2010/02/28

Jag känner mig riktigt duktig

Jag känner mig riktigt duktig.
Jag tränar och tränar och tränar lite till. Försöker slå mitt rekord varje gång jag går upp på crosstrainern. Kanske inte så bra men jag blir glad när jag gör det.
För snart 4 veckor sedan när jag gick upp på den hade jag en nära-döden-upplevelse efter enbart 5 minuter. Jag var helt slut.
Senaste veckan har jag lyckats komma upp i 25 minuter och det är jag så nöjd med. Igår kom jag 8,2 kilometer på den tiden. Idag kom jag hela 8,5 kilometer vilket innebär att jag ökat tempot lite också. Men jag var ganska slut efter idag.
Tränar armar, ben och mage. Gäddhänget hänger fortfarande lika mycket känns det som. Och inte har jag börjat få några rutor på magen fast alla tidningar lovar platt magen på 4 veckor ;-). Här snackar vi tyvärr inte veckor, inte ens månader utan snarare år innan denna mage kommer vara platt. Hade funderingar att fota den och visa men jag ska bespara er den chocken.

Jag vill bara få tiden till min vikt-tant. Jag vill verkligen veta hur mycket jag har tappat på dessa veckor. Jag är så nyfiken och jag måste faktiskt säga att jag är riktigt imponerad över mig själv att jag lyckats låta bli den tråkiga vågen. Men jag har ju fuskmätt mig och det har försvunnit lite från mig även om det för ett otränat öga nog inte syns ;-).

Jag ska erkänna att jag har ätit lite godis i helgen. En tjej på jobbet är gift med en som jobbar på affär. Och hon får med sig sådant godis som inte ska säljas längre. Och nu har hon ställt en hel låda sockrade hjärtan på jobbet. Nu menar jag inte någon lite plastlåda utan en sådan stor papperslåda som dom brukar bygga ihop till sådana där stora godis-plock-ställen med olika sorter. Är det någon som förstod det? Blev lite invecklat för att förklara hur stor en godislåda var. I alla fall så är det tur att jag inte gillar sådana. Yeah right ;-). Goda är vad dom är. Ganska synd.

Men nu är det ny vecka igen och denna sak bli ännu bättre än förra.

Kan du läsa detta?

Fick precis detta mailet och kände att det är ett sådant som jag vill dela med mig av.
Detta är rätt roligt, hoppas ni kan läsa det.. Vad fräckt att det är så!

Kan du lsäa dteta?
Braa 55% av floekt kan.
Jag kndue itne tro att jag fkaitkst kndue frsötå vad jag lstäe. Den fneoelmana kfraetn i mnänisnaks hjnräan kan, elnigt en undiöserknng i Cmabrigde Uinervtisy, lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det unta ngåra porlbem. Vrfaör vi kan det, är att hjnräan lsäer itne vrjae bostakv för sig, utna hlea odert som en hel. Hägtfit va? Och jag som altild ttort att svata rtät viart vitgkit!

Vilken tur att jag kunde med tanke på att bara 55% kan.
Åh vad jag känner mig smart nu :-).

Hur gick det för er?

2010/02/27

En liten träff

Efter att ha gjort ett ordentligt pass med träning kändes det lite ok att ta en kväll på pizzerian.
Pappa och Pia är nere och passa Julia och Johanna så vi passade på att ta en liten träff. Och eftersom jag jobbar i helgen så blev det bara en liten träff. Men mysigt var det.

001 003
Och när vi satt där kom en dagiskompis till Lilly in. Dom stod och studerade varandra en stund innan dom sa varandras namn. Lilly kröp upp i soffan och Elias kröp efter. Han satt sig ner och flyttade närmare och närmare. Och med sig hade han någon sorts katalog som han drog med sig på bordet. Det var precis som om han ville visa Lilly vad som fanns i denna katalog.
Det ska börjas i tid :-).
Lilly kinkade tyvärr ihop lite när jag tog fram kameran. Hon gillade kanske inte att jag kom och störde. Men jag lovar gumman att jag ska inte slita upp dörren när du är 15 och har en pojke på rummet med kameran i högsta hugg ;-).
 

007

 Pappa och Pia.
Och jag lyckades få honom att le. Även om det är ett litet leende så är det ett leende.

011 012
Och sen bestämde sig jag och vännen för att “go fjortis”.
Jag ska kanske påpeka att jag har inte druckit en droppe alkohol även om jag ser riktigt dragen ut. Här har bara intagits Cola light.

008

Och man kan inte “go fjortis” utan att bli ego heller ;-).
Så här är det.

2010/02/26

Gjort stan = pengarna rullat

Då har pengarna rullat idag. Och jag mår lika bra av det som vanligt. Har fortfarande lite svårt att förstå att man kan må så bra av att få sätta sprätt på x tusen kronor.
Och dagen började kanon.
Kommer ut och sak köra ner till stan. Jag bara stannar upp en liten stund och lyssnar. Lyssnar på det härliga fågelkvittret som hörs. Det är längesedan jag hörde något sådant underbart :-).

Sen var det bara in och göra stan. KappAhl, H&M, Lindex och Apoteket. Allt i lugn och ro. Gick och strövade lite och kunde njuta av att jag hade hela dagen på mig om jag så behövde.
Lagt pengar på mig själv har jag också gjort. Ny mascara och ögonskugga har införskaffats. Bytt bh:n som jag köpte för ett tag sedan eftersom sömmen på ena axelbandet börjat gå upp. Men jag tog en precis likadan för den var så snygg och tuttsen blev så fina :-). Så jag chansar. Dom hade inte fått in några andra klagomål på den så jag hade säkert fått måndagsexemplaret. Men just med bh:ar har jag lite otur för jag har en förmåga att ta sönder dom på lite konstiga vis. Men nu hoppas jag att den ska hålla.
Jag strosade till och med runder inne på Apoteket. Fick sedan tag på både lite måste grejer och lite bra och ha grejer.

Sen var det vidare ner på Ö&B. Hittade ett hantelset som jag funderade på. Men jag vet inte om jag tyckte att jag hade lagt tillräckligt på mig själv med lite smink så jag köpte aldrig det. Lite synd kan jag tycka nu. Fanns även träningsmatta och det hade jag behövt med tanke på att jag har svårt att göra sit-ups eftersom jag får ont i svanken vid för hårt underlag. Men även den hoppade jag. Typiskt mig.

Och så var jag sen laddad för lite bokrea på Maxi. Jag blev faktiskt besviken. Tyckte inte alls att det var så mycket. Det var mycket böcker av varje titel men där var inte så många titlar. Jag hittade i alla fall “Hypnotisören” av Lars Kepler. Jag har hört mycket bra om den.

002   Men för egen del lär det nog dröja innan jag kommer läsa den eftersom jag just nu läser Svarta Tornet serien av Stephen King. Är en bit in på 3:je boken av 7. Och jag är ingen snabbläsare heller så som sagt så kommer det att ta ett tag.
Men efter att ha varit iväg i nästan 6 timmar var det ganska skönt att komma hem. Och jag hade som vanligt många påsar med mig.

Ikväll blir det en lugn fredagskväll. Ska väl se om jag hittar något att tittar på som inte börjar på O och slutar på S ;-). Sent lär det inte bli i alla fall eftersom jag ska jobba helgen och jag har min helg med bara mornar. Inte min favorit helg precis. Men jag har tagit komp i morgonkväll, skulle ha haft delad, för pappa är nere och passar Julis och Johanna. Vi ska ta en kväll på pizzerian tillsammans allihop. Mysigt.

Nu sak jag gå och kela en stund med tjejerna. Har ju knappt träffat dom idag bara.

2010/02/25

Här rådet ett lugn

Här råder för tillfället ett väldigt lugn.
Molly är nere i källaren och spelar lite Wii.

019 Rickard och Lilly har intagit denna positionen i soffan.
Helt lugnt är här inte eftersom det kommer ett rytmiskt snarkande från soffan ;-).

Schlager MILF

Mitt i all stelhet och allvar med melodifestivalen har äntligen någon vågat sticka ut.

Alla artister har just benämningen artist på sina ackrediteringsbrickan.
Men på Pernilla Walhgrens står det
Schlager MILF och låttitlen “Jag vill om du vågar”

Väntar med spänning över att se hur många som kommer att förfäras över något sådant uttal. Och jag väntar med spänning hur lång tid det kommer att ta innan ordet KUPP kommer att stå i tidningarna. Förresten är jag ganska förvånad att dom inte alla redan använt det.
Nu ska då tilläggas att jag är ingen schlagerfreak. Inte längre i alla fall. Och mycket är väl på grund av att allt är så stelt och att alla tar så allvarligt på sig själva.

Men här kommer hon och är världens
SCHLAGER MILF.

Hejja Pernilla :-).

Och för er som inte vet vad en MILF är kan jag berätta att det betyder: Mother I Like To Fuck.

Hålans vackraste plats

Åh, jag börjar nästan bli lite deprimerad över all denna jäkla snö. Vi kan ju knappt vara ute för Lilly kan inte ta sig  någonstans.
Och sedan har inte den förstörda bokebacken gjort saken bättre heller.
Har suttit på facebook och hamnat i en diskussion med en som bor precis nedanför. Hon hävdar bestämt att dom kommer att få mer kvällssol. Dom bor precis nedanför åsen. Det kommer inte bli mycket mer kvällssol för dom på grund av det. Känns som ett väldigt egoistiskt uttalande faktiskt att glädjas över 5 minuters mer sol på bekostnad av skövling av ett av dom vackraste ställena i hela Hålan.
Att sedan säga att vi kommer att få uppleva bokskog där igen känns lite sådär om det inte finns någon klipsk person som uppfinner ett elexir som kan göra oss väldigt gamla. Och ännu har jag inte hört om någon sådan. Det kommer att ta åtskilda årtionden innan det ens kommer att finnas  någorlunda höga träd där. Om det ens kommer att komma några med tanke på hur alla andra kalhyggen behandlas runt om i skogarna. Dom står orörda och kala. Slyn växer sig allt starkare och allt bara är fult och förfaller.
Jag kan undra hur pass känslig marken blir nu utan träd och trädrötter som binder den. Vad händer om det blir en mycket regnig sommar? Kommer marken att ge sig? Vi pratar ändå inte om en lite backe utan det är en rejäl brant ås. Jag vet att jag bara spekulerar men man kan ändå undra.
Nog om denna förstörelse. Blir bara mer och mer irriterad så nu räcker det med denna diskussion för tillfället även om det är svårt att låta bli med tanke på att varje gång jag tittar ut från storarumsfönstret ser jag det.

002 Vackra men farliga formationer.

005 012

Vännen har varit en stund på taket idag också. Det är tur att vår altan på baksidan ligger på backen för annars hade den nog inte kalrat av all snö från taket.
Vänster bild är från igår och höger bild är från idag.

015 016

Molly tyckte i alla fall att det var roligt att klättra i och kasa runder på.
Nedanför altantrappan har ett litet berg också samlats. Vännen funderade på om han skulle plana ut så att hon skulle kunna åka pulka ner för den. Men det blir för brant.

017♥Molly Moll♥

2010/02/24

Amatörpsykolog, se hit!

Jag blir så otroligt obekväm ibland på jobbet när det är prat om pengar.
Det händer ju ibland att någon lite förvirrad tant eller farbror gömmer undan pengar och sedan säger att vi har tagit dom. Dessa pengarna brukar alltid dyka upp vid städ eller dylikt sedan.
Men just när det kommer på tapeten att “den” anklagar oss tycker jag är skitjobbig rent ut sagt.
Jag blir som sagt mycket obekväm, jag blir generad och när jag blir generad blir jag ännu mer generad för att jag ser skyldig ut. Jag vill bara resa mig och lämna rummet. Och detta händer mer ofta om vi sitter i grupp än om vi sitter några stycken.
Och jag har inte en aning om varför jag reagerar som jag gör på detta. Jag har aldrig tagit ett rött öre från någon och det skulle aldrig falla mig in att en komma på tanken. Jag har aldrig blivit anklagad för något heller så jag vet faktiskt inte varför det blir som det bli.
Jag vet inte om det kanske är så att jag är livrädd att någon ska komma och anklaga mig för något. Men samtidigt vet jag inte varför dom skulle göra det när jag har rent mjöl i påsen.
Blir bara så trött på mina nojjor, för det verkar som om detta är ännu en sådan.

Finns det ingen amatörpsykolog eller varför inte en riktigt psykolog som har något bra svar på detta till mig.

Vännen på taket

Hemkommen från jobbet.
Ordnat en härlig soppa som nu står och puttrar på spisen just nu. Vill gärna att den är färdig snart. Jag känner mig ganska hungrig. Men det krävs kanske mycket energi när man sitter och ska ordna upp bensinfakturorna på jobbet. Man blir ganska trött i huvudet av det i alla fall. Speciellt eftersom man alltid måste köra lite detektivarbete för att utröna var dom sista kvittona tillhör.

Jag har flyttat mig ut i köket med datorn. Delvis för att maten är på och jag ville ha lite musik. Räddaren är helt klart Spotify. Och dels för att vännen har begett sig ut och skottar taket. Jag tycker inte alls om att han är där uppe. Men sitter jag här så hör jag vilket oväsen han för och då vet jag att han är på rätt ställe.
Så nu räcker det med snö för jag vill inte ha upp honom där igen.

Nu blir det soppa. Gott :-).

2010/02/23

Tripod i bokebacken?

Dom har sågat ner nästan alla träden i den vackra bokebacken. Det är nu kalt och naket. Fattar inte att dom kan göra så. Jag har inte hört något om det förrän dom började nu för ett tag sedan och jag trodde kanske att dom bara skulle gallra lite. Men ack nej dom verkar plocka ner allt.

Så ikväll tittade jag upp. Det var mörkt och på krönet av backen ser man bara lite ljus och ibland skymtar en lykta förbi. Ute hörs ett dovt brummande.
Jag fick riktiga War of the Worlds vibbar. Jag väntade mig nästan att Tripoderna skulle dyka upp. Det var faktiskt lite otäckt. I natt får säkert jag mardrömmar ;-). Allvarligt så skulle det inte förvåna mig.
 

Sekvensen när dom är på båten och Tripoden står på kullen. Det är den jag väntade mig.
Gud vad tramsig jag är ;-).

“Blött” hår?

Molly tittade på mig när vi satt vi lunchen:
-Oj mamma vad dit hår är blött
Inser då att jag kanske skulle ha tvättat håret i alla fall ;-).
Men jag sak träna ikväll och vill inte tvätta den för ofta. Får sådant kli i hårbottnen och många gånger luktar man inte allt för fagert efter att varit i bl.a. rökiga miljöer när man jobbat.
Så jag får väl hoppas att håret inte fryser nu när jag kommer ut eftersom det är SÅ blött ;-).

Som ett brev på posten kom den

Jodå, nu har Lilly med ögoninflammation.
Röda, varande ögon.
Jag fick tips igår om att man skulle ta sitt eget saliv på tummen och stryka fram och tillbaka på ögat. Skulle tydligen hjälpa fort. Jag var faktiskt på väg att prova men sen slog det mig att jag är förkyld och det är kanske inte det smartaste att stryka saliv från mig på henne då. Ja, jag vet att det låter äckligt men kan man slippa medicin så är det ju toppen. Men så blev det inte denna gången.
Så jag ringde till vårdcentralen i morse.

“Hej och välkommen till vårdcentralen i Hålan. Omkoppling sker. Du har plats nummer 5 i kö, vill du bli uppringd så tryck in numret så ringer vi så fort vi kan”

Och jag knappade. Vägrar sitta i kö till vårdcentralen igen. Efter den gången jag satt i en halvtimme och var på väg att lägga på varannan minut men tyckte det var synd för då svarar dom säkert. Korkat, ja mycket ;-).
Och medans jag då väntade på att dom skulle ringa gick jag här och laddade för mitt lilla tal. För jag tänkte absolut inte köra ner till stan för att visa hennes ögon när dom ser precis likadana ut som Mollys gjorde.
Så ca 10 minuter efter att jag knappat ringde dom. Jag berättade mitt ärende och avslutade med
-Måste jag verkligen åka ner för att visa?
Oh vad jag var taggad.
-Nej, nej jag skriver ut här så kan du hämta på apoteket. Vilken salva hade storasyster?
Jag kan säga att jag blev lite paff. Men skönt var det i alla fall att slippa asa ner till stan för att gå in till distriktssköterskan i 1 minut.
Sen återstår bara det roliga att få dom i hennes öga också. Rickard får den äran ikväll eftersom jag jobbar.

2010/02/22

Blutengel ~I Remember (everything)

Var ute på Youtube innan för jag ville se Cry little sister från Lost boys.
Råkade då springa på dessa. Och jag kan lugnt säga att jag fastnade med en gång. Synth och goth i en salig blandning.
Helt underbart.

Först Molly sedan Lilly

Lagom till Molly har varit symtomfri i sitt öga några dagar nu så vaknade Lilly idag med ett öga som rinner.
Hon börjar dessutom bli lite röd i det också. Men jag tvättar och hoppas vi lyckas hålla det nere annars blir det nog ögonsalva för henne med.

003 004

Som tur är så jobbar Rickard bara förmiddagar nu måndag och tisdag och sedan har han lite lov. Och jag börjar 2 idag och halv 2 i morgon så vi kan pussla ihop det.

Det känns lite som om hela da family är lite småkrassliga just nu. Rickard är förkyld och låg hela dagen igår. Jag snorar och känner mig inte helt på topp. Tjejerna snorar och så har vi då deras ögon.
Men jag läste någonstans att just februari är den månaden som föräldrar tar up flest vab-dagar. Vet inte sanningshalten i detta men för vår del verkar det stämma. Men det är klart att det är ju fortfarande våra första vab-dagar överhuvud taget. Och det ska man vara glad för.
Vi får väl se om vi bättrar på oss eller om det kommer mera innan det vänder. Jag hoppas att det vänder redan nu :-).

2010/02/21

Varm om huvudet och fötterna


008 011

Lilly ville gå ut för en stund sedan.
Så hon sprang och hämtade mössan och när jag sa att hon måste nog ha mer på sig så sprang hon och hämtade stövlarna.
Hon har nog hört det med att är man varm om huvudet och fötterna så fryser man inte om resten om kroppen.
Tror inte att det hjälper i hennes fall idag ;-).
Och sedan förvånade hon mig dessutom med att posera helt frivilligt för kameran också.
Undrens tid är inte förbi ♥

Varför tappar jag färgen?

Jag blir inte klok på varför mitt hår tappar färg. Nu menar jag ju inte min normala färg så jag blir gråhårig då utan när jag färgat det. Jag har för mig att det har varit så dom senaste gångerna.

003 007

Det är en vecka sedan jag färgade det och bara på denna tiden har håret blivit mycket ljusare. Jag vet att det brukar ljusna något men inte så mycket som det gjort.
Frågan är om man ska ha i färgen längre än jag har för att det ska sitta längre eller om det bara är mitt hår som helt enkelt inte vill “suga” upp tillräckligt med färg. Ska vänta någon vecka sen får syrran hjälpa mig att göra om det för jag vill ha det mörkare än jag är nu.

Vänster bild är när det är nygjort och höger är idag, –1vecka.

Fototriss ~Oväntat~

Veckans Fototriss är
OVÄNTAT

003 005 007Och när jag får något sådant här för mig kan jag lova att det verkligen är oväntat :-).

För fler fototrissar klicka på bannern. 

banner_jan2010_250x41[2]

2010/02/19

Tradera

Jag har minsann traderat lite idag. Eller rättare sagt, jag har bara traderat idag.
Det tar lite tid även om man använder prolistan och kan lägga upp alla auktioner på en gång innan dom laddas upp. Men det ska fotas, skrivas objektbeskrivning och vägas. Jag vill ha allt färdigt så en eventuell köpare bara kan sätta in pengar till mig så jag bara kan skicka iväg varan.

Det tråkiga är väl oftast att har man inga fina märken är det ingen garanti för att det kommer att säljas. Det spelar liksom ingen roll att kläderna är hur fina som helst. Och jag har inga fina märken på tjejernas kläder. Jag köper kläder jag tycker är fina oavsett om det är på Maxi, H&M eller Me & I. Men här finns nästan enbart kläder från dom vanliga kedjorna. Men jag gör ett försök ändå så får jag se hur det går.

002  004

037 038

Lite av sakerna jag har ute. Det finns mer.

Ni hittar auktionerna HÄR.

2010/02/18

Hel spandexdräkt :-D

Molly sitter och tittar på reprisen av damernas störtlopp.
-Mamma det ser ut som dig. Hon i blåa kläder.
-Men det ser väl inte ut som mig. Jag brukar ju inte ha sådana kläder svarar jag samtidigt som jag försöker visualisera mig själv i en hel spandexdräkt eller vad dom nu har på mig. Jag lyckas inte med detta för när jag gör det får jag kramper i magen av mitt inre gapskratt.
-Jo mamma svarar hon. Hon med tofsar och blåa kläder. På spelet till tv:n i källaren.
Aha, det var ju tur att hon menade min Wii-mii ;-).

013
Jag tycker inte ögonsalvan har gjort någon nytta så jag drog upp bipacksedeln för att se om det stod något om hur lång tid det brukar ta innan man kan märka någon skillnad. Jag brukar vara duktig att läsa dessa innan men det är ändå en ögonsalva som vi använder ofta på jobbet så jag slarvade.
Det stod ingen tid men jag började läsa biverkningarna.
Vanliga: sveda och irritation i ögonen
Mindre vanliga: klåda, svullnad kring ögonen, rinnande ögon
Observera att hon har en ögoninflammation.
Hur ska man veta vad som är biverkningar och vad som “tillhör” sjukdomen. Dessa symtom hade hon innan också. Nästan lite komiskt måste jag säga ;-).

Hjälpsamma tjejer

Skulle bädda sängen för en stund sedan.
Jag behövde inte göra det.

002 Tjejerna hade redan varit framme.
Nu kliar det ju lite i fingrarna att dra till överkastet och stoppa in täcket men eftersom dom varit så duktiga så får jag låta bli det.

005 004

Lilly har lagt till med en skön stil medans hon tittar på “Olivia”.

Molly är fortfarande väldigt ful i ögonen. I morse var hon illröd i det högra ögat. Nu snorar hon ordentligt också och har lagt till med hosta. Känns som det kan bli långvarigt.
Så idag är det vab igen. Jag tycker det känns konstigt att vara hemma från jobbet och inte själv vara sjuk. Känns lite som om man “skubbar”. Vi får väl se hur det blir i morgon. Som det är nu så är det faktiskt inte så troligt att hon ska iväg då. Får se hur dagen skrider.

Nu ska vi kura upp oss i soffan och mysa till en film. Vi får väl se om jag har något att säga till om i valet för jag känner inte för att titta på Bratz baby eller någon Barbie film.

2010/02/17

Nettan blir kreativ och tipsar

Hej och välkomna till Nettan tipsa ;-).
Var på maxi en snabb runda igår. Dom hade prov på yoghurt och müsli. Jag brukar tycka vissa saker är goda när man smaka så men jag tror aldrig jag köpt något eftersom jag för tillfället kanske inte var ute efter just den produkten. Detta blev det ändring på igår.

003 Det fanns 2 olika sorter av denna müslin. Denna med nötter och frukt och den andra var bara frukt i.
Den var gudomligt god.
Jag brukar inte vara allt för glad i hasselnötter i vanliga fall. Jag kan äta det och dom brukar vara med i müsli. Men dessa nötter var så jäkla goda.
Och tittar man på namnet Glorious tänker man även på Andreas Johnsson. Så här kan man få njuta av både god smak och blundar man så kan man se en läckerbit också ;-).
Säger bara mumma :-).

Och innan min kreativitet försvann efter att jag inte kunde göra ny header så han jag med att vara lite mat-kreativ. Inte ofta det händer men idag fanns det tillfälle.
Vår otroligt goda lunch bestod av:
 
005 006
Skivad kall potatis i en form. Ovanpå lade jag kokta grönsaker. 

007 013

Värmde upp den lilla klick köttfärssås som fanns och spädde med lite mjölk och la detta på potatisen och grönsaker. Hällde på lite mer mjölk och sedan några skivor ost och in i ugnen.
Och voila.
En härligt god gratäng.

Vi är ganska bra på att använda rester vi får över. Eller i alla fall emellanåt är vi det. Men borde kanske bli bättre på det. Det är perfekt att använda till lunch. Och det blir ännu godare när man som jag gjorde idag kunde göra en helt “ny” rätt så man inte behöver äta samma två dagar. Men det gör vi ofta eftersom vi nästan alltid har matlåda med till jobbet. Och dessa innehåller rester från middagen.

Idag slår vi ett slag för att våra rester kommer till användning.
Både ekonomiskt och miljövänligt :-).

Vill ha ny header men kan inte

Åh, jag vill så gärna ha en ny header till min blogg.
Jag vill det så mycket att jag gav mig på dvd:n som jag lånat om photoshop. Men killen på filmen bara pratar och pratar och jag har inte ens kommit till avsnittet hur man kan göra just till det jag vill. Jag vet att man kan hoppa över men eftersom jag är helt grön i detta program, ja i och för sig vilket program är jag inte grön i, så vill jag gärna veta vad knappar och dylikt är till. Så här sitter jag och min kreativitet som jag kände tidigare har långsamt sjunkit.
Jag tror bara det är att inse att jag behöver nog hjälp om jag någonsin ska få en ny header.

Jag skulle vilja ha en header med lite foto på tjejerna och något annat fint på. Naturligtvis vill jag ha min fina sandfisk med också på ett hörn för den tillhör numera bloggen tycker jag. Jag har haft den som header länge nu ju. Jag vill ha det ganska enkel men ändå något som sticker ut lite.
Så då sitter jag här och fortsätter drömma om min header.

Någon som skulle vilja hjälpa mig med detta uppdrag?

2010/02/16

Ögoninflammation. Jippi ;-)

Då har man vabbat lite idag.
Jag undrar om det inte är min första vab-dag som jag har tagit ut. Men har man sen snäll svärmor som alltid ställer upp när hon kan så klarar man sådant ganska långt.
Så jag var inne och gjorde morgonen och körde sedan hem. Stannade till på caféet och köpte en vars en semla dagen till ära. Det är ju ändå fettisdagen idag.

005 006

Dom hade lite olika metoder att äta semlor på.
Lilly började på toppen och åt sig ner. När hon bara hade “skalet” kvar så tyckte hon inte om mer. Så lägligt ;-). Men det slank ner i alla fall till slut.
Molly tyckte det gick alldeles utmärkt att äta den som en hamburgare. Sen var hon dessutom ute efter min grädde som jag lagt vid sidan. Men det tyckte jag inte alls att hon skulle ha efter en hel egen semla.
007 010
Och som vanligt har vi detta med att försöka fånga Lilly på bild. Här är hon mest ute efter dom små resterna av grädde som var kvar i lådan :-).

Sen fick jag tid till Molly på vårdcentralen. Men det var fel dag för att vc i Hålan skulle vara öppen så vi fick köra ner till stan. Känns nästan som man kan den vc nu. Har varit där litegrann den senaste tiden. Min kristallsjuka, Lillys vattkoppor, min bronkit, vaccinationerna x 2 och nu idag med Molly.

013

Och det var en blossande ögoninflammation hon hade.
Så hon har fått salva som hon ska få morgon och kväll. Men jag känner ingen oro över att det sak vara svårt att ge henne för vid alla tillfällen hon har fått någon sorts medicin har hon alltid varit jätteduktig. Och det tror jag hon kommer att vara ikväll också.
Nu återstår det väl bara och se om vi andra klarar oss. Det är ju känt för att sprida sig som en löpeld annars.
Vi håller tummarna att vi klarar oss och att hon snabbt blir av med det.

2010/02/15

Duktiga jag

Här börjar bli förkylt.
Jag snorar, Molly snorar och Lilly snorar.
Jag trodde kanske jag skulle slippa förkylning nu med tanke på hur mycket apelsiner jag äter. Det ska ju vara bra med c-vitaminer som förebyggande även om man inte kan lagra just c-vitaminer. C-vitaminer är en färskvara för kroppen men jag äter varje dag så jag får i mig varje dag också.
Och så har jag börjat röra bra på mig. Har varit och tränat nästan varje dag. När jag jobbar kväll är det alltid svårt att få ihop men jag har kämpat på och varit iväg dom andra dagarna.
Och det känns riktigt bra. Och en förkylning ska inte få förstöra allt för mig nu även om jag kanske måste ta det lugnare under tiden förkylningen är som värst.

Jag provade på Vibra Movern igår igen. Många pratar så varm om den så jag kände att jag skulle ge den en sista chans.
Den ska tydligen vara extra bra till gäddhänget och det finns det ju gått om här som jag vill bli av med. Så jag startade den, efter mycket tryckande på diverse knappar först då vill säga, och ställde mig tillrätta framlutad med händerna på plattan. Och sedan skakade jag. Och jag lovar att jag skakade så jag trodde inte att det skulle sluta när det var slut ;-). Men jag måste säga att det kändes ganska bra i armarna även om det var otäckt i huvudet eftersom det också skakade. Så eventuella vaxproppar måste nog ha lossnat under dom minuterna ;-).
A ja, bra tänkte jag. Jag testar att sätta mig på plattan och skakar låren också. Och även det var helt ok.
Och glad i hågen tänkte jag att då måste jag testa att lägga mig på magen också. Så jag satt på den och krånglade mig in. Hittade ingen skön ställning men försökte ändå knicksa till det. Det gick inget vidare. Otäckt som f*n var det också. Och när jag kom hem hade jag dessutom börjat blöda lite. Så jag får väl hoppas att jag inte skakat ut spiralen nu då ;-). Men jag tycker det är konstigt att jag börjar blöda över en sådan sak. Så magen kommer jag hädan efter köra på hederligt vis, med sit ups.

Och när jag ändå är inne på lite fitness och sundhet så har Aftonbladet startat en Viktjakt. Så varje dag kommer dom ha lite reportage, recept och kom-i-form-tips.
Idag handlade det om en tjej som lyckats gå ner 44 kg. Jätteduktigt. Jag beundrar alla som har lyckats gå ner mycket. Samtidigt som jag blir glad för deras skull blir jag också ofta lite avundsjuk över att dom kan lyckas men inte jag. Ändring på gång angående detta nu ;-).
Hon har hela tiden visualiserat hur hon ska se ut som smal. Och det är nog ett problem till som jag har. Jag kan inte se mig själv som smal. Jag kan inte se hur det skulle se ut. Jag har alltid varit stor enligt mig själv. Men tänker man på hur jag såg ut när jag träffade vännen så var jag nog ganska normal då. Det är kanske den bilden jag få försöka ha. Eller jag vill i alla fall kunna handla kläder på normal avdelning. Ja det är nog mitt visuella bild av mig själv. Att kunna handla kläder och kunna välja på så mycket. Avdelningar för oss stora är inte så stort urval. Även om kläderna har blivit snyggare och mindre tantiga så är ändå urvalet minimalt. Men vad har man för val. Men det ska ändras på nu. Förhoppningsvis kan jag senare också lyckas få en bild av mig själv på hur jag ska se ut. Och jag satsar inte på att bli smal heller. Jag vill bli sund och se normal ut.
Jag kommer att följa denna Viktjakt för att förhoppningsvis få lite mer tips och idéer på hur jag ska göra. Kan kanske peppa mig själv såhär.

Jag är förresten riktigt nyfiken på om det hänt något med min vikt. Jag borde få kallelsen till min “vikt-tant” snart också. Jag har ju snart hållit på i 2 veckor och jag skulle väga mig hos henne ungefär var 4 vecka. Men det måste ha hänt saker. Jag är duktig och jag känner det på mig. Jag har nog aldrig varit utan våg såhär länge när jag har jobbat på min vikt. Då har vågen nästan använd dagligen för jag har varit helt fixerad vid att den ska peka neråt. Men jag känner inte det hetset nu och det är riktigt skönt även om jag är nyfiken. Men det får jag snart reda på.
Jag känner duktig i alla fall.

2010/02/14

Fototriss ~Känsla~

Veckans fototriss är KÄNSLA.
Och känslan av värme och förundran över att jag har fått äran att bli mamma till dessa två tjejer går inte att beskriva.
Efter att kämpat så länge för att verkligen få uppleva detta och så till slut lyckas vi få två underverk.
♥Det behövs nog inte mer förklaring än detta♥

DSCF1214

  Molly och Lilly

001

  Lilly

012

  Molly

Klicka på bannern för fler härliga triss

banner_jan2010_250x41[2] 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails