2009/08/31

Blondinskämt

Jag är inte mycket för blondinskämt. Tycker dom kan vara ganska töntiga faktiskt.
Men nu hörde jag en på kräftskivan som jag måste dela med mig av.

2 blondiner solade nakna i trädgården. Den ena säger till den andra
-Åh, vilken stor klitoris du har.
-Det vet jag ingenting om. Det är min man som sköter trädgården.

Hahaha:-D
Lite bra var den iaf

Irriterad:-(

Jag känner mig så jäkla irriterad idag.

Irriterad över att jag inte mår bra. Går här hemma och orkar/klarar inte göra så mycket. Diskmaskinen har jag varit ute och tömt i 3 omgångar för att det börjat snurra när jag stått med det en stund. Det är så jäkla jobbigt att behöva vara hemma när det inte syns att man är sjuk. Jag ligger inte nerbäddad med rinnande näsa eller något sådant. Utan jag går här hemma på halvfart för att jag ska klara av dagen.

Irriterad över att det ska vara så jäkla svårt att komma fram på vårdcentralen. Dom har omkoppling på telefonerna för dom är inte i dom vanliga lokalerna för tillfället. Fick ringa tre gånger innan jag kopplades rätt så att där överhuvudtaget kom ringsignal. Hamnar i kö. "Du har plats nr 7". Kommer ner till plats nummer 3 så blir jag bortkopplad av någon anledning. Det var bara att börja om från början. "Du har plats nr 8". Gah.. Till slut kom jag iaf fram. Fick tid i morgon på fm. Hoppas dom kollar upp mig riktigt ordentligt för jag vill inte vara såhär.

Irriterad över att jag fortfarande inte fått min telefon från 3 som jag skickade in i början/mitten av juli. Har ringt dom tre gånger. Och varje gång har jag fått berätta hela jäkla krångliga vägen den gått. Sista gången jag ringde var nästan två veckor sedan. Jo då hade förra jag pratat med missuppfattat mig. Så hon skulle skicka ut till säljavd. och få bekräftat så skulle jag ha min telefon senast på måndag. Och detta var menat till förra måndagen. Så jag får väl försöka ringa igen. Vill dom inte ha kvar sina kunder?

Irriterad över att jag känner mig så jäkla irriterad. Och inte kan jag bara lägga mig och dra täcket över huvudet och bara somna och vakna glad igen. Jag vill må bra.

2009/08/30

Stressrelaterat?

Lilly tog tidningen igår och gick ut på altanen. Hmm:andes och pekandes på brassestolen. Blev supernöjd när jag vek ut den. Satt sig och läste en stund innan det började regna.
Hon satt och somnade i soffan i går em. Tog henne och skulle lägga henne i sängen istället. Trodde jag iaf. När hon väl var lagd i sängen var hon klarvaken igen. Kan inte förstå varför hon inte hellre vill sova en stund i sängen.

Var iväg på kräftskiva igår hos A-C och Ulf. Alltid lika trevligt. Även om inte jag kände mig så trevlig eftersom jag mest satt där. Orkade inte anstränga mig så mycket. Jag körde eftersom jag inte ville dricka pga yrseln
Jag börjar mer och mer fundera på om det är stressrelaterat. Mår sämre när jag har varit upprörd och tex skällt på barnen. Då ökar yrseln Känner mig lite stel i axlarna och nacken också. Och jag är så jäkla trött alltid också. Som det är för tillfället känner jag inte att jag orkar eller klarar jobba i morgon. Blir välatt ringa farbror doktorn istället och höra vad som är fel på mig. Några prover skadar ju aldrig. Om inget kan det vara rätt skönt att kunna utesluta vissa sjukdomar som jag har gått igenom nu. För det är några stycken som man har funderat på om man har.

Känner lite dåligt samvete för att barnen har kommit lite vid sidan om nu dessa dagarna. Har inte haft ork att sysselsätta dom. Visst dom klarar sysselsätta sig själv ganska bra men det har blivit mycket tv tex. Så sitter jag här och funderar på om mina bekymmer är stressrelaterade och så har jag dåligt samvete för att jag inte lagt tillräckligt mycket tid på barnen. Jag måste kanske sluta vara/känna mig så jäkla duktig hela tiden. Ni vet den perfekta mamman som alltid gör allt för sina barn. Det är inte lätt. Vill ofta vara alla till lags, sköta mitt jobb så att ingen kan klaga på mig. Har jag själv hittat min diagnos? Nej det blir doktorn i morgon. Ja menar jag är väl inte typen som blir utbränd. Eller?

2009/08/29

Lillys facination över "I drömmarnas trädgård"

Sitter här framför dator och gör inte många knop. Fortfarande lätt snurrig och börjar tycka att det är allmän tråkigt. Ser ut som kriget här inne men det är inte så mycket att göra åt för tillfället. Min kära make gör så gott han kan. Men han hinner inte allt.
Hade velat köra upp till grannhålan med barnen och kollat på Tuta & Kör. Känner väl att jag inte vill själv pga omständigheterna Sen dessutom läcker den stora bilf*n bensin också så det känns väl inte sådär lockande. Jag vet inte vad det är med oss och bilar. Måndagsexemplar? Lämpa dom här;-).
Har bestämt mig för att åka på kräftskivan ikväll. Kan ju köra själv eftersom jag ändå inte kommer att dricka något. Blir tyvärr inget dansa på bordet ikväll:(. Blir inget dansande alls för den delen. Får ta igen det en annan fest.
Lilly klev i ett par tupperware muggar och skulle gå. Kan väl säga att det gick inte så värst bra. Hon så ut som Bambi på hal is ungefär;-). Sen blev hon ganska irriterad när hon inte fick av sig dom.
Hon går här hemma nu med ett papper vi fick från en filmklubb. Ni vet betäll 5 betala för 1. På detta blad finns bilder på två filmer om "I drömmarnas trädgård". Hon kommer med jämna mellanrum och pekar och hmm:ar något. Det är tur att man vet vad några av figurerna heter för hon nöjer sig när man säger något namn. Vi beställde faktiskt 5 filmer och naturligtvis tog vi en av dessa till henne. Vi har jättedåligt med filmer till tjejerna så det kan vara trevligt att ha några till.

2009/08/28

Healarkrafter?

Har försökt komma underfund med hur jag lägger in bilder på datorn. Har fått in dom men jag tror inte jag fått dom på rätt ställe. Får rådfråga supporten när han kommer hem sen. Men det blir iaf lite bilder och det är ju alltid trevligare:-).
Lillys otäcka märke på kinden efter att hon ramlat med sin vattenmugg i famnen och kört pipen längst hela kinden. Idag är det mycket blåare dessutom. Stackarn.
Jag mår fortfarande konstig. Är fortfarande lite snurrig men inte som igår. Det har ju blivit lite bättre för varje dag så jag hoppas det ger med sig. Vi gärna ta en öl eller två på kräftskivan i morgon men är jag redan snurrig från början är det ju ganska dumt;-).
Gick ut en liten runda innan. Upphåll ute och kände att jag var tvungen så barnen fick lite luft.
Lilly gungar och dom lekte att hon satt i Ninki Nonken (eller vad den nu heter). Hon har en tuta fram på sin gunga och Ninki Nonken tutar också lite. Roligt när det lilla roar:-).
Molly var också med på leken. Kolla håret på henne:-).
Naturligtvis måste hon visa när hon står på händer också.
Jag gick på lite halvfart ute idag också. Dom plockade lite blommor till mig. Molly kom med två sådanahär blommor.
-Mamma om du sätter dom så här (hon visade med blommorna mot pannan) kommer du att må bättre i huvudet.
Så gulligt och omtänksamt. Kan undra om hon har lite healarkrafter eller något;-). Tyvärr så hjälpte det inte alls. Synd:-)
Vill bara plocka dessa härligheter och göra en härlig äppelkaka. Är lite förvånad att inte Rickard har varit mer på om att dom NOG är mogna för en äppelkaka. Kommer kanske i helgen. Men det hade faktiskt varit riktigt gott med en äppelkaka. Kanske ska kolla dom när jag orkar.

2009/08/27

Nattmara och andra snurrigheter

Vilken brist på aktivitet det har varit här dom senaste dagarna. Kan inte hinna med allt här i livet för tillfället känns det som.

Fick äntligen min nya dator igår. Laptop så det är lätt att sätta sig var man vill. Skönt, skönt.
Hade planer på att inviga igår med en megasurf och njuta av hastigheten men så blev det tyvärr inte. Istället satt jag en stund framför Rickards när han höll på att fixa min. Ni vet min egen support;-). Satt där i godan ro närallt plötsligt började snurra. Bilden på skärmen började röra sig. Det var så jäkla otäckt. Jag fick gå och lägga mig. Så vid 7 igår låg jag och försökt få rummet att sluta snurra. Somnade till slut. Mår inget vidare idag heller. Känner mig fortfarande snurrig men inte så mycket som igår. Jag går på lite halvfart för jag vågar inte göra saker för häftigt. Skulle ha jobbat ikväll men det klarar jag inte. Vågar inte sitta och köra skogsväga, eller köra överhuvudtaget för den delen. Ledig fredag, lördag och söndag nu och hoppas verkligen det går över. Tankarna börjar ju redan snurra vad det är som har hänt. Och jag är ju inne på det värsta också. Men som sagt så hoppas jag att det går över nu under dessa dagarna jag är ledig.

Lilly hade en nattmara-natt inatt. Helt otröstlig i 45 minuter. Det är så jobbig när man inte riktigt vet vad man ska göra för att trösta henne. Till slut tog jag henne och höll bara henne mot mig och då tystnade hon. Hon har lyckats ramla i natt också och förmodligen kört pipen på vattenmuggen på kinden så hon har ett STORT märke. Och idag på fm har dom blivit fotade till katalogen. Så märket kommer att bli förevigat. Så typiskt att hon skulle få det just till idag. Men det var tur iaf att det inte var till dom individuella korten.

Nu ska jag gå och göra ingenting. Verken vågar eller orkar.
Måste bara säga att det var ett himla bra tangentbord på min dator. Lätt att skriva på och inte en massa ord med dubbelbokstäver. Supernöjd. Ska bara ha in e-posten också men det får supporten fixa när han kommer hem.

2009/08/24

Plundrat björnbärsbusken

Tog kidsen och gick upp till by och handlade innan.
Tog slingan så att Lilly med kunde springa fritt. Hon gick faktiskt halva slingan och det tycker jag är kanonbra.
Molly pratade konstant, som vanligt då. Kan komma på mig själv ibland att hmm:a men inte riktigt lyssnat på vad hon sagt. Skäms på mig;-).
Hittade björnbärs buskar som plundrades. Lilly var alldeles blå om både fingrar och runt munnen.
Molly tog några stycken sen verkade hon nöjd. Hon ville mest springa ikapp med Lilly så det blev lite dispyter när Lilly hellre ville plocka bär.
Molly är jätteduktig på att gå. Vi har ändå en bra bit upp till affären men det var knappt något gnäll alls. Lite blev det innan vi kom hem men det tillhör nästan.
Nu ska jag väl snart börja med lite middag. Tänkte göra lite lax idag så jag får se hur glad Rickard blir när han kommer hem;-). Har iof köpt hollandaisås så han slipper den kalla såsen och det är väl mest det han tycker är tråkigt tydligen. Det som är SÅ gott:-). Så idag får jag foga mig lite för jag är inte så förtjust i hollandiasåsen. Ska bli gott med lax iaf.

Sparka på dom som ligger...

Jobbat hela helgen. Då är det inte helt fel med måndagar;-).
En av våra härligaste vikarier jobbade sista dagen igår. Riktigt tråkigt.
Jävla regler från regeringen som gör att hon inte kan jobba kvar. Få ut fler i arbetslivet. My ass. Så drabbar det tjejer som hon som vill jobba men pga av reglerna från a-kassan kan hon inte. Finns absolut ingen logik i det hela. Men vad väntar man sig av rika högervredna politiker. Sparka lite till på dom som redan ligger.
Har en arbetskamrat som jobbar ca 25% för att hon inte kan mer. Har värk osv. Klarar sitta, gå och stå om vartannat i korta perioder. Hon vill jobba sina % för det klarar hon. Men nej då, då vill inte försäkringskassan betala mer. Va fan låt henne jobba dom % hon klarar. Hon vill men hon får inte. Logiken i detta är också noll.
Som jag sa så sparkas det på dom som ligger. Och det sparkas jävligt hårt också

2009/08/21

Lilly fastnat i stolen

Vilken snäll mamma jag är som hämtar kameran innan jag hjälper henne loss;-)

Nostalgitripp a´la Gamleby

Sprang på en sida igår på FB. Om mitt gamla bostadsområde.
"Vi som växte upp i Gamleby"
Åh herregud vilka minnen man har från den tiden.

Jag och Jessica lekte alltid, när vi inte var ovänner då vill säga. Vilket nog var minst en gång om dagen;-).
Minns den gången vi letade efter Jesper. Letade överallt men hittade honom inte. Då visade det sig att han hade gömt sig hos grannen.
När vi rymde till byn och gömde oss i den stora rhodandenrobusken i parken . Inga glada miner när vi kom hem.
Jag minns hur ledsen jag var när hon flyttade. Min bästa kompis då:-).

Hittade snart en ny bästa kompis, Mia. Och med henne kom pojkarna;-). Vi var alltid med Jens, Måns och Linus. Och Jonas också förstås.
Alla sommarkvällerna med dunkgömma.
Hur man frågade chansen. Eller vi frågade till varandra även om vi var bästisar med killarna.
Hur jag efter ett kvartersdisco inte var okysst längre när Jens varit framme;-).
När vi tältade på gräsplanen bakom Mias hus. Jag, Mia, Jens och Måns. Att våra föräldrar vågade släppa iväg oss med pojkar på det viset;-).
När vi var borta och lekte vi nybygget och sjönk i leran. Jag hade bara en kinasko kvar sedan.
När jag och Mia satt under den stora granen vid cykelvägen, den syns fortfarande från vägen, och tjuvrökte. Vi rökte tills vi mådde illa och fick huvudvärk. Men vi tyckte vi var häftiga.
När Mias nya granne Patrik lärde mig skjuta luftgevär. Eller jag lossades nog att jag inte kunde för jag hade ju gått på kvarterslokalen tidigare och lärt mig. Tyckte det var coolt att han visade intresse för mig, eller det var tvärt om kanske? Minns inte riktigt.

När Jerker startade en landhockeyskola och jag var med där. Tror inte jag hade någon talang;-).

Det som slog mig var hur mycket som ordnades för oss barn när vi var små. Det var så många föräldrar som ställde upp och ornade saker i kvarterslokalen. Det var ofta disco och det var så spännande. Dansa tryckare till Alphavilles Forever Young:-). En av höjdarna från barndomen.





2009/08/20

Toalektyr...

Varit en runda hos Helén idag. Snusat bebis.
Det är så jäkla mysigt och alla bebisar luktar så gott.
Men jag måste faktiskt erkänna att det var ganska skönt att bra låna bebis. Jag känner mig nog ändå nöjd med mina två tjejer. Jag nöjer mig nog med två. Tror jag iaf;-)
Molly och Engla leker jättebra tillsammans. Och då är Molly nästan 3 år äldre.
Serverar lite kaffe i den nya soffan som kom när vi var där.
Lillkillen Elliott sussar sött

Efter midda´n idag tog Molly IKEA-katalogen under armen och traskade in på toa där jag och Lilly stod och tvättade oss.
-Ni måste gå ut jag ska bajja.
Och så satt hon med IKEA-katalogen i knät.
Kan undra var hon fått det ifrån;-)
Men man blir lite förundrad över hennes val av lektyr på toa. Ikea-katalog, Illustrerad vetenskap och en och annan lokaltidning.

Hattmode a´la Lilly

Vi har haft Lillys blöjor i en garderob på en hylla som är ganska långt ner. Vi har nu fått flytta upp det öppnade paketet på en hylla som hon inte når.
Anledning?
Se nedan;-)
Lilla huset på prärien-looken
x2
Star wars-looken

Och sist kommer en Turban-look

Hattmode på hög nivå:-)

2009/08/19

Man måste kunna dansa balett mamma...

Var nere i stan och handlade lite innan. Själv med båda barnen. Det brukar gå bra. Och efter det skrivet kan ni nog ana att så inte var fallet;-).
Körde först in till stan för jag hade lovat Molly nya gympakläder. Hittade snygga, enligt mig, på Lindex men dessa föll inte alls donnan i smak.
Hon skulle ha en hel dräkt med en liten kjol som man kunde dansa med.
-Måste dansa balett med den mamma
Hon visade sen här hemma hur man gjorde också när man dansar balett.
Hon ställde sig på ett ben och lutade sig fram. Vinglandes, men hon gjorde något move i balett iaf. Jag kan tyvärr inte namnge det;-). Hon är för söt:-).
Vi hittade en hel dräkt med en liten tyllkjol som hon blev överlycklig för.

Men iaf tillbaka till handlingen.
Hon var jätteduktig när vi var i stan.
Allt började när vi skulle köra från stan ner till maxi.
Jag var tvungen att bälta upp hennes häst som hon hade satt i mitten. Detta resulterade i skrik och tårar.
-Man måste ha bälte mamma, lyckades hon få fram.
-Ja du måste. Hästen klarar sig.
Hästen fick vara utan för jag lyckades inte få fast henne i den andra hållaren.

På maxi började det småkinkas om lite allt möjligt. Var ändå ganska ok men jag kände irritationen växa.
Skulle prova regnkläder på henne men det gick inte för det var en liten döskalle på jackan. Tydligen är detta ett big no, no;-). Så jag får väl snällt leta upp andra till henne. Troligtvis måste dom vara rosa eller lila för att det ska vara ok. Vad ska detta barka hän med hennes modemedvetenhet?
När vi väl var färdiga packade vi in i bilen och begav oss ner till lidl också.
Det skulle jag ha hoppat över idag. Men detta insåg jag alldeles försent;-)
Hon sprang som en tosing inne på affären. Jag vet inte vad hon hade pregat in i öronen för lyssna gjorde hon inte ett dugg. Blev som en chock för denna stackars mamman med tanke på att hon alltid brukar vara duktig när vi är iväg såhär.
Så hela vägen hem kinkade hon över att hon inte fick följa med och handla nästa gång.
Nästa vecka ska jag köra SJÄLV:-)

Ikväll vid kvällsmaten sitter hon och säger en sådan där härlig kommentar som bara hon gör ibland
-Mmm, mamma. Det ska bli SÅ SMARRIGT.
Då är man inte arg längre:-)

2009/08/18

♥Så sött♥

♥Så sött♥
Molly vill hjälpa till med en del saker. Ikväll kom hon och sa att hon ville byta på Lilly.
Klart hon kan:-)

En jäkla vurpa

Dagarna bara rusar iväg nu. Man börjar jobba och sen rullar veckorna på. Allt är som vanligt igen med andra ord. Både skönt och lite tråkigt faktiskt. Känner för tillfället att jag inte har så värst mycket att skriva. Såg att jag inte alls hade många inlägg denna månaden. Men jag skriver det jag tycker känns bra för tillfället så lossnar det säkert senare. Jag kan väl också får lite bloggtorka;-).
Jobbade kväll igår och lyckades på något vis ramla när jag var hos en vårdtagare. Jag halkade på sista trappsteget och slog i skiten riktigt ordentligt. Slog i armen på en murkant och jag har riktigt ont i överarmen idag. Syns nästan inget men ont gör det. Tror nästan att musklen har fått sig ett slag. Har även ont i rumpan och ner mot höften. Rena turen att jag inte gjorde mig mer illa. Man tittar sig lite snabbt runt för att se om det var någon som såg något. Så tramsig man är.
Och för 326:e gången;-). Lilly älskar skor:-)
Man ska inte underskatta silvertejpet magiska effekter;-). Fungerar till väldigt mycket:-)

2009/08/16

Filosofiska Molly

Denna Molly:-).
Körde upp till Julia för en stund sedan. Körde förbi en svart Volvo
-En sådan bil har E nu. En svart.
-Har dom bara den då frågade jag
-Nej den och en husvagn
-Jaha, har dom inte den röda kvar då?
Hon tittar lite konstigt på mig precis som om jag inte har alla hönsen hemma eller något.
-Nej mamma. E:s pappa har målat om den röda.
Självklart. Att jag inte förstod det;-).
Hon är så snusförnufftig min lilla tjej:-)

2009/08/15

Studsar tuttarna upp och ner?

Satt och tittade på friidrotts-vm precis. Damernas 10 000m-lopp. Molly satt uppkurad hos mig.
-Mamma, studsar dom upp och ner.
-Vad gumman?
-Ja studsar tuttarna upp och ner?
Jag lyckades svara med ett litet fniss:-).
Hur hon ens kunde se det med tanke på att tjejerna knappt hade några tuttar undrar jag;-).

Har haft en riktig genomgång här hemma. Städat, plockat undan, renbäddat och Rickard har fixat avloppet.
Vi bestämde oss för att ta bort skötbordet från Lillys rum. Det blev så mycket mer plats och det behövde hon. Kunde därför flytta hennes bord och stolar mer in i hörnan där skötbordet stod. Dom verkade uppskatta platsen båda två:-).
Vi får byta på henne i sängen nu istället. Men det är ju mest när hon gjort 2:an som man behöver lägga henne annars går det bra att byta på henne ståendes. Andra gången jag skulle byta på henne visste hon redan att det var vår säng som gällde. Hon lär sig fort.
Funderar på om hon har tagit för vana att hon inte ska sova när vi lägger henne första gången. Hon var så jäkla trött ikväll men när jag la täcket på henne protesterade hon och reste sig upp. Hon satt 2 minuter i soffan och sen sov hon nästan. Och nu ligger faktiskt båda barnen. X i taket;-).
Molly har kämpat med sitt rum nästan hela dagen. Hon har pausat ibland och legat och läst lite i sängen. Hon hittade en massa klämmor som hon provade alla på en gång. Tjusigt:-)

2009/08/14

Första dagisdagen efter semestern

Så har tjejerna haft sin första dagisdag efter semestern idag.
Var riktigt spännande att hämta dom eftersom dom är på nya avdelningar. Mollys avdelning är dessutom precis nybyggd.
Det var så fräscht att komma in där. Högt i tak och enorma fönster. Ateljén låg på hörnan och där var fönster på båda sidorna på hörnet. Det kommer att bli kanon för henne.
Lillys avdelning är en gammal men dom hade målat om lite och det hade blivit mycket ljusare så även där var det en liten överraskning med tanke på att jag trodde att den skulle se ut som den gjorde innan semestern.
Dom hade faktiskt lyckats få henne att sova en stund. En av fröknarna hade suttit med henne och till slut hade hon somnat. Skönt eftersom hon behöver det. Men nu springer hon omkring här och vill inte sova. Som vanligt då med andra ord.
Pappa har gjort en skön altan. Går alldeles utmärkt att vila en stund bara rätt upp och ner:-)
♥Underbar♥

2009/08/13

Porrfilmsstämmning;-)

Var uppe hos pappa igår. Säger som Molly brukar göra: Åh vilken härlig dag;-).
Bjuden på middag och allt. Vi var iväg hela em.
Hade förhoppningar om att det skulle gå bra att lägga lillan igår. Det gjorde det men efter 10 minuter blev hon ledsen. Var bara att ta upp henne som vanligt. Då blödde hon från läppen så antagligen har hon tappat sin vattenmugg. Det enda jag kan tänka iaf. Sen gick det inte att lägga henne förren vid 10. Och sen vaknade hon vid halv 2. Fick sitta en liten stund med henne och sen kunde jag lägga henne igen. Han inte mer än slumra till så vaknade hon igen. Samma procedur igen och sen har hon sovit resten. Så var jag inne på hennes sovvanor igen. Av någon anledning hamnar jag ofta där. Men det är väl för att jag inte riktigt vet varför hon har så svårt att komma till ro ibland och sen att hon vägrar sova på dagen. Ält, ält, ält. Det är såhär och det är bara att acceptera.
Ja så kan man ju med sitta;-). Ser inte skönt ut men det är inte jag som sitter där som tur är.
Världen till Molly;-). Helt inne i spelet.

Jag känner mig så tramsig när jag är själv hemma. Satt här igår, innan det var mörk, och tyckte jag hörde massa konstiga ljud. Fick stänga dörren till slut för det kändes som om någon skulle komma in. Sen rullade jag ner i hela tv-rummet så här blev värsta porrfilmsstämmning;-). Men det kändes lite bättre när jag gjort det iaf. Men det roliga är att jag kan vara hemma själv andra kvällar, kvällar då Rickard kommer hem sent, och då känner jag inte så. Men det är klart då kommer han hem och kan rädda mig eller något;-). Min prins på vit springare;-). Gud vad tramsig man kan vara då.

Nu ska jag snart köra upp kidsen till svärmor. Jag börjar jobba nu i em och vi vågade inte lämna på dagis eftersom vi inte vet när Rickard kommer hem.

2009/08/11

Vem vill ha besök???

Rickard ger sig iväg i mogonbitti till öland och kommer inte hem förren på torsdag kväll. Kommer att bli ensamt här. Insåg för en stund sedan att jag har ansvar över den stora doggen då. Alltid lika spännande att se hur det ska gå. Med tanke på att jag knappt orkar hålla honom. Han är stark som en oxe och springer sick sack. Jäkla bra pli vi har på doggen;-).
Det får ju gå som det går för ut måste han.
Försökte flörta lite med min kära make att han kunde ta honom med sig men jag fick ett litet hånskratt tillbaka. Jag förstår inte det;-).

Funderar på att ringa och höra med pappsen om han är hemma och känner för att bjuda på middag i morgon. Av någon anledning blir jag fruktansvärt rastlös så fort Rickard är iväg. Bara känner att jag måste iväg och hälsa på folk. Visst det passar ju jättebra men problemet är oftast att ingen brukar vara hemma. Så då kan jag ringa pappsen nu då så behöver jag inte fundera på det sen. Ja menar är han inte hemma hinner jag kanske komma på någon annan som vi kan terrorisera;-).
Lilly är väldigt mycket för rollspel just nu. Hon gillar att ge oss något att äta på. Hon kommer med något bara hon kan se och vet vad det är. Hon ger alltid det vid våra munnar och ser supernöjd ut när man ummar lite:-). Hon har även blivit mer och mer för att bädda för dockorna. Ibland har dom tom tur och får låna hennes snutte;-)

2009/08/10

Tillbaka i vardagen

Det var ganska trögt att komma iväg till jobbet idag. När jag sen var där var det som vanligt. Man vet precis vad man ska göra och allt pinnade på i maklig takt.
Även om det kändes riktigt tråkigt att semestern var slut var det ändå ganska skönt när man väl kom igång på jobbet. Det blir liksom vardag igen.
Kollade mina semesterdagar och jag hade 25,25 på kontot:-o. Tror nog det har blivit lite fel. Jag ska bara ha omkring 14 dagar kvar. Får kolla upp det imorgon. Kan ju hoppas att dom har gjort någor fel under föräldraledigheten så att dom 25 stämmer. Men sådan tur kan man väl inte ha.'

På tal om tur fick jag ett mail från google igår.
Grattis du har vunnit 450 000 brittiska pund.
Jag vet att det är fake men jag får ändå ont i magen för tänk om det är sant. Jag vill att det är sant men jag vet det är spam. Tråkigt nog:-(.

Nu är det väl dags att sova om man ska orka upp imorgon.

2009/08/09

Dildon Sven

Töntvarning;-)

Ångest och altaninvigning

Hade riktig altaninvigning igår med Magnus och Pia. Grillade och tog några drinkar. Pojkarna och Molly badade. Såg härligt ut men jag ville inte dra till mig hajarna så jag fick titta på;-).
Satt och spelade lite frågespel. Behöver jag säga vem som vann:-).
Det var jättemysigt att sitta där ute. Tände ljuslycktorna och drog fram myggljusen. Härligt, härligt:-).

Men imorgon börjar allvaret igen. Har fasen ångest över att mina 4 veckor redan är över. Skulle lätt kunna ta 2 veckor till. Men man har ju inte det så bra att man har en massa semesterdagar sparade. Och dom jag har får man se till att ha till jul och till tillfällen man måste vara ledig. För jul tänker jag inte jobba för det är en av dom heligaste tiderna för min del. Träffa familjen och umgås.
Kan inte förstå hur folk lyckas spara semester. Vi har vissa på jobbet som nästan har 40 dagar sparade och ändå tar dom ut full semester på sommaren. Det är klart , vissa av dom har ju lite mer semester pga ålde men jag tycker ändå det är mycket.
Föräldrardagarna är också snart slut. Finns någon enstaka kvar till just tillfällen som jul. Lägger man in i tid kan ju inte arbetsgivaren neka. Nu är det ju aldrig några problem på jobbet över sådant men det är ändå skönt att kunna lägga fp istället för semester om det är någon arbetskamrat som gnäller. Känns mer rätt att göra det på det viset då.
Men det är väl ganska långt till jul. Men det går alltid så fort så snart är vi där.

2009/08/08

Festivaldax

Var iväg på Hässleholmsfestivalen igår. Dans, dans och dans. En kväll just i min smak. Hade skitroligt. Tyvärr blev Josse sjuk så vi var tvungna att åka lite tidigare än tänkt men det gjorde faktiskt inte så mycket. Jag hade fått stuffat loss en bra stund så jag var nöjd.
Fick även en langos. Ingen sommar utan langos;-). Brukar bli på marknaden här hemma men av någon anledning blev det inte det i år. Men nu är det felet också tillrättat;-).
Jag mår toppen idag. Skönt.

Blir väl att gå ut med kidsen sen i den lilla poolen. Väntar lite för Rickard spolar upp nytt vatten nu och då är det kallt.
Kan själv. Vad duktig du är skruttan:-). Tur att den är oanvänd;-)
Jag bara väntar på den dagen Zingo, eller Tuben som en vän säger;-), fastnar med nosen i Lillys stol för att han trycker in den riktigt. Inga smulor får gå till spillo;-)

2009/08/07

Madonna

Jag vill vara i Göteborg i helgen. Jag vill, jag vill, jag vill. Anledning?

MADONNA

Hon är störst av alla så är det bara.

2009/08/06

Äntligen sol och bad

Det verkar som om jag ska lyckas få lite sol innan jag börjar jobba trots allt.
Idag har det varit härligt väder. Precis lagom varm och sol. Har spenderat en stor del av em i poolen. Den hade blivit hela 2-3 grader varmare än den brukar vara så här gäller det att passa på.
Molly badade också. Dök och lekte sjöjungfru. Idag skulle jag inte vara så mycket haj utan jag skulle vara en rosa häst. Jag skulle hålla ihop benen och sen sparka mig fram. Det gick inget bra med tanke på att det är ca 90 cm djup. Till slut fick hon ge sig och då fick jag vara en sjöjungfrumamma istället. Passade mig utmärkt:-).
Lilly var med i den stora poolen. Var ganska skeptisk till en början men efter att hon suttit på översta trappsteget ett tag och sparkat gick det bra. Och hon blev vildare och vildare i vattnet så till slut var det bara jobbigt att hålla henne eftersom jag var rädd att hon skulle glida ur mitt grepp. Hon gillade det skarpt.

Var uppe och klippte mig hos Alex tidigare också. Klippte av allt på längden och sen klippte hon upp det lite. Kämpar jag riktigt noga kan jag nog få en minitofs mitt bak i nacken. Så pass kort är det. Och det är så skönt att äntligen blivit av med det långa. Vet inte varför jag sparat det så länge för jag trivs ändå inte när det är så långt som det var nu. Så nu känner jag mig som en ny människa.
På tal om ny människa är det åter igen dags att ta tag i vikten. Tråkigt, tråkigt men sant. Har inte blivit någon ordning alls i sommar. Jag skulle ju vara så jäkla duktig att gå nu på semestern men så fick jag mitt jäkla skavsår. Det har faktiskt ställt till det ganska mycket. Jag har fått ett rejält ärr på hälen nu. Men jag tänkte att på måndag när allt återgår till det normala måste även jag göra det. Tänka på maten och motionen så ska jag nog snart vara på rätt väg igen. Slutar jag bara äta godis kommer jag tappa flera kilo och börjar jag väl röra på mig igen kommer fler att försvinna. Mår inte alls bra av mig själv just nu. Skäms nästan att visa mig. Tycker det börjar välla lite överallt. Men som sagt så har jag bara mig själv att skylla just nu. Men det är det som är så jobbigt. Att behöva misslyckas igen. Ibland kan jag känna en avundsjuka på dom som får genomgå en gastrik-bypass. Dom klarar sina mål och blir smala medans jag kämpar och kämpar och inte kommer så långt. Jag som skulle köpa kläder till jul på vanlig avdelning. Men ännu finns det hopp även om det känns hopplös just nu. Får sätta mig i helgen och försöka knåpa ihop en matsedel. För utan den går det inget bra alls. Så fort det har blivit slarv med den har det även blivit slarv med maten. Den är tråkig att skriva men det gör nytta.
Så jag tar gärna emot förslag på lätt, snabb och nyttig mat.

2009/08/05

Makka Pakka och I drömmarnas trädgård

Såhär fascinerade blir mina barn av detta barnprogrammet.
Jag måste faktiskt säga att vissa barnprogram förstår jag mig inte alls på. Och detta är nog ett av dom. Men sen är dom ju iof inte gjorda för oss vuxna heller. Men andra barnprogram kan vara jättesöta eller lite pedagogiska men detta vet jag inte vad jag ska kalla. Men barnen gillar det iaf och det är väl huvudsaken. Speciellt Lilly blir alldeles tag av det. Är nog enda gången hon sitter still så länge. Hon lever sig in i det och ojar och pekar. Det är nog dom senaste veckorna som hon har blivit riktigt intresserad.
♥Sötnosar♥

Dagens nostalgitripp

Så sitter jag då här igen och blir så härligt nostalgisk. I mina ungdoms dagar när det inte fanns så många måsten. När livet betod av sex, drogs (alkohol) and rock´n roll (depprock). Det var tider det. Då kunde man lätt ha en härlig stund i princip varsomhelst lusten föll på. Och den föll väl på hela tiden;-). Åh vad allt var lätt då. Var finns tidmaskinen som kan föra oss tillbaka för en dag iaf för byta vill jag inte. Men att få uppleva allt igen. Härligt, härligt:-)



2009/08/04

Tävling

Jag är med och tävlar om denna härliga kokbok om pajer hos Hallon & Blåbär
Tävlingen pågår tom 9/8

Molly funderar

Hörde för en stund sedan

Molly: Pappa varför spelar du det spelet?
Rickard: För att jag vill bli bäst
Molly: Du kan inte bli bäst. Du är bara gammal.

Fniss:-)

Sova? Nu?

Det har varit en tråkig fm. Lilly trilskades både när hon skulle lägga sig och har sedan vaknat 2 gånger i natt. En gång vid halv 2 och en gång vid halv 6. När hon vaknade vid halv 6 trodde jag aldrig hon skulle somna om eftersom det var ljust ute då. Men jag satt mig bara en stund i soffan som jag gör på natten och sen ville hon in i sängen igen. Skönt för denna mamman var inte speciellt pigg eller glad över nattens bravader. Jag fattar fortfarande inte varför hon har så svårt att somna på kvällen. Hon vägrar fortfarande vila middag så hon borde vara skittrött när det väl är dags att lägga sig. Men hon är kanske övertrött redan då så det är därför. Jag tror jag kan älta detta till domedagen för jag får nog aldrig något bra svar på det. Jobbigt är det iaf när hon inte vill sova.
Vi gick här innan idag och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det såg ut som om det skulle bli regn när som helst men vi packade fikakorgen och gick ut på lekplatsen. Fördel att bo mitt emot när man är rädd för regn;-). Tjejerna tyckte det var mysigt iaf.
Mollykommentar: Åh mamma detta var en HÄRLIG dag.
Det värmer när man inte gjort så mycket och ändå blir det bra för dom.
Molly är på väg ut på lekplatsen iklädd prinsesskrona. Har hon bestämt sig så har hon;-).
Lilly leker affär med...
Molly som gör geggamojja-kakor.
Nu kan lillan själv klättra upp på gungbilen.
Vi var ute länge och till slut orkade solen jaga iväg lite moln. Då gick vi hem så att dom kunde bada lite i den lilla poolen. Ja Molly badade och Lilly höll sig på torra land. Hon gillar inte alls att bada ute. När vi var nere vid sjön tidigare i sommar tyckte hon om det men det är kanske skillnad på sjön och poolen. Har inte blivit någon mer sjö eftersom vi haft sånt härligt sommarväder;-). Katastrof-väder är vad det varit.
Börjar jobba på måndag och börjar nästan känna panik över att det snart är slut. Jag vill verkligen ha någon vecka till och då med lite sol. Jäkla ältande på det med men jag kan inte rå för det.

2009/08/03

Home, sweet home

Gud vad det är skönt att vara hemma.
Borta bra men hemma bäst stämmer ganska bra det.
Resan igår gick jättebra. Vi tog ju bussen och spenderade 7 timmar på den. Molly var hur duktig som helst. Lyssnade på lite saga, ritade lite, läste lite, sjöng lite och åt lite. Inget gnäll på hela resan.
Jag tror hon underhöll hela bussen emellanåt med sina frågor och sitt filosoferande. Jag såg hur chauffören log ibland när hon hade sitt filosoferande. Vi satt precis bakom honom nämligen.
Hon har fått för sig att hon kan engelska och detta satt hon ett bra tag med igår.
-Mamma vad heter båt på SVENSKA?
-Det heter ju båt. Vi pratar ju svenska.
-Vad heter prinsessa på SVENSKA?
-Det är ju prinsessa.
Av någon anledning hade det blivit engelska ord enligt henne och så höll det på ett tag innan hon fick något annat att göra.
Jag hade förhoppning av att hon kanske skulle sova lite också. Men där misstog jag mig stort. Hon sov inte en blund på hela resan.
När vi bytte i Helsingborg för att ta tåget den sista biten var vi ganska trötta. Jag hade knappt druckit något under hela resan för att slippa behöva gå på toa på bussen. Kan väl säga att jag lyckades med min plan men jag var så jäkla darrig när vi satt i Helsingborg och väntade.
Det var så härligt att få krama om Rickard och Lilly när vi kom fram och dom hämtade oss.
Så nu är vi hemma och allt är som vanligt igen.

Lite bilder från vår minisemester
Glasspaus på vägen upp.
Ja, det blev väl något stopp till för att fylla på både kaffemuggar och andra muggar.
Bilen var fylld till bristningsgränsen.
Och det var härliga sommartemperaturer;-). NOT...
Badlandet. Bassängen med vågmaskinen i.
Och såhär var den vanligaste synen att se Molly på. Dykandes.
Hon satt mycket och klippte och tejpade och när tejpet tog slut blev det lim. Och en av gubbarna hon limmat på fastnade i håret. Tog ett tag innan hon eller vi märkte det för den satt ganska hårt i håret. Ska kanske tillägga att limmet var riktigt dåligt också.
Den fina tavelväggen hon jobbade på när vi var där. Jag har hört att man kan bli rik på sådant;-)

2009/08/01

Det kallas solen...

Hær ær sol, sol och sol.
Hærligt.
Tyværr ær det inte så varm i brisarna som kommer. Men nu ska man inte klaga før man kan inte få alla ønskningarna uppfyllda på en gång. Det ær iaf sol.
Får passa på att njuta lite. Men det ær ændå synd att det inte ær varmare så vi hade kunnat gå ner till fjorden och badat lite. Førra året var vi nere men det var svinkallt. Det var ganska hæftigt nær vi var dær gick en av dom stora båtarna førbi och 5 minuter efter kom det rejæla svallvågor.

Molly sitter och ritar, klipper och tejpar. Så fort vi kommit innanfør dørren har hon satt sig vid Aleksanders lilla bord ritat, klippt och tejpat. Hon har tejpat upp hjærtan, gubbar, stjærnor och skrivna lappar. Hon gør en tavla sæger hon. Undra vems kreativitet hon ærvt. Måste vara från mammans sida;-).
Tejpet tog slut igår och då anvænde hon lim. Tyværr førsøkte hon sætta upp det på væggen också och det var væl ingen højdare. Som tur var han jag torka av det innan det torkade. Jessica hittade mer tejp nu i morse så nu ær det full verkstad igen.

Vi ska nog bara ta det lungt idag och njuta av solen. Får passa på innan man kommer hem till vardagen i morgon. Men det ska bli skønt att komma hem till dom dær hemma. Saknar dom jættemycket. Få gosa med Lilly. Åh, vad mysigt. Och vad jag ska gøra med maken sæger jag inte hær;-). Men det ær ju några dagar som skall tas igen;-).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails