2010/01/31

T9 är inte alltid det bästa

Var ute och läste Jonas Gardells blogg. Han skrev om detta med att skriva sms och få helt fel ord.

T9 på min mobil är lite knäpp ibland. Man blir lite förundrad varför den väljer vissa ord före andra.
Den som vet vad Netuan är får gärna tala om det för mig för det är tydligen ett godkänt ord för Nettan är inget ;-).
Sen brukar alltid det ord man använder mest komma upp först. Men bara ibland tydligen.
Sms:ade vännen för ett tag sedan och får tillbaka följande.
”Vem är arne som jag ska köpa ;-).”
Jag hade bett honom köpa bröd och telefonen hade valt arne istället. Så ibland har man nog lite för bråttom när man skickar utan att kolla.
Men jag har iaf inte skickat God Kuk (jul) till halva min bekantskapskrets som Jonas Gardell gjorde MSN Smileys.

Jag har fått andra konstiga ord som har varit giltiga istället för dom riktiga orden. Kan tyvärr inte komma på något nu men konstig har dom varit iaf.

Har ni fått några roliga/konstiga ord?

2010/01/30

Andys lekland med tjejerna

Vi begav oss iväg i fm till Andys lekland.
Och vi har haft en kanondag, jag, Josse och barnen.
Tjejerna har hoppat, klättrat, åkt, sprungit, ja allt man kan tänka sig.
Lilly har kommit emellanåt och krupit upp i famnen med snutten och tummat lite när hon tyckt det blev för jobbigt. Vilat 2 minuter för att sedan springa vidare.


018004
047 049
Förra gången vi var där ville Lilly absolut inte in bland bollarna. Första gången idag vägrade hon också men sen satt hon och Josse bara där.

053

063 062

064 068

076 Vi lockade med lite slush till dom så dom hade tid och komma och dricka lite. Josse var nog den som var lättast att locka. Kaffekoppen sen lyser det från hennes ögon ;-).

Vi fortsatte bort till McDonalds sen. Åt lite och bestämde att dom skulle sova hos oss. Tjejerna har varit lyriska och klockan halv 8 ville alla 3 lägga sig. Dom tycker nog det är spännande, speciellt Molly och Julia skulle jag tro.
Anledningen att vi bestämde en övernattning ikväll var att vi tänkte att vi skulle kanske ta en liten drink sen när vännen och Keke kommer hem från Tyskland. Men som vi känner oss nu så undrar jag om det blir något med det. Både jag och Josse känner oss helt urlakade. Men efter 3 timmar på Andys är man ganska mör i huvudet. Och inte tala om susningarna i öronen. Inte bättre alls vill jag lova. Så vi får väl se om en stund när dom kommer hur det blir.

Men vi måste definitivt ta sådana här dagar lite oftare för tjejerna tycker det är så roligt.

2010/01/29

Shoppat till MIG själv

Fredagskväll igen.
Och här sitter jag helt själv med en zoo klubba i munnen.
Barnen ligger och så även maken. Han ska upp tidigt för att åka till Tyskland och införskaffa lite starka drycker.

Jag har varit iväg hela dagen. Har varit på datautbildning. Man hinner inte mer än lära sig ett system innan dom ska uppgradera det och så får man lära om. Jag har väl inga större problem med det men jag tänker på många av mina kollegor som verkligen kämpar för att klara av det. Och dom kommer dessutom inte att få någon utbildning utan det ska jag och L hjälpa dom med. Ska bli intressant hur det blir.

Passade på att dra en runda inne i stan också när jag ändå var i närheten. Fick tag på en sådan snygg bh som gav ett sådant fint lyft. Så fina bröst blev nu finare ;-).
Och tro det eller ej så har jag äntligen hittat vinterstövlar också. Bättre sent än aldrig. Och jag hittade dom på Lidl av alla ställen.

Imorgon har jag och Josse planerat att åka in till Andys så barnen kan leka lite. Det var lite osäkert om det skulle bli något av för vår stora bil har krånglat lite både idag och igår. Den verkar inte alls tycka om kylan. Men som tur var så kunde vännen flytta över Lillys stol i Josse lilla buss så nu kommer vi iväg iaf. För hur mycket än lilla blå klarar så får vi inte in hennes stol i den. Så nu hoppas vi bara att det inte kommer mer snö så vi verkligen kommer iväg.

2010/01/28

Tinnitus och lite Evas Superkoll

Jag vaknade med världens huvudvärk i morse. Och inte nog med det så susar det rejält i mitt höger öra också. Inte det vanliga lilla susandet som jag alltid har utan det susar så högt så att det nästan piper hela tiden. Hoppas verkligen det lägger sig under dagen för det är nästan värre än huvudvärken. Och huvudvärken känns nästan som om den är på väg tillbaka efter att blivit attackerad med lite panodil.
Den lätta tinnitusen jag har har jag lärt mig att acceptera så jag vill verkligen inte att den ska bli värre. Jag kan ibland försöka påminna mig hur det var när det var riktigt tyst men jag kommer faktiskt inte ihåg. På kvällarna när här är helt tyst i huset skulle jag önska att det var helt tyst i mina öron också. Men suset finns alltid där och kommer väl alltid att vara där också. Men som sagt var så hoppas jag inte att det håller på att bli värre.
Men jag tycker inte det skulle kunna bli värre när man inte utsatt sig för några höga ljud. Fast det är klart att tjejerna kan vara ganska högljuda ibland men samtidigt tycker jag inte det skulle kunna göra det värre. Det är ju inte discoljud eller hörlureljud. Det återstår väl att se om det bara är en tillfällighet mer mer tjutande i örat. Hoppas det.

Så när vi satt där vi frukosten och jag knaprade mina panodil började Molly prata om hur man gjorde om det hände något och man måste ringa polis eller brandkår.
-Man skulle ringa då sa hon.
-Kommer du ihåg vilket nummer frågade jag henne
-Hmm, 112 sa hon samtidigt som hon visade med fingrarna.
-Bra gumman sa jag. Så händer det mamma eller pappa något och vi inte svarar så ska du ringa det numret så kommer det hjälp.
-Ja sa hon. Och jag måste öppna dörren också.
-Ja så dom kan komma in och hjälpa. Jag tror jag skriver en lapp så du kommer ihåg numret.
Sen var det lite funderingar om hon skulle ringa om någon kompis ramlade och slog sig så det kom blod.
-Nej då räcker det med att du springer och hämtar kompisens mamma eller pappa eller om du hämtar någon av oss.
Jo det var ju bra. Nu verkade hon ha koll på det.

Jag måste bara prisa Evas Superkoll. Hon lär sig väldigt mycket genom det programmet. Igår hade dom om just SOS Alarm och vad man skulle göra. Vi har pratat om det hemma innan men när hon ser Eva så verkar det fastna med en gång. Måste nog vara en av dom bästa program som finns. Det är tom så en annan vill se dom för ibland lär man sig faktiskt något nytt.

2010/01/27

Barnsligt

Visst är det bra när man som småbarnsförälder skadar sig och men vet att det alltid finns plåster hemma. Vi har alltid plåster liggandes. Men tyvärr alltid bara barnplåster så man ser alltid lika fånig ut när man kommer till jobbet och har varit tvungen att använda ett.
005 Även om det blir en liten färgklick ;-).
006 
Vi fick “Torran” hem i lådan idag. Beror väl på att det är långlördag till helgen.
Tjejerna visade dock stort intresse för den. Men det är ju också något läsbart och det brukar vara intressant.

Jag blåser faktiskt inte iväg

Det har börjat blåsa ganska bra ute nu. Snöat har det gjort en bra stund.
Molly tyckte hon skulle gå ut när det blåst färdigt.
-Jag tror inte det blåser färdigt idag gumman svarade jag.
Så tittar hon på mig med sin idiotförklara-mamma-blicken och säger:
-Mamma jag är stor nu. Jag blåser faktiskt inte iväg.

Och så var det med det :-).
Men hon fick ändå inte gå ut.

Tågstopp på väg

Jag säger bara:
ÄNTLIGEN
Ryktena har hur länge som helst sagt att tågstopp med Pågatågen är på väg till hålan. Det ska börjas bygga perrong då och då men inget har hänt.
Nu har dom iaf gått ut med det i tidningen att avtal är påskrivet. Och dom har även satt upp vissa datum över tre utbyggnadsetapper, färdiga december –11, –13 och –14. Så senast 2014 borde vi ha tågstopp här.

Detta kommer att gynna alla småhålor här i närheten. Arbetsmöjligheterna vidgas när det plötsligt finns tillgång till bra kommunikationer. För som vi har det idag har vi EN busslinje härifrån. Ner till stan eller till nästa håla eftersom vi ligger mitt emellan.

Nu gäller det bara att regeringen säger ja också så att Banverket kan finansiera stora delen av bygget. Och det är inget som är en garanti känns det som. För det är ju så att detta ska hända nere i Skåneland och det ligger en bra bit från deras egna regioner. Men jag hoppas verkligen att det blir av.

Tågolycka Bild från Fotoakuten

Artikeln kan ni läsa här.

2010/01/26

Längtar, längtar, längtar

Sitter här hemma och längtar efter sommaren.
Längtar efter lite värme. Längtar efter att inte behöva ha så mycket kläder på sig. Längtar efter att det ska bli färg ute.
Längtar, längtar, längtar.

DSC00214 DSC00221 DSC02318 DSC02752 DSC02831 016

Och längtar ännu mer efter att ha sett lite sommarbilder.

Längtar ni också efter sommaren?

2010/01/25

Ah, gå och lägg dig igen…

Vilken jäkla morgon. Allt har gått fel.
Frukosten börjar med fil på golvet och fortsätter med att jag tappar kanelburken i min tallrik med fil. Kladdigt och sur blev jag.
Aja tänkte jag Nu ska jag vara positiv och inte gräva ner mig. Det brinner iaf i brasan och det tog sig med en gång.
Klarar att vara positiv en liten stund iaf. Tills jag ser vad Lilly har gjort.
Hon har fått tag på en av Mollys tuschpennor. En röd dessutom.
Hon har gjort ett litet konstverk på soffbordet och på parketten. Som tur är så såg jag det med en gång så det gick att torka bort med en blöt trasa. Skönt tänkte jag.
Får syn på hur Lilly ser ut.
Ingen större fara eftersom det försvinner med tiden. Hon klarar sig.
Och så tittar jag bort på soffan.
Och ja, där var ett konstverk där också. Och detta går inte bort. Så det är väl kanske dags att kolla upp ny klädsel nu då. Med tanke på att den vi har är sand och den vi har som vi kan byta med är vit. Och detta verkar inte vara en bra kombination när man har en konstnärssugen 2-åring.

001 002
Lilly har missuppfattat hur en målarduk ser ut ;-).

Bemz har mycket klädslar till många Ikea-soffor. Även sådana som utgått ur deras sortiment, precis som vår Tomelilla soffa har gjort. Men jag tror vi hade behövt nya soffor ändå. Men inte pga att lillan har målat på dom :-(.

2010/01/24

Tack för din avanmälan.. Grrrr

Jag håller på att bli knäpp på vissa företag som skickar mail.
“Vill du inte ha mail längre klicka här”
Och jag klickar där.

”Tack. Du är nu avanmäld och adressen ……….. kommer inte längre att få mail från oss. “

Men tre dagar senare kommer det igen.
Vissa företag har jag avanmält hur många gånger som helst. Hade jag nu varit lite smart hade jag sparat dom avanmälda bekräftelserna som man får från vissa. Men dom åker i papperskorgen med en gång eftersom jag vill ha min mail fin och inte ha en massa skräp liggandes. Men det är klart. Vad skulle gjort med dom bekräftelserna? Man orkar ju inte hålla på att bråka om sådant.
Det är sådana småsaker som kan göra mig så irriterad. Onödigt att behöva lägga energi på sådant.

Och sedan har vissa företag börjat med att skicka ut mail i “vanliga” personers namn. Och dom är verkligen omöjliga att avanmäla.
Så jag får väl fortsätta att slänga i papperskorgen och tömma.
För jag verkar ju inte bli av med dom.

Kalas för Johanna

Vi har varit iväg och firat Johanna idag.
Hon fyller 8 imorgon.

007006

Tjejerna redo att ge sig iväg på kalas.
Och har storasyrran tofs vill naturligtvis lillsyrran också ha det. Den satt dock bara uppe några minuter innan hon drog ner den och ville dem (diadem) istället. Och det fick hon och det placerades som vanligt i nacken.

012Johanna öppnar lite paket 020 Lite ego får jag väl med vara. Men Lilly är ju också med så det gör det inte lika ego då. Eller ;-)?

Feér är också kvinnor

Jag fick ett sådant bra mail häromdagen som jag ville dela med mig av.

“Ett gift par i 60-års åldern firade sin  40-åriga bröllopsdag 
på en lugn, romantisk liten restaurang  ... 
Plötsligt dök en liten vacker fe upp på deras bord.
Hon sa:  "För att ni är ett exemplariskt gift par 
och för att ni är kärleksfulla  mot varandra så 
kommer jag ge er båda varsin önskan." 
Hustrun  svarade "Åh, jag vill resa runt i världen 
med min älskade make." 
 
Den lilla feén viftade med trollspöt och -  poof! - Två biljetter till Queen Mary II  dök upp i hennes händer. 
 
Mannen tänkte efter en stund: "Ja, detta är  väldigt romantiskt, men ett tillfälle som detta kommer aldrig igen. Jag  är ledsen min kärlek, men min önskan  är att ha en hustru 30 år  yngre än jag." 
Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men  en önskan är en  önskan.

Så feén viftade med trollspöt igen och poof!...
Mannen blev  93 år gammal. 
 
Sensmoralen i denna historia: Män som är  otacksamma 
jävlar ska  komma ihåg att även feér är kvinnor... “

Så tänk på vad ni önskar :-)

All Nighter

Jag och vännen hade en sådan där trevlig kväll igår. En sådan då vi bara gjorde saker tillsammans istället för att hamna framför en vars en dator. Man borde göra det oftare för man mår så bra, både fysiskt och psykiskt :-). Bara han och jag i en källare. Inga som stör och inga som ser.  En all nighter helt enkelt.

002 Blev någon drink alias grogg med sugrör också. Paraply saknas dock men sen var vi inte på Mallis heller så det dög för oss ändå.

003 004 Känner mig lite mör i kroppen också. Vi skyller det enbart på Wii ;-). Det är riktigt roligt och man ser nog ganska rolig ut när man spelar. Vännen försöker sig på lite konster. Kanske inga 10 poängare men ändå ganska väl utförda ;-).

Det märks att man inte är van att vara “ute” och ränna halva natten. Det blev riktigt sent igår. Men vad fan, det var det värt :-).

2010/01/23

Het om öronen

Undra om Zingo tyckt att vi eldat för mycket ;-). Han satt och “luftade” hur länge som helst.  Hamnar öronen så på honom brukar han rista ner dom men en gång så något var det.001

Musarm ~ Dubbel betydelse ;-)

Försäkringskassan måste gnugga händer efter denna nya undersökning.

Tänk dig följande senarium. Du blir sjukskriven pga att du har ont i din handled/armbåge.
Nej vi kan nog inte godkänna detta som arbetsskada. Ja iof så kan det ju vara en arbetsskada men inte en sådan vi ersätter för. Vi kan inte ge ersättning för vi vet inte om det är som du har satt på din fru i missionären 3 gånger i veckan istället för 1 gång. Vi måste låta våra läkare göra en bedömning hur ofta detta sker.
Så du säger att det bara händer 2 gånger i veckan. Ja det är ju någonstans mitt emellan. Vi får låta läkaren gå med 1 vecka för att få detta bekräftat.
Och för att det verkligen ska bli bra så låter du frugan vara överst och göra jobbet framöver.
Nej, nej det räknas inte som svartjobb.
Vad jobbar du nu med sa du. Så det är på kontor framför dator 8 timmar om dagen. Ja, ja men börja nu med det vi pratade om.
Frugan överst och jag undrar om du inte skulle kunna gå ner 2 kg också.

Musarm av missionären är det senaste nu. Tydligen har vi mer sex i dagens samhälle och missionären vekar vara på väg tillbaka. Och detta tillsammans med att det finns en övervikt som ökar också gör tydligen mäns handleder till väldigt utsatta. Så nu får vi börja byta ställningar igen. Missionären 7 dagar i veckan är kanske inte så bra då ;-).
Dessutom får musarm en helt annan betydelse nu också ;-).

Ibland funderar man på hur dom kommer på hur dom ska undersöka saker och ting.
Är det forskaran som går hemma och funderar och funderar.
Hmm vad ska vi göra för undersökning. Jag undrar om jag inte blev lite trött i handlederna senast jag satt på frugan. Det borde man säkert kunna undersöka.
Och så ringer han till kollegan Hans och säger att nu vet jag vad vi ska göra undersökning av. Jo det var så att när jag satt på Majsan så fick jag lite ont i handleden. Ja vi körde missionären. Vi startar i morgon. Klick.

Läs hela artikeln här.

2010/01/22

Skåda The Glugg

Klockan 07:47 i morse kommer Molly inrusandes. Och jag menar verkligen inrusandes.
-Mamma, mamma den har ramlat ut nu.
-Har den svarade jag lite yrvaken.
-Ja mamma, där är ett hål nu. Jag måste lägga den i ett glas sa hon och rusade vidare ut i köket för att just hämta ett glas.
-Mamma du måste ta ett kort sa hon.
Kan undra om hon lärt sig att jag brukar fota när något hänt.
Och så påbörjades projekt “fota gluggen”. Ett ganska svårt projekt visade det sig. Att fånga en liten, liten glugg i en liten mun med en ganska seg kamera verkade nästan omöjligt.

020 021

022 024
Så till frukosten satt vi och försökte och försökte. Av någon anledning satt hon och sa kaviar och då visade hon gluggen fint. Problemet återstod dock att jag har en seg kamera. Jag fotade och fotade men ingen glugg på bild.

023Och plötsligt var den bara där.
Skåda The glugg :-).
 

026 027

Lilly var lite avundsjuk att jag bara satt och fotade Molly.
-Kort, kort satt hon och sa på sitt eget lilla betoningsvis.
Så naturligtvis blev det några på henne också.

Och innan frukosten låg vi och gosade i sängen. Lilly klättrade runder och Molly höll för näsan.
-Örk,, bajs mamma.
Jag kikade lite försiktigt ner i blöjan men där var inget. Jag tror det kanske bara varit mamman som luftat lite ;-).
-Där är bara kiss svarade jag henne.
-Ok sa hon. Kom Lilly ska du få en torris och så traskade dom iväg. Jag är storasyster så jag hjälper henne sa hon med sin snusförnuftiga uppsyn.
Jag hör hur dom håller på inne på rummet.
-Nej ligg Lilly. Jag måste tvätta.
Allt går lugnt till och så kommer hon och visar det lilla ihoprullade paketet som varit blöjan. Och snart kommer även Lilly ut och kör sin nakenfis dans. För tydligen var det glömt att hon skulle ha en ny på sig.

♥Vilka härliga barn jag har♥

2010/01/21

Grisben på kycklingen???

Det är så skönt för Molly är alltid så öppen för nya förslag vad gäller mat. Men sen när det väl kommer till kritan så äter hon inte det iaf.

När vi körde hem från bvc så körde vi inom affären och köpte lite färdig lunch. Frågade vad hon trodde om en grillad kyckling.
-Mmm, mamma. Med sådant bröd också.
Hon menade franskbröd så det gick vi och hämtade.

Så sitter vi då och ska äta. Hon äter den ena mackan efter den andra. Hon äter inte ens en hel klubba. Den var iof slut men det var lillasyster som hjälpte till lite.
Hon fick dessutom för sig att det var ett grisben. Det hade pappa sagt. Får kanske ta mig ett snack med pappan för att förklara att grisben finns faktiskt inte på kycklingar ;-).

Men Molly har lite konstiga saker för sig när det gäller mat.
-Åh, mamma. Tacos är så gott.
Så tar hon ett bröd. Lägger på ost, gräddfil/cream fraiche och gurka. Grönsaker passar inte donnan och färs är inte heller någon höjdare. Så hon har verkligen en lite snedvriden bild på vad tacos är ;-).

Hon beställde spagetti och köttfärssås häromdagen. Mumsade glatt i sig av spagettin medans man fick säga till henne att hon fick minsann smaka på färsen också. Och det gör hon under lite protester.

För det är så hemma hos oss att man behöver faktiskt inte äta om man inte vill ha pga att man inte tycker om det. Men förutsättningen för detta är att man ALLTID måste smaka. Vi har ju då aldrig behövt praktisera detta på den lilla men otaliga gånger på den stora.

Nu jäklar

Precis kommit hem från bvc med Lilly. Ja Molly fick också vara med på ett hörn för lillan var inte alls speciellt förtjust i att behöva gå in till tant Lisa. Så Molly fick först ställa sig på vågen och sedan var det ju en baggis för Lilly också. Bra att ha storasyskon att se upp till Sign Smileys.
Allt såg bra ut för båda. Lilly hade vuxit mycket på längden men inte lagt på sig så mycket. Så det är ju positivt med tanke på att det var lite gnäll förra gången att hon vägde lite på gränsen. Skönt för jag har faktiskt varit lite nervös att hon skulle gått upp för mycket. Men nu känns det lugnt.
Molly hade vuxit en hel decimeter sedan sist.

Och när jag ändå var där tog jag mod till mig och frågade om dom hade något man kunde söka för övervikt. Och ja det hade dom. Så nu har jag fått en tid på onsdag för att träffa en tjej på vc som ska hjälpa mig att verkligen lyckas. Det känns hur skönt som helst faktiskt samtidigt som det känns lite pirrigt. Men jag trivs absolut inte med mig själv nu så något måste göras. Förhoppningsvis blir det lättare när man har någon man måste visa upp hur duktig man varit. Jag hoppas det ger något vårt första möte.
Nu jäklar ska fettot bort.

2010/01/20

Ombyggnad sker

Ursäkta röran.
Ombyggnad sker under dagen.

Jag hittade en bakgrund igår men nu när jag kommer in och ser den är jag inte alls nöjd. Kanske av ovana eftersom jag haft den andra så länge men det känns inte bra.

Jag vill nog prova ha med ljus bakgrund i textavsnitten.
Jag letar vidare.
Men bli nu inte förvirrade när den ändras många gånger idag. Om jag nu blir färdig idag eftersom jag bara har fm på mig för sen jobbar jag hela kvällen.

2010/01/19

Snöbus

Vi bestämde oss för att gå ut och göra en snögubbe innan. Så på med alla kläderna på tjejerna. Så ska jag då dra på mig mina egna termobyxor, för jag var beredd på att göra ett stort arbete ute, då går dragkedjan sönder. Jag blir så sur på sådant. Visst dom är ganska gamla men med tanke på att dom är så gamla så är dom inte mycket använda.
Så det hela slutade med att jag fick dra på mig jeansen istället. Så tjejerna fick busa själva i snön för den var riktigt blöt. Hade jag satt mig på knä hade jag varit dyngsur men en gång.

026 027

Nu ligger dom båda två och kollar på Nicke Nyfiken som Lilly fick av tomten. Jag skulle tippa på att en av dom, den lilla, alldeles snart somnar. Funderar på om jag ska göra dom sällskap men då är det stor risk att det blir en till som somnar, den största ;-).

Åh jag måste bara skryta lite också. Över en helt trivial sak kan många tycka men för mig är det stort. Ni kommer att förstå snart.
Gick in för Projekt braständning i fm. Laddade för tannagnissel och hårslitande över att det inte skulle brinna. På 15 minuter brann det fint i brasan. Helt jäkla otroligt. Och med tanke på att jag brukar kämpa i timmar och ingen av oss vill ge sig heller så är detta riktigt bra gjort. Och efter timmar kommer Rickard hem och lägger i lite och så brinner det. Men det är klart. Då har jag ju förvärmt den hela dagen också ;-). Nu får hoppas att det inte var en engångshändelse bara.

Robert från Boxer

Telefonen ringde precis.

-Ja hej detta är Robert från Boxer sa han.

Jag höll på att garva ihjäl mig :-).
Taskigt att heta Robert och jobba på Boxer. Jag hade nog presenterat mig med ett alias i detta läget.
Det är kanske bara jag som är trött och ser det roliga, ja eller dåliga skämtet från min sida, i detta ;-).

Vad tycker ni?

Jag har börjat fundera på om jag ska byta bloggdesigne.
Jag gillar den jag har men skulle ändå vilja förnya lite. Men sen är jag ju värdelös på sådant så jag är ju lite rädd att det inte blir bra och så kan jag inte få tillbaka det.

Jag skulle vilja ha lite bredare textbitar vilket gör att dom inte blir så långa när jag skriver lite mycket. Har provat att byta mall men då passar den inte till designen och så har det bara blivit konstigt.

Jag funderar på om jag kan spara html-koden till denna designen någonstans typ i mina dokument. Och fungerar det inte med ny kan jag kanske få tillbaka den jag har nu.
Åh, varför är jag inte duktig på detta. Men det är klart, man kan inte vara bra på allt ;-). Men med tanke på att jag är så rädd att det ska bli fel och att allt ska försvinna så vågar jag ju inte ens prova.
Är faktiskt lite förvånad att jag ändå kan lite om detta med html-koder.
Ja, jag vet iaf hur jag klistrar in dom  Winking Smileys.

Men jag hade nog behövt lite feedback från min lilla skara.
Vad tycker ni? Ska jag ge mig på att försöka förnya min blogg?

Hjälp mig att komma fram till något.

2010/01/18

Var försiktiga

Låt mig ge er ett bra tips.
Hittar ni en flaska ketchup LÅNGT in i kylskåpet var väldigt försiktiga när ni öppnar locket för att lukta. Ketchupen kan nämligen gå till attack.
Bildbevis finns.

005

2010/01/17

Evolutionslära på hög nivå

Vi hamnade i en mycket intressant diskussion vi middagen nu ikväll. Naturligtvis började allt med Mollys filosoferande över saker och ting.
Det hela började om två små dinosaurie. Dinosaurie rex med vassa tänder och en annan med lång hals och raka ben. Som fortsatte i att jägarna skjuter dom. Och nu kommer då det intressanta.
Vi ska då försöka förklara för henne att dinosaurier inte fanns när det fanns människor. Inte det lättaste.
-Men var fanns människorna då? frågade hon.
-Det var så längesedan att det inte hade börjat födas några människor förklarade vi.
-Men Dora har dinosaurie Rex.

Ja den där Dora visade det sig nu att hon inte allt är så pedagogisk när hon lär ut att man kan spela fotboll TILLSAMMANS med dinosaurie Rex ;-).
-Men det är bara tecknat och tecknade filmer är inte sanna. Dom är påhittade.
Jo det visste hon redan.

Och sedan slank hon in på var människorna var igen när det fanns dinosaurier. Människorna hade ju grävt ner dom i jorden, långt ner, så dom blev skelett.
-Nej dom har dött och ramlat ner på marken och sedan när tiden har gått så har det blivit mer och mer jord på dom sa jag.
-Jaha sa hon.

Och nu kom hon åter in på var människorna fanns någonstans. Nu fanns det ingen återvändo.
Jag sitter och ska försöka förklara evolutionslära för min 5-åring. Inte lätt vill jag lova.
-Ja du förstår, sa jag lite trevande, för länge sedan fanns det bara apor. Men så blev några apor människor och några apor fortsatte att vara apor.
-Men mamma då sa hon lite fnittrande. Apor lever i djungeln.
-Ja men det är dom aporna som fortsatte att vara apor som gör det.
-Jaha svarade hon igen. Så Johanna och Julia är apor?
-Nej gumman detta hände för länge, länge, länge sedan. Några apor blev människor. Och nu är vi ju människor.

Det fortsatte lite fram och tillbaka en bra stund. Och som vanligt vet jag inte hur mycket hon egentligen förstod. Men jag tror hon förstår ganska mycket. Hon suger in mycket och hennes faktaböcker är riktigt bra. Jag är glad att hon är intresserad av att veta saker. Och jag är glad att hon är intresserad och gärna frågar om sådant hon undrar över. Och jag hoppas verkligen att vi förklarar bra för henne. Det är svårt när man ska förklara saker som är självklara för en annan och göra om denna förklaring så hon ska förstå. Kunskapstörstande:-). Men både jag och Rickard kan nog mycket och har nog alltid varit intresserade av att lära och ta reda på saker. Och sådant måste smitta av sig på våra barn också tycker man. Jag hoppas båda tjejerna kommer få lätt att lära. Det underlättar mycket när man slipper slå in saker i skallen som man ska lära.

2010/01/16

Alla tror VERKLIGEN att dom kan

Hade rix fm på när jag var ute och flackade på vägarna ikväll. Jag har iof alltid rix fm på när jag är ute och flackar på vägarna när jag jobbar.
Men iaf så pratade han om detta med att sjunga och att tro att man kan sjunga. Och så drog han upp “tänd ett ljus” som exempel. ALLA kan den och ALLA tror verkligen att dom kan sjunga fint till den. Inklusive mig själv naturligtvis. Men jag ylar med i det mesta för jag älskar verkligen att sjunga i bilen.
Men ärligt nu när jag börjar fundera så har jag nog inte hört någon som sjungit denna och det har låtit speciellt bra. Nu menar jag förstås alla härliga amatörer då.

Nå sjöng ni med och ni trodde det var vackert ;-)??

2010/01/15

Hon bara föll och föll och föll…

Jag är så trött idag.
Vaknade av en otäck mardröm inatt vid 2.

Vet inte riktigt vad jag drömde om men jag skulle iaf åka båt. Molly och Rickard var och vinkade av mig. Och då faller Molly plötsligt från den mycket höga bryggan. Och jag ser hur hon bara faller och faller.

Och då vaknar jag med ett ryck och har rysningar över hela kroppen. Gick upp en stund och la mig sen igen. Men varje gång jag blundade såg jag hur hon bara föll. Det är så otäckt närman inte blir av med mardrömmar utan dom bara fortsätter när man försöker sova igen. Och när dom dessutom känns så verkliga också. 
När jag legat en stund hörde jag hur Lilly kom upptassandes. Hörde hur hon tassade runder i tv-rummet. Fick gå upp för jag hörde henne aldrig gå tillbaka till rummet. Då satt hon i soffan och ville ha filten på sig och att jag skulle sätta på tv:n. Klockan halv 3. Behöver jag säga att det inte blev något med det. Följde henne in i sängen och satt på en lite Alfons-saga istället. Sen var det lugnt och jag lyckades somna också. Var nog bra att hon kom upp för jag fick lite annat att fundera på än den där otäcka mardrömmen. Usch.

Sen vaknade hon halv 7. Rickard tog henne eftersom han hann det innan han skulle iväg. Sen har hon hållit låda med sång och prat hela morgonen. Så vid 8 kom båda tjejerna in och gosade en stund. Och det var så skönt att krama om Molly och känna att hon var här. Måtte drömmen försvinna helt.001 Uppladdat för att klara dagen?
Man skulle kunna tro att jag gillar att dricka kaffe och sitta framför datorn ;-).

2010/01/14

“Skönt för katten”.. Yeah right

Jag ser denna flaska varje gång jag har duschat eftersom den står längst in i skåpet där deon står.

010

Och jag undrar varje gång vem som har kommit på den fyndiga slogan som är utanpå.

”Skönt för katten”

Yeah right ;-). Jag undrar om den personen har haft katt själv. För jag kan då inte påminna mig om att någon av våra katter har uppskattat detta. Men vi har kanske glömt att tala om för dom att det ska vara skönt.
Och har det varit skönt så har dom absolut inte visa det iaf.
Ny slogan borde kanske vara

Skönt för katten men en plåga för husse/matte”

För vi har aldrig kommit helskinnade ur en duschdust med någon av katterna. Så ni som ska dusch katter. Lycka till :-).

Önskas: Spishäll utan vreden

Har haft en riktig städdag idag. När jag väl kommer igång med sådant tråkigt brukar det bli riktigt ordentligt gjort också. Har putsat hela köket. Torkat och fejjat. Spisen är så tråkig och jag saknar vår gamla spis vi hade i gamla huset. En häll utan några vreden. Bara tryckknappar. Det var så lätt att rengöra. Men idag med fick jag stå och pilla bort alla vreden och sedan torka runt pinnarna. Jag blev till slut nöjd med mitt arbete eller mina händer talade om att det räckte med torkande. Ont, ont, ont får jag när jag torkar för mycket. Och ändå försöker jag tänka på det sjukgymnasten sa till mig med att inte översträcka mina leder. Jag har fortfarande lite ont men det brukar sitta i några dagar innan det lägger sig helt igen.

004006

Medans jag tog det allra sista passade Lilly och Sten på att ta en liten lur i soffan.
♥Så sött♥

Telefonköer

Jag är så jäkla irriterad.

Jag har suttit i telefonkö till vårdcentralen i 31 minuter. Hela tiden hört henne säga ”du har placering nummer 1”.
Och allt för att jag inte fått tag på bvc för att avboka en tid på måndag till Lilly. Har ringt hela veckan men bara telefonsvararen. Jag blir så trött på sådant
Party Smileys. Och framförallt är det så irriterande att man ska behöva bli så irriterad över något sådant. Men jag hade nog inte sagt så mycket om jag inte legat som nummer 1 hela tiden. Men efter 31 minuter gav jag iaf upp. Provade ringa med en gång och blev nummer 3 istället. Men här knappade jag snabbt in mitt nummer istället när jag kunde för att bli uppringd. Och efter 10 minuter ringde dom upp och nu har jag äntligen fått ny tid till skruttan.

2010/01/13

Om och om och om och om igen

Lilly har gått runt och jojat ikväll. Det har väsnats ganska bra och jag känner mig ganska trött i huvudet.
Anledning?
Hon har haft tråden helt ute, tagit upp jojon och slängt den i golvet. Om och om igen som man normalt gör med en jojo. Hon har tyvärr inte koll på hur man ska göra. Jag försökte vara pedagogisk och skulle visa henne. Resultatet blev en ganska sur liten Lilly som inte alls ville ha reda på hur man gjorde eftersom hon redan visst.

2010/01/12

Var går gränsen för att vara otrogen?

Herregud.
Finns det verkligen sajter som enbart är ute efter att gifta ska vara otrogna.
Men sen kan man ju undra om det är en sajt som enbart medlar cyberkontakt eller om det är meningen att dom vill gå längre och få dom att träffas.

För detta med otrohet verkar vara så individuellt var man drar gränsen för när man är otrogen.

En del menar att bara tanken gör att man är otrogen.
Jag tycker faktiskt inte att det håller. Fantasier har vi alla, mer eller mindre, och dom kan vi inte styra. Så länge man inser att det enbart är fantasier ser jag ingen otrohet i detta.

En del menar att en sexchatt gör en till otrogen.
Personligen tycker jag inte det heller. Även i detta fallet borde det vara en del i en fantasi. Och så länge man går in med den inställningen och inte inleder för fysisk kontakt ser inte jag något fel i det. Kan kanske tom ge en liten extra krydda till sexlivet hemma. Vad vet jag?

En del menar att en flört i riktiga livet gör en otrogen.
Även här kan jag inte hålla med. Så länge man enbart håller det till just flört och inte övergår till fysisk kontakt anser jag inte det vara otrohet. Vi är så olika som personer också. Jag hade kanske reagerat lite om en person som normalt inte är flörtig hade börjat flörta än om en person som är väldigt flörtig gör det. Dubbelmoral? Ja kanske. Även här handlar det nog mycket om fantasier. Men hela vårt sexuallitet är väl uppbyggd på just fantasier. Men det är som jag har sagt innan att så länge man håller det där tycker inte jag att man kan blanda in otrohet.

En del menar att en kyss är att vara otrogen.
Ja det kan jag hålla med om. Då har man tagit steget från fantasier till att verkligen agera. Här drar jag min gräns. Har man övergått till fysisk kontakt, naturligtvis sexuell fysisk kontakt, så har man tagit steget ut. För det är ju faktiskt så att även här är vi olika som personer. Finns alltid personer som är väldigt fysiska och tycker om att krama osv. utan någon som helst sexuellt bakom. Men en kyss är en sexuell handling.

En del menar att sex ar att vara otrogen.
Ja det är det. Sex är bland det bästa som finns men man har det på hemmaplan med den man älskar.

Så sammanfattningsvis anser jag att så länge man har fantasier och inte agerar ut dom fysiskt är man inte otrogen. Och jag vet att det finns hur många åsikter som helst om detta.

Vad går gränsen för er?

2010/01/11

Varför kan inte jag klara det???

Åh jag måste bli färdig att ta tag i mitt liv igen. Nu menar jag hälsan. Att det ska vara så jäkla svårt att klara av att gå ner. För tillfället gillar jag inte mig själv. Känner mig bara pinsam. Det är alltid så svårt med träning såhär vintertid. Man kommer hem från jobbet, middag ska fixas och sedan vill man ha lite tid med tjejerna. Och sen när man nattat dom är klockan så mycket så man orkar inte ge sig iväg för att träna. Men jag MÅSTE. Promenader är uteslutet på kvällen för jag går inte ut när det är mörkt. Men jag får väl börja sätta upp mig på fitness-rummet på jobbet igen. Det hade varit bra om man kunnat ta det direkt efter jobbet men eftersom det oftast är jag som hämtar barnen passar inte det heller. Vi får prata igenom det och se hur vi kan lösa det. Men jag måste erkänna att jag saknar faktiskt att stå på crosstrainern. Den var riktigt härlig.

Så det är kanske dags att ladda mp3-spelaren med riktigt mycket Rammstein och sätta igång. Aggressiv musik är perfekt att träna till. Och Rammstein är perfekt att promenera till. Då går det fort.

Ska få tid att kolla över matsedlarna också. Har man dom så finns det ingen anledning att fuska eftersom man vet vad man ska ha till middag.
Men jag måste komma på hur jag ska komma över tröskeln till sommaren. Det borde vara den lättaste på sommaren men av någon anledning tappar jag allt vad gäller sundhet då och sedan hittar jag inte tillbaka. Jag måste komma på hur jag ska göra det. För det är ju det som är så tråkigt att jag är duktig och ändrar livsstil första halvåret och allt känns perfekt. Finns liksom inget som kan gå fel känns det som. Jag motionerar och äter bra. Är så duktig och känner att jag verkligen har ändrat mig till det bättre.

Gnäll, gnäll, gnäll. Jag vet att det bara är jag som kan ta tag i det och måste göra det. Nu har det faktiskt gått så långt så jag funderar på att söka på vårdcentralen för att få hjälp och stöd därifrån. Något måste göras iaf.

2010/01/10

Slapp söndag

012 016

015

Imorgon går allt tillbaka till vardagen igen. Rickard börjar jobba och tjejerna ska på dagis efter ett långt juluppehåll. Och vad passar inte bättre än att bara ha en riktig slapp söndag.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails