjden och risigheten av ett välbyggt skatbo och axlar var så breda att det var sidleds genom dörrar som gällde. Då var denna idag vuxna, kloka kvinna bara en liten flicksnärta.

Låt mig berätta om hur denna flickas föräldrar ordnade nudelkvällar tillsammans med andra par. En helt ny grej i ett årtionde som kantades av nya, häftiga grejer. Men denna lilla maträtt, eller vad man nu ska kalla den, var en väldigt stor grej hos mina föräldrars vänkrets. Så det bullades upp med diverse smaker så det var bara att välja. Men det vara bara köpt en var för dom var dyra då, kostade nog som dom gör idag ungefär 5 kronor styck skulle jag tro. Sedan fick man en djup tallrik med en hård, nudlig sak på och kokande vatten hälldes direkt på. Så var det bara till att sitta och försöka mjuka upp denna “delikates”, förutsatt att man hade lyckats få en smak man gillade, med en gaffel. Dom blev aldrig riktigt mjuka men vad visste jag hur dom skulle vara. Så kryddade man, jag var lite känslig för krydda så det var bara en halv påse som gällde, och slevade sedan i sig med en gaffel. För spadet åt man ju inte. Kvällen avslutades sedan med att videoapparaten sattes på. Den där klumpiga, stora saken som öppnades ovanpå. Fast vi hade aldrig någon video så det var kanske därför vi tyckte det var så spännande. När videon var slut sov man alltid på soffan och blev väckt av att taxin stor och väntade. Så åkte man hem och kröp ner i sin säng i rummet som var otroligt rosa med stora fjärilar på hela tapeten.

005

Nudelkväll, så otroligt nördigt det låter. Att vi idag ser nudlar som en liten reserv när orken eller fantasin tryter till lunchen mot att samlas för att faktiskt äta nudlar. Det händer en hel del med våra matvanor och mycket kommer tillbaka men jag tvivlar starkt på att vi kommer att återgå till just nudelkvällar. Eller vi kanske ska rösta för dessa igen?

Ps. Det tog långt in i mitt vuxna liv innan jag förstod att nudlar ska kokas. Kanske inte så konstigt.

Manlig strippa V. Kvinnlig strippa

Tjejkväll kan man ibland se på olika ställen. Tjejkväll som i att tjejer går in billigare eller att det gynnar tjejer på olika vis.

I en reklam på radion pratade dom om tjejdag på en affär, en helt vanlig affär.

“Kom till EKO och det finns en massa erbjudande för dig som tjej. Vi kommer även ha en modevisning där du kan se kalsongmodet”

Visst låter det trevligt? Men, och det är ett stort men, jag undrar hur reaktionerna skulle bli om det hade varit en reklam riktad till killar.

För det första hade det troligtvis blivit mutter från tjejerna varför det bara finns erbjudande till killar. Och så hade hela jämnställdhetsdiskussionen blommat upp.

För det andra skulle jag verkligen vilja se hur en modevisning med tjejer i underkläder för killar hade mottagits. Detta är kan jag se framför mig. Hur en hord av feminister går i taket över dom sexfixerade männen som sitter och suktar över dom stackars kvinnornas kroppar. Hur denna hord av feminister i princip skulle anklaga männen för att dra fram sina slanar och dra av sig lite där framför kvinnorna. Så min fråga är var skillnaden ligger i att ett gäng småkåta, sexsuktande kvinnor står och suktar efter manliga modellers kroppar. Jag har svårt att se skillnaden i alla fall. En kåt, glansig blick är samma oavsett om den kommer från en man som tittar på en kvinna som om det skulle vara en kvinna som tittar på en man. Men varför är det då ok för oss kvinnor att bete oss som en hord fjortisar som längtar efter sin första kyss. Ska det vara en del av jämställdheten att det är ok att 7-8 män i inoljade, muskulösa kroppar strippar för en publik bestående av 100-tals skrikande kvinnor? Är det för att kvinnor varit objektifierade så länge så nu är det ok att göra likadant med männen fast vi tycker det är fel med kvinnorna? Eller det är så jäkla enkelt som att kvinnor ska var väsen som är hjälplösa och med hjälp av sina kroppar ska locka till sig dom helt hjärnlösa männen som bara tänker med det lilla huvudet? Ni vet den där synen där män inte har någon egen vilja utan bara styrs av sina lustar, den där förnedrade synen som många verkar ha. Klä dig utmanande och du får skylla dig själv eftersom män inte kan kontrollera sig utan enbart lyssnar på den ryckande baguetten som finns mellan benen. Den där sjuka synen av hur män och kvinnor är.

Men helt ärligt så förstår jag inte riktigt varför det är så. Inte för att jag klagar på att det finns tjejkvällar eftersom det gynnar mig men jag förstår inte varför det ska behövas. Och jag trodde faktiskt att det hade blivit förbjudet att skilja på till exempel priser beroende på kön. För visst kom det en sådan lag eller liknande för något år sedan? Eller den slog kanske aldrig igenom. Hur som helst så skulle jag vilja se reaktionerna om dom på radio gått ut med samma reklam fast riktad till killar. Gnuggar mina händer lite Blinkar.  

2011/06/09

JAG ÄR INNE

Jag har varit på intervjun till skolan nu. Och det gick väl sådär.

Skojar faktiskt bara. Det gick bra. Det gick så bra att hade jag inte haft mina öron hade leendet slutat i nacken.

-Du har en mycket bra profil och det är inte många som har den insikten av vad distrubitionslogistik handlar om som du har. I midsommarveckan kommer antagningsbeslutet och du ska bara svara ja eller nej.

Jag är alltså inne på skolan. Helt jäkla otroligt. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Det är inte ofta jag känner mig helt stum men jag är så glad så jag skulle kunna dansa rundor här. Det kommer att bli av Ler. Jag återkommer när jag lugnat mig.

2011/06/08

Hur var det när jag föddes?

Det kan bli lite panikartat ibland när Molly drar igång sina funderingar. I alla fall för mamman.

-Mamma, hur var det när jag föddes frågade hon mig när hon satt uppkurad mot mig i soffan.

Åh, shit tänkte mamman med en gång. Nu är det dags för det där jag gärna pratar om men inte med barnen kanske. Väntade bara på frågan om hur barn blir till. Ska jag dra den lång eller korta tänkte jag under en ögonblick sekund. Den där versionen där pappan stoppar snoppen i mamman och få lite följdfrågor. Men jag kan ju vara lite ful och dra den verkliga versionen där barn blir till i en petriskål på sjukhuset. Nja, blir kanske lite fel i verkligheten för henne då. Kommer själv ihåg när jag och en kompis lekte med Barbie och naturligtvis att dom skulle få barn. Min kompis chockade mig totalt när hon talade om att man måste knulla för att få barn. Knulla sa jag och såg frågande ut. Och så berättade hon och jag håll på att ramla av sängen. Herregud, så  kunde man inte göra och så var det ju inte alls. Man slutade med p-piller så blev man med barn, vem har sagt något om det där andra. INGEN. Kan väl säga att vi blev ovänner den där dagen eftersom båda visste att dom hade rätt eftersom deras föräldrar hade talat om det. Nu vet vi vilkens föräldrar som hade talat mest i klarspråk.

-Vi åkte in på sjukhuset också födde jag dig svarade jag och hoppades inte på någon följdfråga.
-Men hur gjorde dom när dom plockade ut mig från din mage?
Jaha där kom det ändå tänkte mamman samtidigt som hon såg kära maken sitta vid sidan om och le stort. Hon riktigt hörde hans tankar hur hon nu skulle klara detta samtidigt som en lättnande sten föll från hans bröst eftersom det nu var mamman som fått frågan.

-Dom plockade inte ut dig gumman utan du kom genom, mamman gjorde en liten paus för att hitta rätt ord, snippan sa hon. Och med dom orden sagda hörde mamman hur konstigt det lät även om det var sanna ord. Och samtidigt bröt Molly ihop i ett hysteriskt fnitter.
-Men mamma då. Det kan man ju inte svarade hon.
-Jo så är det svarade mamman och ville verkligen inte ta denna plötsliga diskussion längre.
-Det tänkte jag aldrig göra sa hon och där slutade samtalet.

Så frågan om hur barn blir till kom inte. Men mamman har i alla fall börjat tänka på hur man talar om det för den kommer att komma. Och det är nog snart.

2011/06/07

Annalkande oväder

Med ett dån, som påminner om ett framrusande tåg, öppnade himlen sig och släppte ut ett hav av stora, stora regndroppar. Dom smattrade hårt mot taket och det var bara åskknallen som saknades. Men just då kom där ingen utan det var enbart regnet som gjorde världen utanför mörk. Från asfalten ångade regnet sakta bort och det ljusa skimret som det skapade dallrade lätt i den sol som orkade sig igenom molnen.

Regnet hade inte lättat upp luften något utan det var fortfarande trångt och tungt att andas i den stillastående luften. Fuktigheten var hög så det var inte enbart marken som var blöt av regnet utan även människorna hade ett svagt skimmer av fukt på sig, Fukt som sakta sipprade upp inifrån. Fukt som gjorde att törsten gjorde sig påmind.

Flugorna anade säkert det annalkande ovädret eftersom dom surrade lågt. Mängden av flugor skulle kunna få vem som helst att tro att ett lik låg begravt någonstans i närheten. Men dom, liksom människorna, kände bara av den tryckande luften.

Till slut hördes åskans muller borta i fjärran. Först svagt sedan tydligare och tydligare. Sedan hände inget mer. Istället för ett annalkande oväder började molnen sakta att skingras och solen bröt åter igen igenom och torkade dom sista blöta fläckarna på asfalten utanför. Luften kändes fortfarande tjock som sirap ute och människor som faktiskt kände en rädsla för den mullrade guden önskade ändå att han skulle få ett utbrott. Allt för att det åter igen skulle kännas behagligt att finnas.

2011/06/06

Lite bröllopsbilder

Jag har suttit med bröllopsbilder till och från hela dagen idag. Har försökt att kolla över dom och har valt ut ca 40 stycken som jag har försökt att fixa till lite. Och jag är riktigt nöjd med resultatet. Och bara för att visa hur nöjd jag är kommer här några stycken av mina favoriter.

107 - Kopia092

117 - Kopia

130 - Kopia
197226

260

309

323 - Kopia

353356

364

495 - Kopia

Nu finns det massor andra att välja på för dom eftersom jag bara valt ut lite av mina favoriter. Så saknar ni vanliga porträttbilder så finns även det. Men jag älskar verkligen bilder när man får lite annorlunda vinklar och när detaljer kommer fram. Jag har använt både svartvitt och sepia-toner för att vissa helt enkelt var finare i sepia även om det inte var många. Så det var kanske därför jag valde ut just denna lilla skara av foto. Ska väl bara fixa över dom så jag kan traska bort med dom också. Men det blir inte ikväll för det känns ändå som om jag vill gå över dom en gång till så dom är ok. Kanske imorgon.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails