2008/11/30

Julskyltning i stan

Då har vi varit iväg på julskyltning i stan idag. M var riktigt nöjd. Fiskade i fiskedamm, vann på chokladhjul och åkte karusell med kusinerna J. Smårått var det men som tur var hade hon full vintermundering på sig;-). Blir julskyltning nästa söndag också då dom ska ha det här hemma.


Smakade chokladfondue
En liten bild från torget

1:a Advent

Redan första advent. Har fått upp lite ljusstakar men har inte blivit färdig att köpa nya julgardiner. Tyckte ändå det blev ganska fint.
Jag och tjejerna ska åka in på skyltsöndag till stan lite senare. Ingn vidare julstämning om man tittar ut. Infinner sig kanske efter en eftermiddag med glögg och julsånger.




2008/11/29

Perfekt shopping

Titta vilket kap jag gjorde när jag var och handlade igår:-D



2008/11/28

Idol

Ja det var väl för väl att Johan åkte idag. Han kan säker bli duktig när han vuxit till sig lite och man slipper den spruckna rösten. Vet faktiskt inte riktigt vem jag tycker ska vinna. Blir spännande att se.

Handlat i stan

En hel eftermiddag inne i stan och tjejerna har varit så duktiga. Har äntligen blivit färdig att byta M:s klänning hon fick när hon fyllde år. Nu hade dom naturligtvis inte hennes storlek så det fick bli en annan. Men det är samma modell bara att den är brun och lite grövre, manchester tror jag, i materialet. Fick äntligen tag på mössa också till henne. Hon hade två stycken hon var fin i och jag kunde faktiskt inte välja så det fick bli båda. Lika bra när man hittar som hon är fin i eftersom det är så himla svårt att hitta till henne.

Dragon

Uppdaterade min profil och fick med mig zodiakår. Var tydligen dragon och vad passar då bättre än namnet på min blogg :-D.

2008/11/27

Självkänsla

Trivs inte alls med mig själv nu. Tycker det väller på alla håll och kanter. Orkar ändå inte ta tag i det nu även om jag verkligen skulle behöva det. Måste nog fundera på hur jag ska gå till väga denna gången. Kanske det som känns så tråkigt att jag försökt så många gånger innan men alltid misslyckas efter ett tag. Måste nog ta mig en allvarlig funderare. HJÄLP

Kommande julpyssel

Tänkte jag skulle ge mig på lite julpyssel tillsammans med M. Smällkarameller men jag kommer inte på fler LÄTTA pyssel att göra. Behöver tips och ideér. Hmm vi får se hur detta kommer att sluta. Lovar uppdatering vi aktuellt tillfälle. Måste ju sprida lite glädje i juletid.

8 fina julklappar

Fick hem dessa fina halsband igår. Är så nöjd med dom. Dom är ännu finare i verkligheten än på bilden och det säger inte lite. Har då lyckats fixa 8 st julklappar och 2 st 30-års presenter. Inte illa.
Har hittat dessa hos http://www.zeijlondesign.se/ Och hon har så mycket mer fint.


2008/11/26

Huvudvärk

Har precis kommit hem från jobbet och jag är så tung i huvudet. Har ändå varit en lugn kväll. Är fortfarande irriterad på dagis för att dom inte kan prata med varandra avdelningsvis. Kommer att missa L:s lucia nu eftersom dom lagt den på samma dag som M:s. Gör kanske också att jag har lite huvudvärk. Pratade med M:s avd. idag också men får inget riktigt svar. Sen känner jag mig obekväm också eftersom jag normalt tycker att dom gör ett kanonjobb med tjejerna och inte är den som klagar i första hand. Känns lite ovant men eftersom jag blev så irriterad med en gång när L:s lapp hängde där och frågan om dom inte pratar med varandra bara kom. Men jag kan jag också.
Nu ska jag in en runda i lusthuset och sen är det nog dags att lägga sig. Tjingeling

Koncentration


Kan man se koncentrerad ut?

Ny bil

Vi ska köpa bil idag. Hoppar och stutsar av glädje. Kommer att bli så skönt att slippa stressen när jag jobbar kväll, som i em, och kunna åka någonstans när man är ledig bara spontant. Jippi:-)

2008/11/25

Teknik???

Har precis fått hjälp med mitt räkneverk. Fick inte det att fungera. Jag suger verkligen på det tekniska. Tack camomillan för hjälpen. Fint blev det. Nu gäller det bara att det tickar iväg också.

Abstinens

Har varit ledig hela dagen och vad har jag gjort. Ingenting viktigt. Har haft tradera abstinens så jag har letat i alla skrymslen efter saker att lägga ut. Bingo, hittade fyra perfekta julklappstips. Skam den som ger sig. Hittade ett pizzaform/fat som man har i ugnen. Pizzan blir jättegod för bottnen blir krispig men med man och två barn anser jag inte att det är lönt. Så ut åkte den. Kaffekvarn som bara stått här åkte också ut. Har sagt många gånger att jag skulle använda den men som med så mycket annat har det inte blivit av.







Hmmm

M tycker att kläderna passar bra. Vet inte om jag håller med henne.







Tårtor


Är totalt inkompetent vad gäller att göra tårtor men är riktigt nöjd med dessa fuskverk. Hurra för oblatbilder.
Överst M:s 4-års tårta och underst L:s 1-årstårta

2008/11/24

Jobbig dag


Måste bara visa hur det kan se ut efter en lång dag på dagis.

Omorganisation

Jag är så glad idag. Omorganisationer på arbetet och chefen skulle kanske få byta plats med hon blir kvar. Så skönt. Trivs jättebra med henne och tycker hon är kanon. Då kan jag snart gå och lägga mig och sova riktigt gott.

2008/11/23

Berättelse från 9:an

Hittade en gammal uppsats från 9:an när jag letade igenom en låda i källaren. Satt och log samtidigt som jag fick ont i magen när jag läste den. Tänkte jag skulle skriva in den. Är ni med:

Vad är kärlek för mig
Det började i november 1990. Mamma hittade en ny kille. I början gick det väl bra. Han brydde sig inte så mycket om oss barn. Det var bara skönt i början, men sen blev mamma likadan. Hon brydde sig bara om han. Det verkade precis som om inget annat existerade än han. Pappa bjöd upp mamma och hennes nye. Dom kunde sitta och prata och spela kort och ha hur roligt som helst.
Det blev sommarlov och då började saker och ting bli värre. Han la sig i grejer som han inte hade med att göra. Det blev ofta bråk. När det var bråk så hotade han ofta att ringa polisen. Han fick t.o.m för sig att jag hade hotat att slå ihjäl honom, vilket jag aldrig nämnt. Sen började han ge sig på pappa. Han förbjöd honom att komma ner och hälsa på oss, medans mamma inte sa någonting. Den enda som ställde upp för mig var min pappa.
En dag ringde en kompis till mig och frågade om jag ville följa med till Hässleholm till en kille som hette Rickard. Det gjorde jag och vi föll i tycke för varandra. Han lärde mig att acceptera mig själv för den jag var. Vi kunde prata om allt. Det var så skönt att komma ner till honom. Vi satt ofta i soffan och pratade och gosade.
När sommaren var slut började skolan igen. Det började gå ner för mig i skolan. Jag kunde inte koncentrera mig på något. Bråken blev fler och fler. Så fort vi bråkat så pratade jag med Rickard. Han ställde upp för mig och försökte alltid trösta mig. På helgerna var mamma ofta borta så Rickard körde ofta ner till mig. Vi kunde sitta i flera timmar och bara prata.
Sen en dag sa mamma till mig att det blev bäst för alla om jag flyttade till pappa. Bäst för alla va? Det skulle bli lugnast för dom, rättare sagt. Det blev att jag flyttade upp till pappa. Jag var ofta ledsen, fast jag tyckte så illa om henne så kunde jag inte låta bli att sakna henne. Pappa och Mona försökte göra saker och ting lättare. Dom ställde upp för mig och det dröjde inte länge förren jag mådde mycket bättre. Mamma hörde sällan av sig och när hon väl gjorde det så var det när inte han var hemma.
Jag var ofta nere hos Rickard. En natt satt vi och pratade. Vi pratade om allt. Vi kom in på när jag slutade nian så skulle jag ju läsa. Han frågade om jag inte kunde söka i Hässleholm. Jag kunde ju bo hos honom.
Och det är där jag befinner mig nu. Pappa och Mina gör allt för att jag ska trivas, vilket jag gör jättebra. Rickard och jag har varit tillsammans i åtta fina månader. Fler lär det bli. Det var min lilla historia.

Kärlek för mig är så många saker. Som i berättelsen är det två typer av kärlek. Dels den man delar med sina föräldrar och dels den man delar med sin pojkvän.
Kärlek för mig är när någon visar att den gillar mig. Det känns skönt att veta att någon älskaren. Jag vet ju att pappa älskar mig. Jag vet inte hur många gånger jag har tackat honom för att han ställt upp. Han säger bara att det är självklart att man ställer upp för sina barn.
Jag skulle vilja tacka pappa och Rickard för allt dom gjort för mig, när allt bara gått emot mig. Tack
Puss och kram Nettan

Ja, vad ska man säga om den. Man är 18 år klokare nu kanske. Har bra kontakt med mamma men kan inte hälsa på pga hennes hemska man. Kände speciellt när jag väntade M att jag inte ville beröva henne kontakten med mormor så jag svalde lite av min stolthet och började få bättre kontakt med mamma. Ska kanske påpeka att det fortfarande är samma Rickard också. Jag tror många hade blivit paffa om jag dragit upp min levnadshistoria för den kan vara ganska jobbig. Men det är en annan historia. Tjingeling

2008/11/22

Idol

Med risk att få en hel drös med unga, tjuriga tonåringar på mig måste jag bara få beklaga mig lite angående idol igår. Har svårt att förstå vad dessa fjortisar ser hos Johan. Eftersom det är en SÅNGtävling och inte en gulligull tävling borde han ha fått åka för länge sedan för pojken kan inte sjunga. Åker han inte nästa vecka är det en riktigt skandal. Jag låter nästan som ett tidningslöp men det är dagens sanning. Nog om det. Nu ska jag lägga mig. Hörs, tjingeling

Sängdags

Så skulle man då bli färdig att lägga lillskruttan. Har en tendens att fastna lite överallt istället. Men nu är det riktigt gnälligt så det är bäst att ta det innan det blir värre. Nu fick dessutom mail. Få kolla det först kanske och sedan ta lillskruttan.

Första av många

Hej och välkommen till mitt lilla krypin. Så har jag då äntligen lyckats med denna konst att skapa en egen. Med tanke på hur totalt ointresserad jag är av själva datorvärlden så är ju detta ett under i sig. Inte själva datorvärlden på det viset för jag tycker om att vara ute på mina forum och dyl men hur allt fungerar det är det jag inte lagt ner speciellt mycket tid på. Nu är frågan hur allt ser ut när det är färdigt. Tror nästan det är lika spännande för mig som det kan vara för er. Nu har jag startat iaf och det kommer nog att bli litegrann efterhand. Nu är det dags att starta med lite lördagsmiddag bestående av revben och härlig rödkål. Kanske inte lika härligt ikväll när vi är fyra som äter det.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails