2010/03/31

Da family

Det har verkligen varit fullt hus idag.
2 systrar, 5 barn, 1 mamma, 1 pappa, 1 hund, 2 katter och även jag har varit med. Och sedan kom då även 1 make hem också.
Här har varit storkok eller vad man nu ska kalla det. 10 liters grytan för att kunna koka potatis, dock inte full vill jag påpeka.
Det har gått åtskilliga liter kaffe och en och en annan kaka.
Men det gör inget för det är sådana här dagar som är så härliga när man bara kan umgås utan några konstigheter. Sitta i soffan och bara prata.

001 002

Mamma och pappa sitter i ett varsitt hörn i soffan och ser nästan lite rädda ut för varandra ;-).

010 012

Och mamma kom som vanligt med härliga påskägg till kidsen.
Har varit en helt underbar dag med min kära familj.

Och min kväll avslutade jag, förutom att jag troligtvis kommer att spendera lite tid framför tv:n sedan, med en andra utbildning på Röda Korset o hjärt- lungräddning.
Vi har tittat lite på prioritering på skadade på en olycksplats och vi har även agerat skadade och hjälpare samt att det då varit en tredje grupp som observerat vad som hänt och om allt gick rätt till. Det har varit mycket lärorikt och jag rekommenderar alla att gå en kurs. Ser fram emot kursen till hösten om barnolycksfall. Jag tittade på mitt kusintyg om det och det var enda sedan –06 så jag behöver verkligen en uppfräschning i dom kunskaperna. Kan bara hoppas att jag kan gå också på grund av mina jobbekvällar men det blir en senare fråga.

En bra dag har det varit i alla fall.

2010/03/30

Het, rödhårig Paul Scholes

Tycker jag sitter här mest för att jag ska sitta här nu. Blir inte färdig till att göra något annat heller.
Jessica och Aleksander kom igår så det är härligt att umgås lite.
Och jag har semester resten av veckan nu så jag verkligen ska hinna umgås med dom så mycket som möjligt.
Men ändå sitter jag här.
Men det är klart. Jessica och vännen sitter och tittar på champions league och båda är väldigt inne i tv:n och båda hejar på Manchester United.
Visst det kan jag med göra men det är väl mest att det finns några sexiga rävar som Paul Scolls med. Ja, jag tycker han är sexig av någon anledning. Rödhårig och het med ett jäkla temperament ;-).
Men det är jäkligt sexigt med rödhåriga män. Jag vet inte varför jag tycker just rödhåriga är mer sexiga men sådan är jag. Nettan med sina konstiga fetischer. Fast detta kan nog inte kallas fetisch kanske. Och för den delen har jag nog inga andra fetischer heller. Eller ;-).

007
En liten blomma som jag fick av Katrin i lördags. Det var tur hon sa att dom kunde sättas ut efter att dom blommat över för annars hade dom nog åkt i soporna. Jag och mitt blomintresse ;-). Jag vill ha intresset men intresset vill inte ha mig. Tyvärr.

Imorgon kommer både mamma och pappa. Kommer att var fullt hus här och jag kommer väl vara helt slut. Men, men vad gör man inte för att få umgås med sina nära och kära.

2010/03/29

Beroende av mitt vita pulver ;-)

I helgen fick jag äntligen mitt så behövliga pulver levererat.
Burken har blivit och mer barskrapad.
Vännen har lyckats sluta med det men jag kan inte och jag vill inte heller för den delen.

004 4oo gram vitt pulver är inte det vita pulvret som man först tänker på.
Ah, nej vad tror ni om mig egentligen ;-).

006 Jag pratar naturligtvis om mitt korallpulver Cormin.
Jag har blivit helt beroende av det. Jag tycker jag mår bättre även om vännen tycker jag är mer förkyld. Men det behöver inte vara det bara. Men jag mår bättre inombords. Magen mår jättebra bland annat.

Jag har aldrig varit mycket för att ta vitaminer och sådant innan. Har känts dyrt och konstgjort. Men här är en helt ren produkt som kan tillföra mig lite extra av vitaminer och mineraler. 
Och man kan använda den till mycket.

*Vid magsjuka kan man ta lite extra så kan man stabilisera magen om man hinner ta det innan det bryter ut helt.
*Har man ett sår kan man stryka lite över och så slutar det blöda.
*Har man druckit lite för mycket kan man ta en rejäl dos innan man lägger sig så dämpar det baksmällan. Har fungerat alla gånger på mig utom i lördags kan jag säga. 
*Har man ont i halsen kan man gurgla i lite korallvatten så lindrar det.

Jag låter nästan som en häxdoktor men det stämmer faktiskt.
Så nu kan jag känna mig lugn i 3 månader innan jag behöver beställa mer.
Skönt :-).

2010/03/28

Sexparty, dildoparty eller vad det nu heter

Känsliga läsare varnas för det kommer bilder på “leksaker”.

Igår var det äntligen dags för sexpartyt eller vad man nu säger att det är. Sexparty låter lite som en stor orgie bara. Dildoparty stämmer ju inte heller riktigt eftersom det även fanns kläder. Men skit samma vad det heter för vi hade så jäkla roligt.

006 007

Vi lättade upp stämningen med lite mat.
Jag hade gjort kycklinggratängen med chips som jag testade för ett tag sedan. Jag hade verifierat den lite och igår var den ännu godare. Och som tur var blev den uppskattade även från mina gäster.

Så fort min säljare kom blev stämningen ännu fnittrigare.

009 010

Åh, herregud vad saker det finns.
Där finns nog något för alla smaker.

021

Deras smartballs hade lite annan utformning. Men det var lösa kulor i ett silikonfodral som man var tvungen att ta ut för att rengöra. Söta men verkar verkligen opraktiskt. Då är nog mina bättre även om dom inte är så fina som dessa.

020 023

Sen har vi då denna som man kan sätta på kylskåpet. Men risken är nog stor att man har ett skinande golv precis framför eftersom det kommer vara mycket välstädat.
Vi kom in på alla tramsiga annonser i t.ex. Haléns där det står en tjej med en massageapparat i ansiktet. Blir inte riktigt klok på varför dom ska ha den mot kinden.
Men Cindie var inte sen med att posera och visa. Att hon sedan valde en som inte vibrerar och kändes lite naturtrogen är säkert bara en slump ;-).

033

Och här är Zingo med sin namnbytare. Enligt Cindie heter han ju Tuben på grund av sin nos. Katrin hade inte träffat honom innan så hon hade väntat sig en korvstinn tax eller något liknande.

Ja som sagt hade vi så jäkla roligt.
Jag och Pia fortsatte hem till dom senare när alla gått hem. Och vi sjöng Singstar. Och jag måste säga att jag är riktigt duktig på det. Piskade skiten ur alla ;-). Tror jag förlorade 2 gånger på hela natten.  För natt var det för vi var inte hemma fören vid 4. Och sedan hade vi missat att vrida fram klockorna också så när det ringde på dörren vid 9, 10 om man hade fixat klockorna, kändes det inte så bra. Har väl i princip legat hela dagen och bara tyckt synd om mig själv och tänkt “aldrig mer alkohol”. Synd man inte minns det till nästa gång man tar sig en drink.
Nu ska jag nog återgå till soffan en stund till. Kanske komma ur morgonrocken också men det är snart inte lönt. Återkommer med det ;-). 

2010/03/26

Är våren här för att stanna?

Igår var jag förundrad över 13,5 grader ute.
Men idag snackar vi temperaturer

001 17,5 grader, sol och fåglar som kvittrar. Det är så otroligt skönt och jag känner mig pigg.

002 Tvätt som hänger ute och jag bara längtar till att jag ska ta in den och byta handdukar.
004 006

Fick ett ryck och har vårstädat altanen. Sopat av och torkat bordet och stolarna. Så här sitter jag nu. Ute och skriver och bara njuter av detta väder.
Är våren här för att stanna?
Ja, jag hoppas verkligen det.

2010/03/25

13,5 grader och strålande sol

Det är helt underbart väder ute idag.

064

Temperaturen visade på härliga 13,5 grader och solen har strålat.
På med kläder till tjejerna och ut.

007 008

Molly ville prova cykla så det hade vi bestämt. Och då skulle ju naturligtvis Lilly också.
Så kommer vi ut i garaget och cykeln står inte att finna. Antagligen står den längst in under den stora hyllan. Kan väl säga att det inte blev allt för glada heja rop över detta ;-).

012 037

Men det la sig fort och vi har varit hela eftermiddagen på lekplatsen istället. 

027 029

Och kan man göra snöänglar och lövänglar kan man säkert gör sandänglar också.
Jodå, alldeles perfekt.

Och nu gräddas här våfflor. Jag hänger på jag med. Tycker alla i alla bloggar gräddar våfflor idag. Det ska bli riktigt gott.

Sen har jag lite jobb framför mig innan jag är ledig fredag, lördag och söndag. Härligt. Hoppas på kanonväder.

Jag suger verkligen på detta del 2

Jag blir så trött på att jag ska vara så jäkla dålig på datorer.
Vännen gjorde en uppdatering av något slag igår. Skulle väl kunna bli bra om jag bara hade vetat vad jag hittar allt och hur jag stänger allt jag hittar och inte vill ha.

För just i skrivande stund har jag fortfarande inte hittat min e-post.
Jag klickade på en ikon på skrivbordet och nu har det poppat upp en list med massa ikoner som lagt sig över mitt adressfält om jag är ute på nätet annars ligger det över verktygsfältet. Varje gång jag kommer i närheten av någon av ikonerna ploppar dom utåt. Jag är skitsur över att jag inte vet hur jag för bort det. Jag trodde kanske inte det skulle komma upp grejer som lägger sig i vägen när jag klickar på ikoner på skrivbordet.

Och inte nog med det så klickade jag ändå vidare på en annan ikon. Ja, ja jag är blond under mitt mörka;-).
Då kommer det upp en dansande flodhäst eller liknande som dansar runder över hela skärmen. Spelade ingen roll om jag gick ut på nätet för den följde med. Men den lyckades jag få bort i alla fall.

Hade jag vetat hur man kopierar och visar skrivbord och ramper och andra saker hade jag gjort det för att få lite suport från någon. Men inte ens det vet jag.
Har sett hos andra hur dom kan lägga ut staplar och andra saker som legat på andra sidor. Men här går det inte. Jo det går ju säkert
 om jag bara vetat hur. Fattar inte att jag klarat mig i bloggvärlden så länge som jag gjort.

Nu ska jag försöka komma åt rättstavningsknappen som ligger under den förbannade upppoppade listen. Ser lite mörkt ut faktiskt. Det är tur att publiseraknappen ligger vid sidan.

Årets påskgrill inbokad

Jaha då var snart påsken här igen.
Men jag tvivlar på att det kommer att bli en lika härlig påsk som det var förra året. För vädret var helt underbart då. Jag hittade dom första vitsipporna under påsken men i år ska jag vara glad om krokusarna och påskliljorna har kommit upp riktigt.

Men syster yster med son kommer på måndag eller tisdag och jag längtar så att få träffa dom. Får väl se vad vi ska hitta på. Jag har tagit semester torsdag och fredag så jag jobbar bara måndag och tisdag.  

April-09 072 April-09 082

Grilla tillhör påsken. Det är en tradition vi har haft i många år. Oavsett väder så har vi en grillkväll.
Förra året kunde vi sitta ute på altanen i bara tröja. Solen värmde helt otroligt. Så till långfredagen beställer jag sol för då ska vi ha årets grillkväll. Mys, mys, mys.

April-09 131 April-09 139

Får väl köpa upp en massa ägg också så kidsen kan måla. Var väldigt uppskattat förra året.

April-09 154

Och skattjakten efter kaninerna i trädgården var också väldigt uppskattat.
Jag ser verkligen fram emot denna påsk. Som vanligt får jag kanske säga för det gör jag alltid när jag vet att syster kommer ner.

2010/03/24

Hjärt- lungräddning

Åh vad jag gillar journalister. Speciellt sportjournalister måste vara dom klipskaste ;-). Har tv:n på i bakgrunden för vännen har tittat på hockey. Då frågar toppjournalisten tränaren:

-Varför vann ni?

Vet man inte det som journalist så ska man kanske tänka över sitt yrke.
Det vet väll alla att man vinner för att man har gjort flest mål :-).

Nu var det faktiskt inte journalistik jag skulle gå in på. Inte vad jag hade tänkt när jag satt mig för att skriva.
Nej jag har varit iväg på hjärt- lungräddning. En utbildning som Röda korset bjuder på. Och jag kan tycka att alla kan behöva gå en sådan utbildning även om man har gått tidigare. Man behöver uppfräschning hela tiden.
För jag kan lugnt säga att det är inte alls samma att komprimera på dockan som det är att göra det på en människa.

När jag fick utöva mina ringrostiga kunskaper i höstas är jag glad över att 112-personalen i telefonen kunde vägleda mig. Jag blev helt paralyserad över vad jag skulle göra men när jag väl fick vägledning från dom kunde man. Och det är riktigt otäckt att behöva komprimera på en människa. Dels för att det just är en människa som faktiskt ligger där. Den var jag rädd för att göra mer skada men det gör man tydligen inte. När jag började så knakade det i hela bröstkorgen och återigen hade jag inte haft honom i telefonen hade jag nog lättat på trycket. Det ska tydligen knaka. Inandningarna var också mycket svårare på riktigt. Det var svårt att se om bröstkorgen lyfte sig och att man fått inandning rätt.
Tyvärr gick det inte bra för denna person även om vi gjorde vad vi kunnat. Och det var riktigt jobbigt.
Jag hoppas verkligen inte att jag ska behöva göra det igen. Men behöver jag så har jag lite färskare kunskaper nu så jag hoppas att jag inte blir så paralyserad heller.

1. Livstecken
• Om personen inte reagerar på tilltal, se till att luftvägarna är fria och böj huvudet bakåt med en hand på pannan och två fingrar under hakan.
• Kontrollera andningen genom att känna och lyssna efter andningsljud samtidigt som du ser efter om bröstkorgen rör sig.
2. Larma 112
• Om personen andas, placera honom/henne i stabilt sidoläge. Larma 112.
• Om personen inte andas, larma 112. Inled sedan omedelbart hjärtkompressioner, varje sekund är dyrbar!
3. Gör hjärtkompressioner
• Se till att personen ligger plant på rygg.
• Placera båda händerna, den ena ovanpå den andra, mitt på bröstkorgen där revbensbågarna möts.
• Tryck ner bröstbenet med raka armar cirka 4-5 centimeter, tag den egna kroppstyngden till hjälp. Du bör hålla ett högt och jämnt tempo med närmare två kompressioner per sekund.
• Släpp upp bröstkorgen mellan varje tryck.
• Varva 30 kompressioner med 2 inblåsningar.
4. Inblåsningar
• Se till att personen har fria luftvägar.
• Böj huvudet bakåt med hjälp av en hand på pannan och två fingrar under hakan.
• Kläm ihop näsborrarna.
• Behåll greppet om näsborrarna. Andas in och placera din mun över den medvetslösa personens mun.
• Blås in luft tills det syns att bröstkorgen höjer sig. Gör alltid 2 inblåsningar efter varandra.
• Varva 2 inblåsningar med 30 kompressioner.
• Håll på tills du blir personen visar livstecken, du blir avlöst eller du inte orkar mer.

2010/03/23

Ändrade framtidsplaner

Här sitter en lättad mamma.
En mamma som inte tror på monarki vars dotter hade planer på att bli prinsessa. Hon hade allt uträknat. Hon skulle bli prinsessa och vad jag än kom med för förslag ratades det bestämt.

001Hon hade i och för sig blivit världens vackraste prinsessa♥

Men så idag när vi körde upp till gympan kläckte hon sina nya framtidsplaner.

008 009
-Mamma, jag ska bli rockstjärna när jag blir stor. Jag och Elin ska sjunga sa hon glatt.
Ja hon har ju rockstuket också :-).
Får väl se hur länge dessa framtidsplanerna lever.

2010/03/22

“Vikt-tanten”

Då har jag äntligen varit hos min vikt-tant.
Hela besöket tog ungefär 5 minuter. Jag hittade ingen som kunde ta tjejerna så dom följde med. Molly hade Prinsesstidningen och Lilly hade Nalle Puhtidningen med sig. Sen kröp dom upp i samma stol. Med tidningarna liggandes orörda i knät för att studera vad mamma och tanten sa och gjorde. Dom sa inte ett ord utan följde mig hela tiden med blicken. Både var nog lite förundrade över att det var jag som skulle ställa mig på vågen och dom slapp.

Tyvärr har inte min våg och hennes våg varit synkade. Och allt har varit på fel håll. Men visst jag är nöjd.
Enligt hennes våg har jag tappa –4,8 kg och det är ju faktiskt bra det också. Hon var jättenöjd i alla fall.
Så det är bara att fortsätta i samma still och kanske lägga i en överväxel också. Denna gången har jag fått ny tid med en gång. Så i slutet på april är nästa dom. Och då vill jag absolut visa på nya –4 kg. Så peppa mig allt ni är värda nu :-).

006 Vi kom hem. Lilly kröp upp i soffan och 1 minut senare sussade hon så sött tillsammans med Signe.

008 
Signe vaknade av blixten och blängde ordentligt på mig.
Jag är trött, låt mig sova.
Allt i bästa kattstil ;-).

Photoholic

Jag har den senaste tiden varit helt besatt i att fota. Alla möjliga teman och saker. Det är leksaker, natur, mat, skräp, ja i princip vad som helst.
Tycker om att ta närbilder och makrobilder. Och var jag än går så ser jag foto.
Tar jag på det viset blir det fint. Jag vill spegla precis den delen av blomman och så vidare.
Jag känner mig helt uppslukad av detta och jag tycker det är så roligt när jag får respons för mina bilder när jag gör fotoutmaningarna inne hos Foto Nettan.
Jag skulle verkligen vilja ha en riktig kamera som man kan ställa in skärpan. Där man kan få så härliga närbilder och makrobilder. Men det får jag nog drömma om lite till innan det kan bli verklighet om det nu kan det.

002 Frukosten i morse är ett typiskt exempel på när jag ser bilder.
Gurkan låg bara där och på ytan hade små vattendroppar börjat att bildats. Och jag såg hur bilden skulle bli men som vanligt blev det inte som jag tänkt. Ville spegla dom små, glänsande dropparna. Lyckades inte riktigt med det.

Har ni något sådant intresse som ni nästan blivit besatta av? 

2010/03/21

Ge f*n i att blinka på mig

Man ligger och kör på en mörk landsväg.
Hastigheten hålls ganska bra. Så tittar man i backspegeln och ser en bil närma sig. Inget konstigt med det.
Så nästa gång man slänger en blick i spegeln ser man att bilen är på väg att göra en omkörning.
Och vad händer då många gånger?
F*nskapet blinkar med helljusen.
Tack så mycket. Nu har man prickar framför ögonen och ser nästan ingenting.

Att inte folk har så mycket vett och inser detta går över mitt förstånd. Fattar inte dessa faran i att bli bländad på det viset. Hur trafikfarlig jag blir för att jag inte ser något efteråt.

Jag ser dig mycket väl när du kommer i kapp mig på en mörk väg och jag ser dig mycket väl när du använder din blinkers. Och jag förstår denna gest med blinkers, att du är på väg om.

Lär er trafikvett och ge f*n i att bländas på detta helt onödiga vis.

2010/03/20

Varför älskar jag katastroffilmer?

Har precis varit nere och handlat lite. Och när jag gick där och strosade och plockade lite här och lite där slog det mig plötsligt.

001 Kan det vara så jäkligt att det är Scan som kallhuggit vår bokbacke?
Allt för den goda smakens skull. Konspirationsteorin tätnar ;-).

Jag måste nog slå ett slag för att åka ner och handla en lördagsförmiddag. Var ganska lugnt på Maxi. Och idag blev det faktiskt bara Maxi också. Orkade inte flacka runder. Jag börjar jobba 2 så jag kände bara för att ta en liten snabbis. Blir desto längre och mer nästa vecka :-).

Vi såg 2012 igår. En sådan katastroffilm som frun i huset får ont i magen av ;-). Och ont i magen fick jag minsann idag när jag precis hade kommit in på Maxi. Stod och tittade på lite böcker när plötsligt alla lamporna började blinka. Dom blinkade några gånger för att sedan slockna helt. Som tur var tändes dom med en gång igen. Men där stor jag och bara väntade på att marken skulle öppna sig under mig. Att Maxi skulle bli slukat i ett stort avgrundshål ;-). Jag fattar inte varför jag älskar dessa katastroffilmer när jag egentligen inte gillar ämnet alls. Armageddon är också en sådan film. Älskar filmen men får ont i magen av tanken på att det faktiskt kan ligga en globalkiller där ute och bara vänta på att få en träff med jorden. Jag är tramsig, jag vet, men det är jag ;-).

2010/03/19

-Där finns gräs

Körde upp en runda till Inga igår. Är riktigt längesedan vi var uppe hos henne och tjejerna blev lyriska när jag frågade om dom vill att vi skulle köra upp. Hade inte tänkt mig något annat heller ;-).
Så Molly fick ringa och fråga om hon var hemma och det var hon.

021 Mycket fika och mycket mys blev det.
Härligt.

011

När vi kom hem sprang Molly bak för att se om snögubben var kvar. Hon hann bara runt hörnan innan hon stannade.
-Det finns gräs. Mamma där är gräs.
Riktigt upphetsad över detta glömde hon kolla snögubben.
Tror kanske det är fler än vi som längtar efter att snön ska försvinna.
Idag regnar det lite lätt. Men det är nog bara idag som jag uppskattar regn. Nu kräver jag inte så mycket men sol vill jag ha ;-).

2010/03/18

Som vi såg ut på 90-talet

Känsliga läsare varnas ;-).

Min kära broder har hittat en massa gamla kort som han har skannat in och råkat lägga ut på facebook. Det är vad jag vill tro i alla fall ;-).
Och nu har jag valt att chocka världen genom att råka lägga ut dom här.
Håll i er och glöm inte stretcha magmusklerna efteråt för det är risk för hård träningsvärk efter färdigläst inlägg.

24689_372188943934_692078934_3587529_7170215_n Från vänster: jag, Josse, Camilla och Jessica.
Jag vet inte riktigt när detta är men jag tror 90-91.
Lägg märke till mitt supersprayade hår, Josse och Jessicas superstora, runda glasögon. Ja, Camillas superfluffade brudklänning går inte av för hackor heller. Men bäst på hela bilden är nog Jessicas byxor. Slutar en bit under brösten och hade hon kunnat hade hon säkert dragit skärpet något hål till.

002 005 073

Och här är lite fräschare bilder på oss, jag, Josse och Jessica. Tyvärr har jag inget på Camilla.
Lite skillnad är det ;-).

24689_372188928934_692078934_3587527_6743168_n

 Detta måste vara 92 om man tittar på storleken på Johan som sitter i stolen.
Jag ska säga att jag har alltid sett mig som tjock och har även varit mobbad för det. Men tittar man på detta och även förra kortet var jag inte tjock. Det är synd att man inte såg med dessa ögon då.
Visst ser jag tuff ut ;-).


24689_370671133934_692078934_3585139_4206717_n

Räknar jag rätt måste detta vara 97 när Jessica tog studenten.
Och jag har på mig en mossgrön stickad kjol och en ljusgul skjorta. Detta hade jag som finkläder ganska länge. Åh, fy vad hemskt. Skjorta hade jag nästan alltid på mig. När jag övergav jeansskjortorna övergick jag till några hemska beiga saker. Jag hoppas verkligen jag har lite bättre smak nu. Men nu har jag i alla fall lite olika färger i min garderob.

Kom ihåg vad jag sa. Glöm nu inte att stretch magmusklerna för jag vill inte försöra någons helg på grund av mör mage.

En svängom på bordet någon?

Jag känner mig riktigt glad idag.
En svängom på bordet är nog inte omöjligt skulle jag tro ;-).

Idag är det 6 veckor sedan jag började jobba med min vikt igen.
Jag gick ut starkt men vecka 3 tror jag det var gick inget bra alls. Mycket slarv med maten. Jag tror att det var för att jag kände mig nog lite övergiven av min vikt-tant. Gick och väntade på tid men fick ingen och så tyckte jag nog lite synd om mig själv. Men efter lite ältande om denna saken med mina Fab 3 kom jag igen. Och lagom till det åkte jag på en förkylning. Men det var bara träningen som åkte på stryk där. Som tur var hade det börjat töa ute så det blev ändå någon liten promenad.
Och sedan har det rullat på. Och jag har varit duktig och känner mig nöjd.
Kombinerar träning med crosstrainer, vibra mover, hantlar, situps, wii och promenader. Känns riktigt bra att det har blivit lite variation. Lite på lokalen, lite hemma och lite ute. Tror jag kan vara ett vinnande koncept.

Så idag har jag vägt mig. Och jag tror ni redan nu kan ana med tanke på min första mening.
Sammanlagt har jag på 6 veckor tappat –5,6 kg. Och med tanke på att jag har som mål –0,5 kg i veckan så är detta kanon.
Jag har även mätt mig idag. Och det ligger på –3-4 cm överallt, bröst, under bröst, midja, höft, struss och lår uppe. Lår nere och arm har inte tappat så mycket ännu.

Jag behöver kanske inte ligga i vassen i sommar utan kan hålla mig i vasskanten i alla fall ;-).
Nej, jag gör ju faktiskt inte detta för att våga visa mig i sommar utan för att jag ska må bra. Visst jag vill inte behöva skämmas över mig själv som jag gör nu. Jag tjatar om det men jag vill verkligen kunna handla kläder på normal avdelning. Det är nog en sak som jag verkligen längtar efter att kunna. 

020

  24 januari.
Ca 1 1/2 vecka innan jag träffade min vikt-tant.

002 13 mars innan vi hade vår Fab 3 träff.

Visst syns det lite i ansiktet på mig? Jag hittade ingen bild som var i ungefär samma vinkel men jag tycker ändå man ser det. 
Eller det är bara önsketänkande från min sida?

Då är det väl bara att fortsätta såhär då så ska det säkert gå. Jag har väldigt många runtomkring mig nu som peppar och hejar.
Jag ska verkligen vara den som lyckas denna gången :-).

2010/03/17

Soppa a´la Nettan

Jag var så sugen på soppa till lunchen. Hade inget hemma som jag brukar ha i en soppa.
Men idag vågade jag minsann vara lite kreativ och använde det jag faktiskt hittade. Händer ju inte allt för ofta men det beror nog främst på att jag aldrig kommer på vad man kan slänga ihop.
Men som sagt så blev det faktiskt ett hopkok idag.

008Skala och skiva 1 gul lök. Hacka 2 vitlöksklyftor.
Skala 2 morötter och skiva dom tunt.
Skala och dela 5-6 potatisar.
Fräs detta i lite olja i grytan.
Slå på vatten så det täcker, gärna lite till beroende på hur mycket spad man vill ha. Släng i 1 grönsaksbuljong.
Puttra tills allt är mjukt.
Häll i 1 burk linser som bara behöver gå med så dom blir varma.
 

013

Voila, en härligt god soppa.
Jag hade tänkt att ta lite timjan i men tyvärr hittade jag ingen.
Rekommenderas faktiskt varmt för den blev riktigt smarrig.
Ibland överraskar jag mig själv.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails